Špijun se obratio javnosti

120

Edward Snowden se danas sastao s predstavnicima ljudskih prava, a WikiLeaks je objavio što je tom prilikom rekao. Prenosimo izjavu Snoudena, koja je danas objavljena na sajtu WikiLeaks.

Zdravo. Moje ime je Ed Snowden. Prije nešto više od mjesec dana imao sam obitelj, dom iz snova i komforan život. Također, imao sam sposobnost da bez ikakvog naloga pratim vašu komunikaciju, svačiju komunikaciju, u svako doba dana i noći. To je moć koja mijenja ljudske sudbine.

To je također i ozbiljno kršenje zakona. 4. i 5. amandman ustava moje zemlje, 12. član Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima i brojni statuti i ugovori zabranjuju takve sustave masovnog nadgledanja. Dok su američkim Ustavom ovakvi programi označeni kao ilegalni, moja Vlada smatra da tajne sudske presude, koje nisu dostupne široj javnosti, na neki način legitimizuje nezakonite afere.

Vjerujem u princip deklariran u Nirnbergu 1945. godine: “Individualci imaju internacionalne dužnosti koje prekoračuju nacionalne obveze poslušnosti. Prema tome, pojedinci imaju obavezu da krše i domaće zakone, da bi spriječili pojavu zločina protiv mira i čovječnosti”.

Shodno tome, uradio sam ono što sam mislio da je ispravno i započeo kampanju da ispravim ono što je pogrešno. Nije mi cilj bio da se obogatim, kao što nisam tražio da prodam američke tajne. Nisam “šurovao” ni sa jednom stranom Vladom da bih zaštitio sebe. Umjesto toga sam iznio javnosti što sam znao, da bismo svi mogli javno da raspravljamo o onome što utječe na sve nas, i tražio sam svjetsku pravdu.

Ta moralna odluka da se izađe u javnost s podacima o masovnoj špijunaži je svakako koštala, ali je bila ispravna, i ne žalim ni za čim.

Od tada, Vlada i obavještajne službe Sjedinjenih Američkih Država pokušale su od mene da naprave primjer kojim će upozoriti sve ostale koji bi mogli progovore poput mene. Ja sam zbog toga ostao bez državljanstva i progonjen sam zbog akta političkog izražavanja. Američka Vlada me je stavila na listu zabrane letenja. To je podrazumijevalo da me Hong Kong stavi izvan okvira svog zakona, izravnim kršenjem međunarodnog prava o azilantima.
Zemlje koji bi stale iza mene i iza prava azilanata koje jamče Ujedinjene nacije, suočile bi se s sankcijama. Vlada je čak poduzela i korak bez presedana i prizemljila zrakoplov predsjednika Latinske Amerike u potrazi za političkim azilantima. Ove opasne eskalacije, osim što predstavljaju prijetnju dostojanstvu Latinske Amerike, ugrožavaju i osnovna prava svakog čovjeka, pa i nacije, živjeti slobodno, bez progona, i da traži i da dobije azil.

Ipak, i unatoč ovoj povijesni nesrazmernoj agresiji, zemlje diljem svijeta su ponudile podršku i azil. Te zemlje, uključujući Rusiju, Venecuelu, Boliviju, Nikaragvu i Ekvador, imaju moju zahvalnost i poštovanje što su bile prve koje su stale u obranu ljudskih prava koja krše više moćni nego nemoćni. Odbijanjem da odustanu od svojih principa pred zastrašivanjem, oni su stekli poštovanje cijelog svijeta. Moja je namjera da putujem u svaku od tih zemalja, kako bi izrazio osobnu zahvalnost njihovom narodu i liderima.

Ja sam danas objavio formalno prihvaćanje svih ponuda podrške ili azila koje sam primio i koje ću dobiti u budućnosti. Sa, na primjer, davanjem azila venecuelanskog predsjednika Madura, moj status azilanta je sada formalan, i ni jedna država nema osnova da ograniči ili ometa moje pravo da taj azil koristim. Kao što smo vidjeli, neke vlade u Zapadnoj Europi i Sjevernoj Americi su demonstrirale spremnost da budu iznad zakona, i to ponašanje je i danas prisutno. Ova protupravna prijetnja mi onemogućava da putujem u Latinsku Ameriku i iskoristim azil koji sam tamo dobio u skladu s našim zajedničkim pravima.

