SNOWDEN: ‘Amerika se aktivno sprema za Treći svjetski rat’

9

Edward Snowden u svojim najnovijim publikacijama, koje je objavio njemački Spiegel, ističe kako Sjedinjene Američke Države aktivno rade na pripremama za eventualni Treći svjetski rat.

Prema njegovim informacijama, osnovni cilj američke vlade je da se pozicionira kao globalni gospodar interneta, a u tu svrhu je pokrenut projekt razvijanja tajnog programa pod nazivom “Politerain”.

snowden-speaks-vfNa ovom projektu je angažirana “vojska informatičkih ratnika” koji na raspolaganju imaju najnapredniju internet tehnologiju, a čiji je cilj da realiziraju tzv. TAO (Tailored Access Operations) napade, pomoću kojih su u stanju manipulirati i preuzimati kontrolu nad neprijateljskim računalima, kao i uništiti ih, piše Blic.

Snowden navodi kako se ovaj projekt sprovodi već osam godina i kako je za to vrijeme najvjerovatnije razvijeno više strategija internet-ratovanja.

Pomoću ovog programa bi bilo moguće ograničiti zalihe pitke vode na neprijateljskim ciljevima, ukidati im električnu energiju, a laka meta hakerskih napada bi bile i zračne luke.

Prema objavljenim podacima, neki od najuspješnijih američkih akcija sprovedenih pomoću ovog programa su kreiranje virusa “Stuxnet” pomoću kojeg je paraliziran iranski nuklearni program, kao i kreiranje virusa “Regin” pomoću kojeg su se američke snage uspješno infiltrirale u računarsku mrežu njemačkih vlasti, a za ovaj virus se veže i skandal oko špijuniranja Europske komisije.

Spiegel prenosi kako je pet zemalja umiješano u projekt kontrole interneta. Takozvanu “Alijansu pet očiju” čine SAD, Velika Britanija, Kanada, Australija i Novi Zeland.

Osim toga, Snwden je još jednom skrenuo pažnju da Sjedinjene Države prisluškuju većinu međunarodno relevantnih novinara, elektronskih i tiskanih medija i drugih sredstava komunikacije.

facebook komentari

 • peppermintt

  Snowden nije zviždač on je zapravo glasnogovornik …

 • Herceg-Bosna

  i kad počima ?

  • srka

   31.13.2022

   by Srka®

   • Lilith

    jedna nula, tri dvice i dvije trice.. uuu ne sluti na dobro 🙂

    • Ljuta Trava

     E baš bez veze a taman mi misec dana kasnije izlazi kredit

     • Lilith

      Mora se vratit.. samo će ti skočit kamata! Ko pobijedi njegova

   • Herceg-Bosna

    znači na nigdarjevo,,,,

 • Ljuta Trava

  Ne znam sprema li se Amerika ali Rusija aktivno ,,vježba ,, u Ukrajini .

  • Hej, još si ovdje priajtelju? Kako su tvoji, misle li se vraćati? Moram dalje, evo ih.