Pratite nas

Komentar

Smrt Paičića otvara prostor za optužnicu protiv Ostojića i Sabadoša

Objavljeno

na

Umro je maloljetni Dragovoljac Domovinskog rata, i vukovarski bojovnik Darko Paičić.

[ad id=”68099″]

Koja životna priča. Mješavina tuge i radosti, a na koncu jedne beskrajne nepravde koja vapi svojom boli do neba. Najprije ratnik u Vukovaru, potom je nakon pada prošao strahote i po logorima smrti u Srbiji.

Slijedeća je kobna epizoda bila ćirilične table i brutalno nasilje, formalno, hrvatskog policajca Saše Sabadoša.

Međutim, ni tu nije kraj nepravde prema Darku Paičiću. Vrhunac slijedi u bezobraznoj, beskrupuloznoj interpretaciji događaja koju je javnosti ponudio ministar policije Ranko Ostojić. Interpretacija potpuno u maniri lažljive zločinačke komunističke historiografije. Bez obzira je li u pitanju likvidacija zarobljenika na Križnom putu, ubojstvo Bugojanske grupe ili udbaške likvidacije hrvatskih emigranata. Objašnjenje je uvijek bilo tipa ‘međusobni obračuni’, ili ‘samoubojstvo zbog rastrojenosti’ ili ‘u pijanom stanju’ i slična objašnjenja kojima su komunističke ubojice prikrivale vlastite zločine.

Ministar Ranko Ostojić i izvršitelj Saša Sabadoš na svojoj savjesti nose život mladog hrvatskog ratnika Darka Paičića i to najprije njegovu invalidnost i zdravlje, a potom i život koji su mu ukrali. Sramota kojom je Ranko Ostojić pokušao oblatiti Darka Paičića, da je u pijanom stanju pao i sam se ozlijedio, najbolje oslikava doktrinu stranke i ideologije kojoj Ostojić pripada. A ona se svodi na tri riječi: pljačkanje, ubijanje i laganje.

Darko je pronašao svoj mir. Ostojić i Sabadoš? Teško da će nakon ovoga. Ovakav rasplet otvara prostor za dizanje optužnica protiv njih za ubojstvo i prikrivanje ubojstva. Imati na rukama nevinu krv je vrlo nezgodna situacija jer krv mučenika do neba vapi za zadovoljštinom. To je što se neba tiče. A na zemlji? Do zastare treba proći najmanje dvadeset godina. I to računajući od danas.

Marko Jurič/direktno.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Velimir Bujanec: Čestitamo AfD-u na povijesnom uspjehu!

Objavljeno

na

Objavio

NJEMAČKA NIJEMCIMA!

Čestitamo AfD-u na povijesnom uspjehu!

6 milijuna birača na izborima za Savezni parlament dalo je glas Alternativi za Njemačku, a među njima i mnogo Hrvata koji žive u toj velikoj i prijateljskoj zemlji.

Njemačka je napokon krenula pravim putem – 14 posto za AfD je samo početak, ali i dobar putokaz za Hrvatsku.

VIDEO (AfD TV): TVOJA ZEMLJA. TVOJA DOMOVINA. VRATI JE NATRAG!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

STEVO CULEJ: NEKA VIDE DA NAS IMA!

Objavljeno

na

Objavio

Sve prijatelje i ratnike pozivam da lajkom potvrde svoju spremnost kao toga dana. Neka vide da nas ima. Napisao je Stevo Culej uz fotografiju Specijalne policije na Velebitu.

Prisjetimo se kako je bilo tri zime provesti na toj bajkovitoj planini našim specijalcima, nije lako ni ispričati…

U Domovinskom ratu najviše vremena na Velebitu provela je upravo specijalna policija.

facebook komentari

Nastavi čitati