Ova spremnost moćnih država da igraju iznad zakona predstavlja prijetnju za sve nas, i ne smije im se dopustiti da u tome uspiju. Prema tome, molim vas za pomoć pri upućivanju zahtjeva za garancije za sigurnim prolaskom kroz odgovarajuće zemlje, što bi osiguralo moj put ka Latinskoj Americi, a također i moj zahtjev za azilom u Rusiji danas, sve dok se ove zemlje ne suglase sa zakonom i moje legalno putovanje bude dozvoljeno. Ja ću uputiti moj zahtjev Rusiji danas, i nadam se pozitivnom ishodu.

facebook komentari

 • Otporas

  TKO JAČI TAJ KVAČI, kaže stara hrvatska poslovica.

  Neka ovaj slučaj prosvijetli pamet onima kojim još ne znaju da su velike sile uz njihove satelite ocrnile NDH i njene branitelje. Na nama je sada velika dužnost to crnilo očistimo s našeg častnog i poštenog hrvatskog imena. To možemo postići samo onda ako smo svi zajedni i skupa, ujedinjeni za PRAVDU, BOGA I HRVATSKI NAROD!

  • kvot

   ndh i ustaštvo su toliko crni,
   da nema crnje boje u spektru.
   ndh i ustaše su najveća mrlja hrvatskog naroda.
   Ko pokuša pravdati ustaštvo i ndh,
   njemu je mjesto iza brave.
   Jedna paratvorevina,
   koja je imala rasne zakone,
   je do kraja istorije sa one strane.

   Pravda i Bog nisu naklonjeni onima koji su u stanju počiniti Jadovno i Jasenovac.
   Morate se ugledati na Njemce,
   svoje vjekovne saveznike i od njih naučiti kako se nositi sa teretom genocidnog naroda.

   • Otporas

    A šti bjedniče znaš o Ustašama! Ništa! Znaš samo ono što su ti drugi servirali, tj. da nemaš svoje osobne ideje, nego se služić tuđim otrcanim idejam koje su proizvod beogradske kuhinje. ja kada bih pisao o bilo čemu, pisao bih sa dokazima i koje bih kronoloških nabroio s datimima, mjesecima, mjestima gdje se je bilo što dogodilo. Ti pričaš na pamet kao neko dijete koje se je netom probudilo i priča šta je sanjao. Znači da ti u snovima živiš a ne u stvarnosti, koja je da su se Ustaše borili za Hrvatsku Državu koju su napadali i rušili tvoji ljubitelj Jugoslavenih svih boja i svih opredjeljenja.

    Iduće opise ako ćeš poisati piši istinito i istinu, ili čekaj dok se naučiš istinu pisati, onda piši. To ti govorim iz prijateljskih pobuda, jer si dobar čovjek. samo si oprana mozga.

    • kvot

     “A šti bjedniče”
     “jer si dobar čovjek.”

     Jesi li se odlučio u vezi mene?
     Dobar, loš, zao!?!?

     Ustaša je termin koji se prvi put spominje u 19 vijeku.
     A to su bile SRPSKE jedinice,
     koje su se sredinom 19 vijeka borile protiv Turaka u Bosanskoj Krajini.
     Eto koliko malo znaš.
     Koju Hrvatsku su rušili Jugosloveni?
     Hrvati, Slovenci i Srbi, iz bivše A-U, uputili su u novembru 1918. godine zahtjev za prisajedinjenje sa Srbijom.
     Gdje ti tu nađe hrvatsku državu?

     Veličati ustaše iz drugog svjetskog rata,
     šta da ti napišem!? Potraži stručnu pomoć.
     Njemci takve strpaju na kliniku za duševne bolesti.
     Čini mi se po piskaranju, da se ti i javljaš iz neke zapadne zemlje. Ovde ni najveći ustaša, sebi ne bi dozvolio luksuz da piše takve gluposti.

    • Perun

     USTAŠKI ZLOČINI PO SVEDOČENJIMA NJIHOVIH SAVEZNIKA

     Izveštaj nemačkog poslanstva

     Nemačko poslanstvo u NDH 21. novembra 1942. uputilo je izveštaj o ustaškim zločinima Ministarstvu spoljnih poslova Rajha, u kome, između ostalog, piše:
     “Povodom svog unapređenja u čin ustaškog kapetana viši policijski komesar Tomić je priredio veliku razuzdanu pijanku. Posle ručka nastalo je pijančenje.
     Kada su svi bili totalno pijani. počeo je Tomić da puca iz pištolja. Kao meta služile su mu skupocene uljane slike i kristali.

