Slaven Letica: “HOS i njegov pozdrav ‘Za dom spremni’ dio su naše pozitivne prošlosti!”

5

Pod tim pozdravom HOS-ovci su se borili protiv velikosrpskog fašizma i agresije – bio je rezolutan Letica i dodao: – Taj dio njihove korisne prošlosti trebaju svi uvažavati i alibijsko objašnjenje Davora Ive Stiera da je ta Udruga registrirana u doba Ivice Račana – ništa ne znači! HOS je prihvaćen kao dio Oružanih snaga RH, čime je prihvaćen i taj dio pozitivne hrvatske prošlosti!

Ti ljudi su časno branili svoju domovinu i tako se prema njima treba postaviti…

U nastavku Bujice Letica je govorio i o Prosinačkim žrtvama, ulozi Grge i Danka Anđelinovića (djeda i praujaka Vesne i Zorana Pusića) te objasnio zašto misli da je Ivan Pernar “zaslužio šamar ispred pučke kuhinje”!

Komentirao je i fotografiju Titovog gardiste, danas socijalističkog penzionera Velimira Viskovića te napade na Predsjednicu RH…

facebook komentari

 • EMINƎM

  Do kada će Hrvati slušati objašnjenja o vlastitoj povijesti iz usta svojih krvoloka. Mislim da je vrijeme prekinuti vezu s njima.

 • Sivooki

  Slaven je bio njihov kandidat za predsjednika… doduše, u klaunskoj maniri, ali, to mu je biografija… hehe…

 • gojmir
 • chikkara

  Mislim da je objašnjenje prof. Letice jedna besmislena neodrživa konstrukcija! Prirodno je reći da je ovaj pozdrav danas legitiman jer se uz njega prvenstveno veže obrana Hrvatske slobode u domovinskom ratu i točka!!! Povjesna istina o tom pozdravu (prije domovinskog rata) koliko je meni poznato još nije do kraja rasvjetljena i postoje podaci da je pozdrav “Za dom” korišten puno prije nastanka NDH!! Tu još želim dodati da se i istina o NDH i zločinima koji su počinjeni u to vrijeme još uvijek falsificira tzv. komunističkom istinom koja je krajnje jednostrana i lažna!

 • Pingback: Josip Pečarić: Plenković tj. HDZ: „U ništa“ | Makarska Post()