SPAŠAVANJE „VOJNIKA“ BORUTA PAHORA

7

Iako nas naslov podsjeća na legendarnu seriju „Spašavanje vojnika Ryana“ i prave ratne tragedije, ovo je ipak čista suprotnost i nezabilježeno spašavanje ucjenjivačkog „vojnika“ Boruta Pahora koji je od predsjednika susjedne i prijateljske države postao agresor punim imenom i prezimenom.

EK je  proteklih nekoliko dana pokušala neuspješno obraniti g. Boruta Pahora jer tim činom brane i sami sebe u svim svojim ucjenama koje su došle na vidjelo i naplatu. Nikomu iz EK nije palo na pamet prije tzv. „arbitraže“ da ona nosi i posljedice na koje nisu računali.

( I bez činjenice da je arbitraža duboko kompromitirana i „zatrovana“ od strane slovenske diplomacije i njihovog sudca, te da je RH još daleke 2015. izišla iz procesa arbitraže jednoglasnom odlukom Sabora RH.)

Direktne posljedice tek sada izlaze na svjetlost dana i to je glavni razlog besmislenih pokušaja  pritisaka na RH. „Obezglavljena“ EK, koja je većinom stala na stranu Slovenije, „progledala“ je tek dan – dva iza objave tzv. „arbitraže“, a to je da je njihov „vojnik“ Borut Pahor u trenutku objave tzv. „arbitraže“ postao i međunarodni AGRESOR!

Samom spoznajom da je g. Borut Pahor i službeno postao agresor, razumljiv je „napad“ na RH da prihvati tzv. “arbitražu“ koja nema veze ni s zdravim razumom, kao ni s međunarodnim pravom. ( Bilateralno pitanje RH i prijateljske susjedne države.)

CAR JE GOL

Iako se na prvi pogled i prvo čitanje ovo čini oštar napad na g. Boruta Pahora, ono to nije već je duboko potkrijepljeno argumentima.

Članak 102. Ustava Republike Slovenije kaže:

Najmanje je bitna razlika između riječi „obrambenih“ i „oružanih“ snaga i to je jedan od glavnih razloga panike političara u susjednoj Sloveniji, ali i u EU. Ustav Republike Slovenije jasno i nedvosmisleno kaže da je g. Borut Pahor, danom objave tzv. „arbitraže“, postao i međunarodni AGRESOR punim imenom i prezimenom.

Činjenice kažu sljedeće: Vojska Republike Slovenije pod okupacijom drži sv. Geru od 1991. g., ( teritorij RH ), i to je potvrđeno 29.06.2017.

Vojska Republike Slovenije trebala je napustiti sv. Geru odmah. Razumljivo bi bilo i da je to učinila 24 odnosno 48 sati kasnije, ali svaki sat poslije toga je čista i potvrđena agresija.

Iako je po međunarodnom ratnom pravu „dozvoljeno“ „obrambenim snagama“ ulazak na tuđi teritorij do 30 km u svrhu „sprječavanja agresije“, ali RH i Slovenija nisu nikada bile u nikakvom ratu niti je prijetila opasnost od agresije. Slično je i s doktrinom NATO saveza i tzv. „preventivnog napada“, ali ni u ovom slučaju Republika Slovenija i vrhovni zapovjednik njihovih obrambenih snaga g. Borut Pahor nema ni jednog argumenta kojim bi opravdao otvorenu AGRESIJU na RH.

( Neslužbeno, već postoji velika zabrinutost rodbine i prijatelja slovenskih vojnika na sv. Geri za njihove živote jer znaju da je g. Borut Pahor teško povrijedio Ustav Republike Slovenije, te da su „agresorski vojnici“ još živi samo zahvaljujući dobroj volji Hrvatske. )

Tema koju ni jedan jedini medij u Sloveniji nije i neće još dugo napisati ni slova o njoj, (ali ni u RH, zbog dobrosusjedskih odnosa) ne može zaustaviti činjenicu da je g. Borut Pahor međunarodni AGRESOR, te da je kao vrhovni zapovjednik obrambenih snaga Republike Slovenije svoju državu proglasio AGRESORSKOM!

Pred nama je vrijeme „diplomatskih uvjeravanja“, „dodvoravanja“, „pokazivanja snage“ razgovora, ….., ali ni to ne umanjuje činjenicu da će budući očajnički potezi g. Boruta Pahora postati sve agresivniji, a sve s ciljem da „spasi svoju kožu“.

G. Borut Pahor je prošlo svršeno vrijeme i nije upitno da odlazi, već kad i kako će otići u ropotarnicu povijesti.

( Iako tzv. „arbitraža“ ne obvezuje RH ni na koji način kao i da je za RH ona samo „mrtvo slovo“ na papiru i spada u rubriku „čestitke i želje slušatelja“, pogled s gledišta susjedne države je puno drugačiji i istovremeno opasniji s možebitnim dugoročnim posljedicama koje će na kraju platiti susjedi Slovenci ako se ne riješe svog „političkog i ucjenjivačkog šljama“ koji ih sramoti na svakom koraku.)

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

Pahor: Izlaskom iz arbitraže Hrvatska napravila pretjeran potez

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  Lokas….odlično!!! Tako se piše o činjenicama, bez uvijanja i izmotavanja, gledajući na ,,dobrosusjedske odnose”! Neka o takvim odnosima brinu oni koji ih neprestalno krše svojim podvalama, podlostima i nezajažljivim apetitima! Kao što je Predsjednica otvoreno rekla srbijanskoj fukari da ne moramo biti prijatelji već jednostavno, po osnovu susjedstva,surađivati!

  • Milivoj Lokas

   Poštovani Dusko Besenic, hvala Vam. Uvijek i iznosim samo činjenice ma kako one bile i “skrivene” ili teme o kojima se ne smije pisati iz “višeg razloga”. Jedino sam (namjerno) ispustio Članak 109. Ustava Republike Slovenije koji govori o “sankcijama” tj. odgovornosti g. Boruta Pahora.

   • Dusko Besenic

    Napunili ste mi srce ovim člankom….onakav je kako i sam mislim, a mali i nebitni detalji ne znače ništa naprama biti članka! Jeste li vi iz Vodica ili Šibenika (takav sam utisak stekao)? Ja već punih 6 godina živim u Vodicama. LP

    • Bobo Mostarac

     Hvala dragom Bogu, ipak nas, ima mudrih i hrabrih Hrvata!

 • Vladimir Dananić

  Podržavam sve što je napisano. Dodajem samo da u Sloveniji nema (barem nama) poznatog koji bi se distancirao od ovih skrajnje bezobraznih i kriminalnih radnji oko tzv. arbitraže.

  • EMINƎM

   čemu arbitraža ako je razgraničenje između država po “republičkim” granicama

 • EMINƎM

  “Malo nas je, ampak smo govna”.