     Oko ponoći moralo je nekoliko ustaša da dovedu iz zatvora nekoliko Srba u lokal.

     Ti Srbi su izbodeni noževima, a ustaše su iz rana sisali krv.”
     ——————————-
     General Artur fon Flebs

     General SS-a, Artur fon Flebs, sredinom 1943. godine zapisao je u svom dnevniku:
     “Ustašama je u početku bilo glavno da uništavaju pravoslavne, da kasape stotine hiljada ljudi, žena i dece i da se dočepaju vodećih položaja u upravi novonastale države.”

     Flebs je pisao o zločinu ustaškog “doglavnika” Sudara, koji je zabeležio jedan nemački vojnik u njegovoj pratnji. U julu 1943.
     godine, Sudar je skupio Srbe iz sela Sokolac i pobio ih iza lokalne crkve (oko 700 muškaraca, žena i dece): “Lično je Sudar učestvovao u nasilju”, zabeležio je Flebs.
     ————————————
     Dr Jozef Fesl

     Pod zakletvom, šef bolesničkog transporta Druge motorizovane armije Vermahta, svedočio je na američkom sudu da su hrvatski zločini bili slični onima učinjenim u Tridesetogodišnjem ratu. Gledao je kako kolju čitave svadbe, posle čega su, sa okačenom tablom “Srećan put u Beograd” bacali leševe u Dunav ili Savu.
     ———————————–
     Vilhelm Hetl

     Jedan od šefova nemačke obaveštajne službe, Vilhelm Hetl, pod pseudonimom Valter Hagen, objavio je 1950. godine u Cirihu knjigu “Tajni front”, u kojoj tvrdi da je 1941. vlast u Zagrebu preuzela šačica ustaša, koja u tome nikako ne bi uspela da nije imala podršku većine Hrvata.

     Čim su došli na vlast, ustaše su počele da istrebljuju Srbe i Jevreje:
     “Već u leto 1941. uzeše užasne grozote nečuvene razmere. Čitava sela, kao na primer Vojnić, čak čitavi predeli behu
     svi stanovnici sistematski umoreni ili su bili preseljeni da beže u Srbiju. Ustaše su sa masakrom Srba učinile početak beskrajnih zverstava”.

     Nemački opunomoćenik u Zagrebu, Gleza fon Horstenau, je 1942. godine, posle neviđenih pokolja srbskog življa, neke od
     najokorelijih ustaša iz Slavonije, uspeo da skloni ispred očiju javnosti;
     Hetl kaže:

     “Ali, Pavelić nije ni pomišljao na to da krivce kazni, nego ih je još
     zadržao u svojoj okolini i primao od njih savete. Opisujući pokolje i katoličenje Srba, Hetl ističe da su ustaški zločini mnoge Srbe oterali u šumu, ometajući tako nemačke vojne akcije protiv gerilaca.
     ————————————–
     Lotar Rendulic

     Nemački general Lotar Rendulic objavio je 1951. godine svoje uspomene, u kojima ističe da nemački vojnici u Hrvatskoj 1941. godini nisu naišli ni na kakav otpor, već su bili slavljeni kao pobednici.

     Opisujući svoja lična nastojanja da spreči pokolje Srba, Rendulic ističe da je “hrvatska strana”

     odmah preduzela “divlji progon pravoslavnih”.
     ————————————
     Herman Nojbaher

     Herman Nojbaher, čovek od najvišeg Hitlerovog poverenja na Balkanu, objavio je knjigu

     “Specijalni zadatak na Jugoistoku 1940-1945”

     (u Nemačkoj štampana 1956.godine, a kod nas prevedena i objavljena tek 2004!)

     Nojbaher u knjizi opisuje svoju misiju u Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj, Albaniji i Srbiji.
     Jedna od najvažnijih njegovih teza (a nama toliko nepoznata)

     je da je Nemačka na Balkanu okupirala samo Srbiju i Grčku

     – svi ostali su bili nemački saveznici!

     Nojbaher navodi ustaški recept za rešavanje srbskog pitanja: trećinu pokatoličiti, trećinu proterati, trećinu pobiti!

