Slaven Dobrović: Ispričavam se ministru Mariću

4
Foto: Eugen Husak / HRT

Bivši ministar zaštite okoliša i energetike i bivši član Nadzornog odbora HBOR-a Slaven Dobrović, ispričao se ministru financija Zdravku Mariću zbog izjava vezanih uz odlučivanje o kreditu HBOR-a tvrtkama koncerna Agrokor, prenosi HRT.

Ja sam preslušao snimku, povratio sam sjećanje i moram reći da sam pogriješio, ispričavam se ministru Mariću i javnosti, bio je na sjednici, ali se izuzeo od rasprave i očito sam zamijenio uloge njegove s nekim drugim. Pogriješiti se može, ispričati se mora, kazao je Dobrović.

Podsjetimo, Marić je jučer zatražio javnu ispriku od Dobrovića. Marić je izjavio kako tjednima traje konstantno blaćenje i obezvrjeđivanje njega osobno i njegova rada kao ministra financija, te da je ovih dana prijeđena granica nakon čega je morao reagirati.

Tjednima već traje jedno konstantno blaćenje i obezvrjeđivanje mene osobno i mog rada kao ministra financija, kazao je. Trpio (sam) sve udarce, ali kad netko prijeđe granicu, jučer sam reagirao, dodao je.

Bačić: Nedopustivo je da Dobrović sada pilatovski opere ruke

Nakon što se Dobrović ispričao Mariću, HDZ je u Saboru sazvao konferenciju za medije o tonskom zapisu HBOR-a. Branko Bačić (HDZ) je rekao da bi on osobno i Klub HDZ-a tražili političku odgovornost ministra financija Zdravka Marića da su se optužbe bivšeg ministra Slavena Dobrovića iz Mosta pokazale točnima.

Ta je optužba u velikom dijelu obilježila samu raspravu o osnivanju povjerenstva o Agrokoru. I jedan je tjednik objavio navodne dokumente kojima se grubo diskreditira Marić, a predsjednik Mosta tražio je ostavku premijera Andreja Plenkovića. Most ne preza od grubih laži i objeda kako bi prikupili političke bodove.

Za nas je neprihvatljivo da Dobrović sada pere ruke, da se olako kaže da je zaboravio te se ispričava. I on i Most trebaju se ispričati hrvatskoj javnosti koju su danima maltretirali objedama o korumpiranosti Vlade RH. U tu se igru dao uplesti i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, kazao je Bačić.

Audio zapis: Dokaz da Grmoja i Dobrović lažu i kleveću ministra Marića

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  Jad i bijeda!

 • Istina

  Da nije bilo tonskog zapisa, ovaj bi i dalje trovao. Koji idiot.

 • Diana Majhen

  sve si mislim kako se dobrović ne sjeća. organizirano su išli hajkom na marića, pa prodje-prodje. tako je isto bilo i sa prošlom hdz vladom. što se dobrovića tiče, on je hrvatskoj pokušao nametnuti izuzetno štetan zakon, koji bi nam rastjerao sve investitore. po meni, nešto najštetnije od svega predloženog. sva sreća da je otišao, jer da je progurao taj zakon, ne bi ni albanija uložila lipe u hrvatsku,a kamoli netko drugi

 • EMINƎM

  Dobrovića treba dobro isprašiti po tutu , onako kako to rade u Iranu 😉 javno da svi vide crveni monkey tur