SLUČAJNO ILI NAMJERNO; BAJRUŠI?

4

hos-spomenik-s1_758103S1

Ciljaju li novinari i uredništvo Jutarnjeg lista ili im se sasvim slučajno događa da se članci u kojima uporno dezinformiraju javnost i prozivaju hrvatske branitelje objavljuju na obljetnice događaja važnih za te iste branitelje i hrvatski narod u cjelini?!?

Nakon gđe. Lovrić, danas se pozvanim osjetio i Robert Bajruši, inače autor političke biografije vrlog nam predsjednika Vlade Milanovića i nekih od „najvjerodostojnijih“ članaka ikada objavljenih u našem tisku.
Gospodinu Bajrušiju je baš danas, na obljetnicu smrti jednog od utemeljitelja 9. bojne HOS-a Rafael Vitez Boban, bojnika Joze Radanovića, palo na pamet lamentirati o spomeniku 9.bojni HOS-a u Splitu i  po njemu, skandaloznom pozdravu ZA DOM SPREMNI.

bajrusiNe znamo kako je izgledao ratni put gospodina Bajrušija ali smo sigurni da je dovoljno dugo stanovnik ove zemlje pa je, ako nigdje drugdje, ono u tramvaju, nekada vidio nekog pripadnika HOS-a i amblem na njegovoj odori. A ako slučajno nije, neka se raspita o Domovinskom ratu, HOS-u, 9. bojni HOS-a kod nekog poznavatelja posljednjih dvadeset pet godina hrvatske državnosti.

Zanimljivo, istom autoru nije smetala crvena boja kojom je spomenik 9.bojni HOS-a bio zaliven u rujnu prošle godine. Možda je takav više odgovarao njegovom „umjetničkom“ senzibilitetu. Isto je toliko zanimljivo, ako ne i zanimljivije, da je dotičnom gospodinu meritoran nekakav Sportski arbitražni sud u Laussani u odnosu na hrvatski Prekršajni sud u Kninu koji oprečno tumače podrijetlo i značenje povijesnog hrvatskog pozdrava ZA DOM SPREMNI.

Gospodine ili druže (kako vam drago) Bajruši, vama tako sporan pozdrav posljednje su riječi nebrojenih života položenih na oltar ove naše i vaše domovine, života koji su ugasli kako biste vi danas slobodno piskarali o koječemu, pa i o njima.

A što se ustaša tiče, mirno spavajte, njih više nema, za razliku od onih koji i danas nose petokraku s ponosom.

Ali, ako se bojite da je u ovoj zemlji ostao koji istinski domoljub, SPREMAN i danas ZA taj, vama sporan, DOM dati život, e onda imate razloga za „strah“.
Vjerujte, još ih ima!
Spread the word!

A.Bašić

[ad id=”40551″]

facebook komentari

  • Herceg-Bosna

    • Agromentum

      Teško je reći, ali možda i najžešća crta obrane u Posavini je bila u mjestu Grebnice prema Šamcu. Sjedio sam jednom u Orašju s jednim braniteljem iz Crne legije, rekao mi je dok su oni tamo, nema prolaza – i tako je bilo do kraja rata.

  • mijan

    Čestitam g-dine Bašić i napominjem : Nesporna je naša spremnost Za naš dom i Domovinu, ali čemu dvojba i primisao da se radi i o njihovoj ? Hrvatsku niti su htjeli niti ju vole ! Nažalost, takvih je puno, naročito na današnjoj poziciji, da stvar bude gora i nešto u opoziciji, no ne zadugo ako Bog da i junačka sreća !