     Iako su se ustaše hvalile da su pobile milion Srba,

     Nojbaher tvrdi da se taj broj se kreće oko 750 hiljada ljudi.

     On je sve to nazivao:
     “hrvatskim osvetničkim ratnim pohodom za uništenje pravoslavnih Srba”.
     Sve je to podsećalo na srednjevekovne verske ratove.

     Čak se ni Hitler nije slagao s Pavelićevom genocidnom politikom (ne zato što je voleo Srbe).
     ——————–
     Dr Jozef Matl

     Godine 1958, bivši kapetan Vermahta (iz Graca)

     Moja je težnja proisticala iz mog službenog
     zadatka, da Istočnu Bosnu. koja je tada bila vojno-strateški podređena zapovedničkoj sili nemačkog generala u Srbiji, pacifikujem i normalizujem kako bih učinio kraj rastućoj anarhiji, koja je bila posledica ustaškog kasapljenja srpskog stanovništva. Mi imamo dokaza o tome i znamo i svojim smo rođenim očima
     gledali šta se dešava tamo u Bosni…

     Uostalom, jedan svedok jeste i jedan profesor Bečkog univerziteta i predsednik Katoličke akcije koji je u to vreme,

     kao komandant puka na Drini, naredio da se otvori vatra sa srpske obale na ustaše, kad se videlo kako ovi i domobrani hoće da bacaju srpske žene i decu u hladnu Drinu.

     Ja sam video tu izgladnelu decu koju je spasla naša vojska i podelio sam im i svoj poslednji komad hleba.

     • Bollero

      ” General Artur fon Flebs ”

      Srbin ima veru u Nemca !? Hajd i to da vidim jednom ! 🙂

     • Perun

      🙂
      Nije ovde poenta o verovanju nekome,

      ovde se radi o činjenicama.
      Ovo su izjave visokih nacističkih ličnosti ustaških pokrovitelja i saveznika.
      Ove izjave su vredne samo iz jednog razloga,

      sve ostale izjave i podatke iz drugih izvora i drugih ličnosti proglašavate kao PROPAGANDA i LAŽ.
      Nadam se da neće neko tvrditi da su Nemci lagali jer su voleli Srbe.

     • Bollero

      ” Ti Srbi su izbodeni noževima, a ustaše su iz rana sisali krv.”

      Mislim da je i previše partizanske propagande bilo, da bih ti uopće povjerovao u ovu priču. Čak i u autentičnost izvjestitelja ne vjerujem. Toliko o tome partizanskom zombijanju.

     • Perun

      Sve su ovo po tebi partizani:
      Hajnrih Himler; general Aleksander Ler; Hermann Neubacher;

      i naravno general Edmund Glaise-Horstenau
      koji je bio 3 1/2 godine opunomoćenik Wehrmachta u NDH.
      (Von April 1941 bis September 1944 war er als “Deutscher Bevollmächtigter General in Kroatien” Vertreter der Wehrmacht beim kroatischen Ustaša-Regime).

      Mada su Nemci već godinama držali koncentracione logore, u kojima su milioni Jevreja ubijani, oni su se ipak zgrozili veličinom hrvatskog zločina nad Srbima.

      Zato je Hitler 23. septembra 1941. pozvao na raport hrvatskog poglavnika Antu Pavelića.

      Vođenje hrvatskog slučaja Hitler je poverio Hajnrihu Himleru, a ovaj generalu Aleksanderu Leru, nemačkom komandantu Jugoistoka Evrope.

      Posle Lerovog izveštaja, najveći deo hrvatske vojske stavljen je pod nemačku komandu.
      Pavelić ne samo što nije protestovao, već je tražio da svi domobrani postanu deo regularne nemačke vojske.

      General Ler je i dalje zahtevao uklanjanje Pavelića i postavljanje Mačekovih ljudi na njegovo mesto.

      Povodom tog Lerovog zahteva, Horstenau šalje izveštaj u kome daje sledeću ocenu NDH:

      “Kad general pukovnik Ler, na prvom mestu, insistira na likvidaciji
      ustaškog ćumeza, on stavlja svoju ruku na inficiranu ranu hrvatskog državnog tela.

      Od početka rđavo osnovan ustaški režim, sa svojom ludom politikom genocida i svojim kriminalom, postao je simbol ove ružne države.”

