Mi smo uistinu bogata zemlja i naša snaga je u ljudima!

1

TAJNA USPJEHA
Zdravko Marić
Zdravko Marić

Kad netko od malih nogu posjećuje tržnicu, a još s roditeljima i usput ih gleda kako kupuju, kakav je izbor „robe“, kvaliteta, cijena, odnos cijene prema kvaliteti, kako roditelji razgovaraju s trgovcima, pozdravljaju ih, pregovaraju, ponekad se „pogađaju“, ….. tada se ne dolazi samo na tržnicu od malih nogu, već je „tržnica došla u dijete“, u čovjeka.

Za mnoge je tržnica samo tržnica ili „stomak grada“, ali kad malo bolje pogledamo i analiziramo, tržnica je puno više od mjesta gdje se trguje, kupuje ili mijenja (robno-novčana razmjena). Tržnica je ogroman „poslovni svijet“ stvoren na temeljima Zakona: PONUDA – POTRAŽNJA!

Čovjeku koji „nauči“ tržnicu, nije potreban dodatan ekonomski fakultet jer ga već svjesno ili nesvjesno ima u sebi. Osoba koja „nauči“ tržnicu, zna unaprijed s velikom preciznošću što će se nuditi, kada, po kojoj cijeni, u koliko sati i još nebrojeno toga, te na temelju tih spoznaja i predviđanja biti ispred drugih nekoliko koraka za bolju budućnost.

Tržnica je „tajna“ poslovnog svijeta.

Nekoliko puta sam analizirao g. Zdravka Marića, hvalio njegove uspjehe, iskreno se divio, ponekad ostao i začuđen jer nisam znao ovu „tajnu“ uspješnosti dok nisam vidio na društvenim mrežama objavu g. Marića i slike poviše.
Tog trenutka mi je sve postalo kristalno jasno zbog čega je g. Zdravko Marić jedan od najvećih financijskih i organizacijskih stručnjaka u RH, ali i šire.

Kad „dijete sa slike“, koji s roditeljima od malih nogu posjećuje tržnicu, odraste u čovjeka, školuje se i postane dr. sc., uspjeh RH je jednostavno zagarantiran jer g. Zdravko Marić, praktički ima više doktorskih disertacija i znanja nego li se to može vidjeti u njegovoj bogatoj biografiji.

maric

Čast mi je pisati ove riječi o gospodinu, skromnom čovjeku i vrhunskom stručnjaku, ali istovremeno i žao jer ove riječi ne potpisuje netko s titulom akademika ili netko od njegovih kolega, već običan maleni čovjek koji zna da je g. Zdravko Marić veliko bogatstvo RH.

Mi smo uistinu bogata zemlja i naša snaga je u ljudima!

http://kamenjar.com/maric-proracunski-deficit-prvih-sest-mjeseci-manji-51-mlrd-kn/

 

facebook komentari

  • Aron

    Takvi su naši političari, hvale se da su uživali s svojim roditeljima u Jugoslaviji, imali sretno dijetinjstvo, podršku roditelja, dok su drugi roditelji morali ići u daleki svijet trbuhom za kruhom. Mnogi su se naši roditelji vraćali u lijesovima, dok ovakvi kao Zdravko Marić i danas uživaju s svojim roditeljima. Mi sve riješavama mukotrpnim radom, a naši političari vezama i kreditima. Zar takvi trebaju određivati ekonomsku politiku naroda i određivati poreze obiteljima koji su svoju obitelj izvlačili iz siromaštva mukotrpnim radom. Jasno da ljudi kao Zdravko Marić ne mogu razumjeti naš narod, biti obzirni i pravedni.