Pratite nas

Komentar

Špijun kojeg nitko nije volio: Ante Tomić nije bio među uzvanicima na inauguraciji

Objavljeno

na

I dva dana od inauguracije nove hrvatske predsjednice, Kolinde Grabar Kitarović, glavna je tema inauguracija, razlog tome je, naravno, sjajan inauguracijski govor hrvatske predsjednice kojim je iznenadila mnoge, ali i  skandalozan način na koji je inauguraciju popratila takozvana javna televizija, prije svega cinična i nedorasla Elizabeta Gojan te naravno neki ljevičarski mediji, sumanuti portali i prije svega predstečajno spašavani Novi i Jutarnji list.

Svojim svinjarijama na inauguraciju pljunuli su nepravomoćno osuđeni mrzitelj, ponekad podnapiti Boris Dežulović te megaloman Ante Tomić, s kojim očito nešto nije u redu posljednjih tjedana. Je li problem isključivo psihičke naravi, ili se radi o fizičkim problemima zasad nije poznato. To ipak trebaju procijeniti stručnjaci, prije svih liječnici.

Dežulović, kao nepravomoćno osuđeni mrzitelj, nije mogao drugačije, da ne mrzi ne bi imao nepravomoćnu presudu kojom bi, u slučaju da ona postane pravomoćna, mogao osakatiti ‘svoju’ Slobodnu Dalmaciju za više od 300 000 kuna, što je, dakako, dobra vijest, no, Tomić je enigma. Mnogi će reći da se radi o ‘književniku’ koji je frustriran činjenicom da zahvaljujući raspadu Jugoslavije nije uspio ostvariti vojnu karijeru u JNA čiji je bio pitomac te sada napada sve one koji su mu oduzeli planirani generalski čin, a kasnije vjerojatno i čin maršala.

Ante Tomić na Trgu svetog Marka nije bio među uzvanicima kako se posljednjih sati pogrešno misli i kako je konstatirao komunistički svjedok i takozvani analitičar, profesor Žarko Puhovski, kada je uvrijedio Tomislava Merčepa usporedivši ga sa spomenutom individuom.  Merčep je sve samo ne pitomac komunističke JNA, Merčep, naravno, još uvijek nije pravomoćno osuđen.

Naime, Tomić se u centar Zagreba dovukao samoinicijativno, ili po nalogu gazda, posve nevažno, zajedno sa štekom cigareta i u ofucanom šeširu je pratio inauguraciju s bolesnim osmijehom na licu shvaćajući da je zapravo predmet poruga i podsmijeha okupljenih koji nisu krili svoje sažaljenje prema ovom takozvanom književniku koji misli da je Antun Gustav Matoš, ili barem njegova reinkarnacija, iako zarađuje skoro kao Todorić.

Primjerice, na Trgu svetog Marka bio je i Nino Raspudić, koji je dobio pozivnicu i koji uopće nije htio pogledati Tomića, a kamoli s njim razgovarati, što je posebno pogodilo ‘Matoša’ iz EPH i uzrokovalo mu dodatne probleme koji se posljednjih dana gomilaju, a koji se vide i na njegovom zdravstvenom stanju. Nažalost, hitna služba nije se uspjela probiti do Trga svetog Marka te se Tomić bez liječničke pomoći vratio u svoje selo što se kasnije odrazilo na njegovom ‘izvještaju s Trga svetog Marka.’

Možemo nagađati, no, na marginama se govori da je Tomića strašno pogodilo to što nije bilo Ninoslava Pavića i Davora Butkovića, barem ih nitko nije zamijetio, moguće je da su baš tog dana, s obzirom da se radilo o nedjelji i da je vrijeme posjeta, bili u audijenciji kod Ive Sanadera u Remetincu? Nažalost, ako su i bili u Remetincu, nisu tamo ostali.

Gdje je bio Miljenko Jergović ne znamo, no, uvjereni smo da će se ‘Sumnjivo lice’ vrlo brzo samo javiti, i to iz ratom opustošenog Sarajeva, čiji je on bio branitelj, kako bi iznio svoje dojmove iz sedme ruke o inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marko Jurič: Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Objavljeno

na

Objavio

Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Osim stila visokog letenja i niskog padanja, istog odvjetničkog ureda koji ih brani, radi li se tu o onom surovom hrvatskom primitivizmu, onoj umivenoj i loše prikrivenoj seljačiji?

Ima li tu nekih poremećaja ili dijagnoza koje počinju s riječju narcisoidnost? Sva su trojica vrlo inteligentni ljudi, a doveli se u jednako glupu situaciju.

Sanader se uspeo na vrhove hedonističkog cinizma pa se strmoglavio Čedi Prodanoviću u naručje. Vidošević se spustio u mračne odaje svojega doma, sladostrasno konzumirao sve što je doteklo, a kad je preteklo i on se otkotrljao u naručje Prodanovića, odnosno Jadranke Sloković.

Ivica Todorić se najdulje penjao i najviše uspeo čak do feudalnih Kulmerovih dvora s kojih puca pogled na kmetstvo, ali i njemu je započelo desetogodišnje razdoblje kada će jutra počinjati s Čedom Prodanovićem.

Zašto u Hrvatskoj ljudi ne čitaju malo više, primjerice Ivana Gundulića i njegovog Osmana, gdje kaže: ‘Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje’. Jer kandidata za ovaj klub Čedinih mušterija ima još, samo oni toga, na njihovu žalost, za sada nisu svjesni.

Navodno su rimski cezari nakon vojnih pohoda kada su Rimom prolazili ispod slavoluka pobjede, praćeni ovacijama svjetine u dnu kola imali šaptača koji im je govorio ‘ne zaboravi ti si samo običan čovjek’.

Možda to nije istina, ali je istina da ovi naši hrvatski cezari imaju gomilu šaptača koji ih uvjeravaju da su postali nadljudi, mesije, božanstva, superstari. A kad hrvatski cezari padnu onda hrvatski šaptači postaju USKOK-ovi pokajnici.

Možda je ovo faza prvobitne akumulacije kapitala, možda ono divlje doba pretpovijesti kada se stvaraju plemići. Čini se da to baš ne uspijeva jer do sada se još ni jedan nije stvorio.

Možda zato što tituli plemić prethodi titula vitez, a ona se stječe plemenitim djelima požrtvovnosti i junaštva. Hrvatski nadri plemići preskaču tu fazu. Draža im je metoda glembajevštine koja žrtvenike prepušta junacima.

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

facebook komentari

Nastavi čitati