Smrt Paičića otvara prostor za optužnicu protiv Ostojića i Sabadoša

5

Umro je maloljetni Dragovoljac Domovinskog rata, i vukovarski bojovnik Darko Paičić.

[ad id=”68099″]

Koja životna priča. Mješavina tuge i radosti, a na koncu jedne beskrajne nepravde koja vapi svojom boli do neba. Najprije ratnik u Vukovaru, potom je nakon pada prošao strahote i po logorima smrti u Srbiji.

Slijedeća je kobna epizoda bila ćirilične table i brutalno nasilje, formalno, hrvatskog policajca Saše Sabadoša.

Međutim, ni tu nije kraj nepravde prema Darku Paičiću. Vrhunac slijedi u bezobraznoj, beskrupuloznoj interpretaciji događaja koju je javnosti ponudio ministar policije Ranko Ostojić. Interpretacija potpuno u maniri lažljive zločinačke komunističke historiografije. Bez obzira je li u pitanju likvidacija zarobljenika na Križnom putu, ubojstvo Bugojanske grupe ili udbaške likvidacije hrvatskih emigranata. Objašnjenje je uvijek bilo tipa ‘međusobni obračuni’, ili ‘samoubojstvo zbog rastrojenosti’ ili ‘u pijanom stanju’ i slična objašnjenja kojima su komunističke ubojice prikrivale vlastite zločine.

Ministar Ranko Ostojić i izvršitelj Saša Sabadoš na svojoj savjesti nose život mladog hrvatskog ratnika Darka Paičića i to najprije njegovu invalidnost i zdravlje, a potom i život koji su mu ukrali. Sramota kojom je Ranko Ostojić pokušao oblatiti Darka Paičića, da je u pijanom stanju pao i sam se ozlijedio, najbolje oslikava doktrinu stranke i ideologije kojoj Ostojić pripada. A ona se svodi na tri riječi: pljačkanje, ubijanje i laganje.

Darko je pronašao svoj mir. Ostojić i Sabadoš? Teško da će nakon ovoga. Ovakav rasplet otvara prostor za dizanje optužnica protiv njih za ubojstvo i prikrivanje ubojstva. Imati na rukama nevinu krv je vrlo nezgodna situacija jer krv mučenika do neba vapi za zadovoljštinom. To je što se neba tiče. A na zemlji? Do zastare treba proći najmanje dvadeset godina. I to računajući od danas.

Marko Jurič/direktno.hr

facebook komentari

 • gojmir

  Nije mi poznato odakle je uzrečica oko za oko zub za zub, ali u ovom slučaju jedino je to što bi bilo pošteno.

  • vdanan

   „Oko za oko, a zub za zub“ je iz Biblije, iz Staroga Zavjeta. Taj zakon osvete mogu i smiju provoditi samo sveti ljudi, koji su bez grijeha. To je zato što se samo Bog smije i može osvećivati, a ne grješni ljudi. Budući da se je Izrael bio relativno vrlo brzo pokvario, tj. nije više bio svet kao na početku, pri ulazku u Obećanu zemlju, taj je zakon osvete gubio na snazi jer je bio prekršen zakon svetosti. Zato je Isus Krist taj zakon preinačio u zakon „ljubi svojega neprijatelja i moli se za njega“, ne zato da bi neprijatelj mogao i dalje nekažnjeno činiti zla koja inače čini, nego zato da bi ljudi postajali svetima upravo tako što se samo Bog osvećuje, za njih i umjesto njih. Bog uvijek ljubi svoje i mrzi one koji Njega mrze. Ukratko, „svaka rit dojde na šekrit“.

  • Agromentum

   Uzrečica bi mogla bit’ od sv. Grgura Ninskog. Eno ga stoji prid Doklecijanovom palačom. 🙂

 • Otporaš

  Pokoj vječni Darku Pajičiću!

 • kršni

  U Strasbourg-u?