Pratite nas

Slušajte emisiju Radio Most: Očekuju vas zanimljive teme i gosti u nedjelju!

Objavljeno

na

INFO CENTAR HRVATSKOG NARODNOG SABORA BOSNE I HERCEGOVINE

PODODJEL ZA ISELJENIŠTVO GV HRVATSKOG NARODNOG SABORA BOSNE I HERCEGOVINE

Slušajte emisiju Radio Most:  Očekuju vas zanimljive teme i gosti u nedjelju!

U nedjelju 24.11. 2013. godine od 10 sati do 12 sati po europskom vremenu emitira se radijska emisija RADIO MOST   (spajaju se Hrvatski Radio Melbourne i Radio Herceg Bosne).

Ove nedjelje gosti u programu radija Herceg Bosne su:

  Marinko Čavara, hrvatski političar, član HNS-a BiH i zastupnik HDZ-a BiH u parlamentu Federacije BiH. Rođen u Busovači 1967. god.

Tijekom rata  bio je općinski povjerenik za ratnu proizvodnju i djelatnike ratne proizvodnje za srednju Bosnu.  Član je Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) od 1990. godine, a bio je i potpredsjednik Stranke između 1994. i 1995. godine. Od 2002. godine ponovo je potpredsjednik Stranke a tu dužnost obnaša i danas.

   Tema:  Kaotična politička i ekonomska situacija u Federaciji BiH                 

  Davor Prtenjača, poznati hrvatski odvjetnik s njemačkom licencom.

 Rođen u Böblingenu, gradu Mercedes-Benza 1977 god., kao najstariji od četvero braće. Među 5% najboljih studenata završio studij prava u Münchenu na elitnom sveucilistu LMU.

Nakon toga doktorirao kod profesora iz Beca, koji je bio sudac u Hagu.

Godine 2008  obranio koncert Thompsona u Stuttgartu, koji je bio zabranjen zbog pozdrava „Za Dom spremni“.

Prije dva dana na internetu  pokrenuo peticiju za podršku Josipu Šimuniću na web-stranici  www.za-dom.eu    Peticija nosi slogan „S Josipom Šimunićem na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014.“

   Teme: Obrana hrvatskog nogometaša Josipa  Šimunića i slučaj “Perković”

Ove nedjelje gost u programu Hrvatskog radija Melbourne je:

   Branka Šeparović, novinarka Hrvatske TV i koordinatorica novoutemeljene udruge “Gradimo Pelješki most” te  stalna suradnica RADIO MOSTA.

   Tema:  Najnovija događanja u Hrvatskoj

Emisija  ide uživo , a  slusatelji  se mogu telefonski  javiti i ukljuciti u program na sljedece brojeve:

Tel.: U studiju Radija Herceg Bosne: 00 387 36 315 096

Tel.:  U studiju HR Radija Melbourne : 00 61 424 53 1111

Goste u radiju Herceg Bosne odabrao  Niko Marusic

Goste u  hrvatskom radiju Melbourne odabrao  Petar Gelo

Voditeljica emisije radija Herceg Bosne, Marina Vuga

Voditelj emisije hrvatskog radija Melbourne, Petar Gelo

Emisiju mozete pratiti putem valova Radija Herceg Bosne, Hrvatskog radija Melbourne ili preko interneta.

[box_info]

Da biste uživo poslušali emisiju putem interneta idite na stranice Radija Herceg Bosne:

www.rtv-hb.com  i u gornjem dijelu kliknite na  Slušaj

ili na Internet stranice Hrvatskog Radija Melbourne:

www.3zzz.com.au,

Kada otvorite stranicu, na lijevom prozoru gdje piše

Listen to a show

odabrati, između svih ponuđenih zemalja,  Croatia, vidjeti datum: Sunday – nedjelja,

Snimljenu emisiju tijekom narednih dana mozete poslušati na slijedeći način:

Da bi poslušali snimljenu emisiju idite na —www.3zzz.com.au,

Kada otvorite stranicu, na lijevom prozoru gdje piše

Listen to a show

odabrati, između svih ponuđenih zemalja,  Croatia, vidjeti  datum, Sunday – nedjelja, pogledati listu programa i idite na Croatian od 8-9 sati,
Intervju  (8-9) i od 9-10.

[/box_info]

 

[box_light]

Nakon radijske emisije za Hrvate izvan Domovine i Hrvate u Domovini, RADIO MOST-Radio Herceg Bosne-Radio Melbourne, iz BiH stiglo više od 20 000 potpisa a iz Australije više od 10 000.

