Pratite nas

Vijesti

Slavlje u Saboru: Počasne Povelje za Račana i Kosor

Objavljeno

na

[quote]Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Hrvatskoga sabora u prigodi obilježavanja ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.[/quote]

Povodom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji u Saboru je održana svečana sjednica, a Povelje za osobiti doprinos u pregovorimaIvici Račanu i Jadranki Kosor dodijelio je predsjednik Ivo Josipović.

Premijer Zoran Milanović je u svom govoru u Saboru poručio kako je Europska unija veliki projekt koji treba i dalje graditi, razvijati i jačati.

[pullquote_left]”Hrvatska tu ima svoje mjesto, a svim našpim susjedima koji nisu u Uniji mogu poručiti da ćemo učiniti sve što možemo da i oni tamo dođu čim prije. Želimo biti partneri, a ne gledati s visoka”, poručio je Milanović. [/pullquote_left]

”Više nema izgovora. Ako smo nekada imali stereotipne neprijatelje toga više nema, Naš uspjeh je samo u našim rukama. Živjela Hrvatska, od sutra u Europskoj uniji”, rekao je Milanović.

Brojni gosti, točnije njih 350, a riječ je o uglednicima iz javnog, društvenog i političkog života Hrvatske, ali i stranim dužnosnicima, došli su u Sabor.

Među njima su predsjednici parlamenata Mađarske Laszlo Köver, Slovenije Janko Veber i potpredsjednik Europskog parlamenta Miguel Angel Martinez.

T.J.|Danas.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati