Skupština entiteta RS: I Srbi rado idu u Hrvate

7

Središnje izborno povjerenstvo BiH tek naknadno je ovjerilo dvije liste za Vijeće naroda entiteta RS koje će biti izabrano u srijedu jer je prilikom provjere utvrđeno da su se pojedini kandidati na tim listama drugačije nacionalno izjasnili u odnosu na lokalne izbore 2012. godine.

Kako kažu u SIP-u, lista za Klub Hrvata koju je predložio Srđan Nikolić, zastupnik u NS entiteta RS, a na kojoj se nalaze imena Ognjen Janjić i Goran Milošević, u prvi mah nije ovjerena jer se Janjić na lokalnim izborima izjasnio kao Srbin, saznaju Nezavisne novine.

Slično je i s listom iz reda ostalih koju je predložio Slobodan Lukić, član ad hoc Kluba iz reda ostalih u NS entiteta RS. On je predložio četiri kandidata i to Dubravka Macanovića, Dejana Kurtinovića, Božanu Adžić i Žanu Kušmić.

Lista nije ovjerena jer se Kurtinović takođe na lokalnim izborima 2012. godine izjasnio kao Srbin.

“Ostavljen im je rok da otklone nepravilnosti ili izvrše zamjenu, a ako to sami ne urade možemo ovjeriti liste bez njihovih imena”, rekla je Maksida Pirić, glasnogovornica SIP-a, prije naknadnog usvajanja lista.

Najsvježiji primjer mijenjanja nacionalnosti je onaj iz Sarajeva gdje su se prije otprilike mjesec dana Haris Pleho i Rasim Smajić, novoizabrani zastupnici BOSS-a u Skupštini KS, izjasnili kao Srbi. Namjera Plehe i Smajića je da prilikom formiranja Doma naroda Parlamenta FBiH budu izabrani u Klub Srba.

Inače, Narodna skupština entiteta RS u srijedu će izabrati delegate za Klub naroda parlamenta BiH i Vijeće naroda entiteta RS.

Kako je odranije poznato, u Klub naroda Parlamenta BiH iz entiteta RS, zastupnici NS entiteta RS izabrat će Nebojšu Radmanovića i Sredoju Novića iz SNSD-a, Dragutina Rodića iz DNS-a, te Ognjena Tadića i Darka Babalja iz SDS-a.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS entiteta RS, ranije je rekao kako se nada da će nakon 15. prosinca biti održana sjednica Narodne skupštine entiteta RS na kojoj će biti izabran novi saziv Vlade entiteta RS.

facebook komentari

 • Teška Kultura

  Rado Srbin u Hrvate ide

 • peppermintt

  Ma nije moguće, ja mislim da je netko lažira ovu vijest:)) lažu ustaše jesu jesu a sigur je i vatikan umiša ovdi svoje prste je je :)))

  • wolf

   Oce vatikan na nejac,to im je u krvi.

 • peppermintt

  poturice ka i posrbice u sto vira za sto lira

  • wolf

   Oboji,ko bi reka.

 • Agromentum

  Slabi su političari, Mara i derventske lole su izgleda prišli i na katoličku vjeru. :)) >> https://www.youtube.com/watch?v=dtp7a9teZRQ

 • peppermintt

  tuga tzv pripadnička demokracija dodatno pokopava i ono malo Hrvata što je preostalo u genocidnom entitetu rs. Hrvatima i u tom entitetu pripada institucionalna ravnopravnost, ali ona je opstruirana jednako kao i u entitetu FBiH . Hrvatima je onemogućeno samostalno birati svoje zastupnike, nego mjesta koja pripadaju Hrvatima koriste srbi iz SNSD, bit će to je taj dio džentlemenskog dogovora kojeg se dodo pridržava a koji naravno zastupau interese Srba , ta neće Hrvata.
  I o tomu sve političke stranke u Hrvata-šute ‘!!!