Peticiju za podrške Josipu Šimuniću na web-stranici www.za-dom.eu sa sloganom „S Josipom Šimunićem na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014.“ do ponedjeljka u podne potpisalo je više od 45 tisuća ljudi. U izjavi za Fenix, Šimunićev odvjetnik Davor Prtenjača, koji ga zastupa u postupku žalbe FIFI za ukidanje ili smanjenje izrečene kazne od 10 utakmica, kazao je da je podršku dosad potpisalo više od 10 tisuća Hrvata iz Australije te gotovo 20 tisuća iz BiH. Najviše ih je potpisalo jučer nakon nedjeljne emisije “Radio most koja iz Mostara spaja Hrvatski Radio Melbourne i Radio Herceg Bosne.

Uz novinarku HTV-a Branku Šeparović i Marinka Čavara, član HNS-a BiH i zastupnika HDZ-a BiH u Federalnom parlamentu, u emisiji Radio most je gostovao i Davor Prtenjača. Govoreći o slučaju Šimunić i razlozima pokretanja peticije, Prtenjača je ponovio kako “potpisima podrške želi pokazati FIFI da najveći broj Hrvata nije osudio Šimunićev istup nakon utakmice te da ogromna većina Hrvata ne razmišlja poput onih koji su ga prijavili nogometnoj organizaciji”.

Ako se potpisivanje nastavi ovakvim tempom, očekujemo da bi do kraja tjedna mogli prikupiti oko 75.000 potpisa. Kada smo krenuli sa prikupljanjem potpisa za peticiju, nadali smo se da će je potpisati 100 tisuća ljudi. Sad procjenjujemo da će to biti i više od 180 tisuća  jer novi val potpisivanja očekujemo nakon objave obrazloženja FIFA te naših argumenata za obranu Šimunića, kazao je za Fenix Davor Prtenjača.

[/box_light]

 

Link peticije: www.za-dom.eu

kamenjar.com/hns/fenix

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Pater Ike Mandurić: Slobodu srca, kao ni slobodu Domovine, nitko ti ne daruje. Za nju se izboriš

Objavljeno

na

Objavio

JESI LI SLOBODAN? (PRIJAVI SE!)

Kad je rat započeo; kad je postalo opasno; kad se tražio netko tko je spreman preuzeti odgovornost, isplivala je prikrivena vrijendost duše.

Najednom je postalo vidljivo kako nisu svi isti, i kako su, među privodno jednakima, velike razlike. Iskrsnuli su oni koji su imali vlastiti stav, istinsku spremnost, crtu samopouzdanja; oni koji su se vlastitom idejom i mišlju davno otrgnuli od majčinih skuta; oni koji su duhom bili slobodni i svoji – i već odavna nisu morali polagati račune nekim tutorima.

Isplivali su slobodni duhom, i koji su se već odavno bili lišili toga da za stvari srca moraju pitati tatu i mamu. Takvu su već dugo, i prije rata, slobodarskom spremnošću za žrvu živo disali punim plućima.
Isplivao je Blago Zadro.

Bilo je onih koji su od ovih slobodnih, izgledali bolji i plemenitiji. Onih koji su poznavali više domoljubnih pjesama, povjesnih tragedija; bilo je puno onih koji su više lili suze za domovinom Hrvatskom; koji su imali više načelnog suosjećana; više blagosti i nježnosti… Ali, samo zato jer nisu bili svoji, i jer nisu bili slobodni, ostali su na dnu, i zarobljeni, i neslobodni, mogli su samo gledati kako im povijesni trenutak krade šansu za herojstvo, i kako život pored njih prolazi. A on uvijek prolazi.

Rijetki to, kao Bruno Bušić, znaju prepoznati, i koji su slobodni krenuti za srcem.

Slobodu srca, kao ni slobodu Domovine, nitko ti ne daruje. Za nju se izboriš, za nju se sam odgojiš. Životna šansa i poziv stalno su u Tvojoj svagdašnjici. I prigoda da slobodu pronađeš.

Na današnji dan za Domovinu i za ljudskost, život su dali dva heroja. Blago Zadro i Bruno Bušić! Naizgled, posve različiti. A u jednom posve isti: posve slobodni da, žive ili umiru, za ono za što sami žele.

Puno je dobrih i “svetih”, ali neslobodnih toliko da se ni za Kristom ne usude krenuti bez dopuštenja drugih. Šteta, šteta za takve! Oni ni sveti nikad postati neće, ako prije toga ne postanu slobodni.

Danas te pozivam u školu slobode. Dečki, Vas posebno!
Prijavi se, čekam te!

PRIJAVI SE!

>> Prijava ovdje

facebook komentari

Nastavi čitati