Pratite nas

Politika

SLUŽBENO – DIP objavio potpune rezultate izbora

Objavljeno

na

Državno izborno povjerenstvo nakon ponovljenih parlamentarnih na sedam biračkih mjesta objavilo je potpune službene rezultate izbora.

[ad id=”93788″]

Ermina Lekaj Prljaskaj zastupat će zajedno albansku, bošnjačku, crnogorsku, makedonsku i slovensku manjinu, a Šandor Juhas zastupat će u Hrvatskom saboru mađarsku – pokazuju rezultati parlamentarnih izbora koji su u nedjelju ponovljeni na sedam biračkih mjesta.

Što se tiče ostalih stranaka – rezultati su isti: Domoljubna koalicija – 59 mandata, Hrvatska raste – 56 mandata, Most -19 mandata, IDS-PGS-RI – 3 mandata, Bandić Milan 365 – 2 mandata, HDSSB – 2 mandata, Živi zid – jedan mandat, Uspješna Hrvatska – jedan mandat, nacionalne manjine – 8 mandata.

Najmlađi izabrani zastupnik je Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida koji je rođen 1990. godine, a najstariji zastupnik HDZ-a Miroslav Tuđman, rođen 1946. godine.

Najmlađa zastupnica je Marija Puh iz HNS-a, rođena 1985. godine, a najstarija Marija Ilić iz HSU-a, rođena 1945. godine.

Od 151 zastupnika u novom sazivu Hrvatskog sabora, muškaraca je 128, a žena 23.

Prosjek godina kod muškaraca je 50,8 godina, a kod žena 39,7 godina.

Potpune rezultate objavio je DIP, a možete ih pročitati OVDJE.

[document url=”http://kamenjar.com/wp-content/uploads/2015/11/potpuni_sluzbeni_rezultati.pdf” width=”740″ height=”600″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

(VIDEO) Verbalni okršaj Marasa i Radina u Saboru: Kaj ćeš ti meni govoriti da sjednem!?

Objavljeno

na

Objavio

Tijekom današnje sjednice Sabora došlo je do svađe SDP-ova Gordana Marasa s Furiom Radinom koji danas predsjeda saborskom sjednicom.

Maras je pokušavao odgovoriti ministru obrane Damiru Krstičeviću, koji ga je, među ostalim, pitao da li je služio vojni rok.

Radin Marasu nije dopuštao da se za to koristi institutom povrede Poslovnika tvrdeći da to ne može učiniti na izlaganje ministra.

Maras je odbijao sjesti nakon što mu je Radin uskratio riječ i dao riječ Željku Glasnoviću.

I HDZ-ovi zastupnici su Marasu  iz klupa također dovikivali da sjedne. “Neću sjesti! Kaj ćeš mi ti govoriti da sjednem?”, govorio je Maras no na kraju je sjeo. Iako je još jednom dignuo ruku da se javi za riječ, to mu nije bilo dozvoljeno.

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Zdravko Marić će tužiti Marasa? ‘Prevršio je svaku mjeru!’

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je Marasov ‘napad’ na njega u Saboru.

U Saboru je danas SDP-ov Gordan Maras rekao da ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Zdravka Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Na te je optužbe odgovorio sam ministar.

“Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine.

Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri.

Inače što se tiče njegovih istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno.

Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati.

U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa”, rekao je Marić.

facebook komentari

Nastavi čitati