Slovenski policijski brodovi danas triput ušli u hrvatsko more

12
Foto: Arhiva

Tijekom dana hrvatska je policija zabilježila tri slučaja povrede crte razgraničenja na moru. Svaki put policijsko plovilo Republike Hrvatske zatražilo je od slovenskog policijskog plovila da napusti hrvatsko teritorijalno more, što su oni i učinili.

Prije postupanja hrvatskog policijskog plovila, slovensko policijsko plovilo u prolazu, bez zaustavljanja, upozorilo je hrvatsku ribaricu da se nalazi u teritorijalnom moru Slovenije te se nakon toga bez ikakvog postupanja udaljilo od ribarice.

O svim povredama crte razgraničenja Ministarstvo unutarnjih poslova će obavijestiti Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Jutros je slovenska policija upozorila ribara Ezija Kocijančića da se sa svojim ribarskim brodom nalazi u slovenskim teritorijalnim vodama. Kasnije je još jedna ribarica u pratnji dva plovila hrvatske policije isplovila u namjeri da položi mreže u moru, tada došlo do “bliskog verbalnog susreta” između hrvatske i slovenske pomorske policije.

Nakon polaganja mreža, ribarica se vratila u matičnu luku i situacija na moru mirna, ispričao je Hini savudrijski ribar i aktivist Danilo Latin.

Za sve nas ribare i danas je još jedan uobičajeni radni dan, neovisno o toj odluci o arbitraži, rekao je Latin i ponovio kako očekuje da Vlada i Sabor “ustraju u svojoj odluci da za Hrvatsku odluka Arbitražnog suda nije obvezujuća”.

facebook komentari

 • EMINƎM

  ovi smradovi slovenački nadmašili su čak i srbe

  • Dusko Besenic

   To i jesu podalpski četnici !

   • EMINƎM

    Blajburg bez slovenačke pomoći sami srbočetnici teško da bi odradili onako kako su bili naumili, oni su braća po zločinu

  • victor

   Za nase “politicare” oni su prijatelji i spvenija je prijateljska zemlja…svasta!

 • ABegovi-i-Age-Glamocchhaa

  Da se ne pobijete zbog hiljadu riba sa dna mora? Poslje slovenskog mora i kanala u slobodan svijet ide i Bosansko more sa kanalom u svijet..zahtjevi Bosanske države Bosanske nacije su i cijela BiH.

  • EMINƎM

   kao prvo plivaš ko ćuskija pa ti je bolje odmakni se i od vodokotlića jer i ta količina vode za jedno ispiranje je pogubna za vas bmošnje, pa ćeš sukladno tvojoj plivačkoj izobrazbi od sve slane vode koju ćeš posjedovati biti ona zapakirana u pet ambalaži “kiseljaka”

  • cleuna892

   Hoćete li s oba gumenjaka,iili samo s jednim?

   • Saga

    Imaju oni dvije raketne topovnjače, kao i mi. Ova kupljena od Rusa, danas lijepo plovila Valom. Sve države bi to nazvale demonstracijom moći, a mi… mi ćemo i dalje lijepo sa alpskim srbima… :((((

    https://braniteljski.com/slovenska-topovnjaca-triglav-plovila-kroz-savudrijsku-valu

    • cleuna892

     Ovo pitanje o gumenjacima sam postavio ovom bosanskom “moreplovcu” koji pokazuje želju da i on zaplovi hrvatskim vodama.
     Možda mu se želja i ostvari,čim “skrpe”nešto love za gorivo.

 • Dusko Besenic

  Neka naši samo nastave glumiti civilizirane i prijateljske susjede, pa će vidjeti do kuda seže zlovenska bezobraština i kakvi su susjedi ! Provocirati će svaki dan sve više i više, ali da im potopimo jedno plovilo povukli bi se i kriještali po cijeloj EU !

  • EMINƎM

   ništa neće dobiti više nego što sada imaju, i slovenske provokacije će završiti vrlo brzo,

  • kostresh

   tko nam ono kocio….