      Zapisao je Nojbaher u svojim memoarima

      Kada je Hitlerov specijalni opunomoćenik za Balkan, dr Herman Nojbaher (Hermann Neubacher) , 1943. godine počeo intenzivnije da se bavi srpskim pitanjem, najpre je pokušao da stane na kraj hrvatskim zločinima.

      U svojim memoarima, za hrvatski pokolj Srba Nojbaher kaže da
      “spada u najsvirepije akcije masovnog ubistva cele svetske
      istorije”.

      Doživeo je da mu se ustaške vođe hvale kako su
      “zaklali milion Srba, uključujući tu i odojčad, decu, žene i starce”,

      ali to je smatrao “samohvalnim preterivanjem”.

      Prema izveštajima kojima je raspolagao, Nojbaher je
      “broj zaklanih bez odbrane” procenjivao na 750.000.

     • Bollero

      Nakon ovoga pretjerivanja, mogu da izjavim vrlo jasno i glasno : zabole me hargija za broj žrtava i vaše milione ! Basta.
      Idi u krasni kurac ti i tvoja milionska sranja. Pomaže bog van laganja.
      Yebao te nacista Ćosić.
      Izgleda da na tvoje partizansko nadlagivanje nisi dao granicu sebi u povjesnim podacima. To te i syebalo u mojim očima.

     • Perun

      Ćosić, partizansko nadlagivanje itd.
      ———
      Čoveče kakav te Ćosić i kakvi te partizani spopali,

      izvor podataka je nemački vermaht, a izjave su isključivo od nacističkih velikodostojnika (generala, diplomata, specijalnih izaslanika itd)

      Ispod je na kraju nemačkog teksta iz nemačke štampe originalna izjava Hermann Neubacher

      Das Ustascha-Regime wollte aber ein Kroatien, in dem
      „kein Platz mehr war für Serben, Juden und Zigeuner“.

      Die Folgen der grausamen Terrorherrschaft zwischen 1941 und 1944 hat Grillparzer bereits vor rund 150 Jahren mit dem berühmten Epigramm
      „Von der Humanität über die Nationalität zur Bestialität“ vorausgeahnt.

      !!!!!!!!!!!!!!

      Der berüchtigte Ante Pavelić, Ustascha-Chef und Poglavnik (Staatsführer), gab das Signal für die gnadenlose Jagd auf die orthodoxen Serben.

      Neubacher schätzt die Zahl der wehrlos Abgeschlachteten
      auf eine Dreiviertelmillion* (750.000*).

      http://www.zeit.de/1991/28/scheidung-auf-jugoslawisch/seite-2

     • Bollero

      “nacističkih velikodostojnika”

      Lepo Perune, napreduješ u svakom pogledu . 🙂 🙂

     • Perun

      Napisao si citat:
      “Yebao te nacista Ćosić.
      Izgleda da na tvoje partizansko nadlagivanje nisi dao granicu sebi u povjesnim podacima. To te i syebalo u mojim očima”.
      —————————–
      Da sam ja tebi ovako nešto napisao, a ti mi dokazao da sam u zabludi, ja ne bih izostavio IZVINjENjE!

      Naravno za to je potreban format i još dosta toga. 🙂
      —————————–
      PS u ovoj knjizi tj. memorarima Hermana Nojbahera

      stoji napisano sve ono što sam stavio u moje postove.

     • Bollero

      Još čitaš nacističke memoare, srami se Perune !

     • Perun

      Čitam ja i francuske pisce, mada su puno kreditibilnije tj. neosporljivije izjave i pisanije nacističkih glavešina u diskusijama sa Hrvatima.
      Veoma je interesantno čitati šta pišu ili šta su izjavili oni koji su stvorili i štitili kvazi državu sa nazivom NDH.

      Ali da se vratim na francuske pisce, i njihovo pisanije o NDH i tadašnjim Hrvatima.
      ——————
      Teško bi bilo za ma koga osim literarnog genija da sasvim i slikovito opiše strahote koje su zahvatile Srpski narod zapadno od Drine u sve vreme postojanja NDH.

      Žan Perigo je ipak, u predgovoru knjizi “Ubice u Božje Ime” od
      Erva Lorijera, iako ukratko, zadovoljio tu potrebu kad je pisao:

      “Usred dvadesetog veka, jedan banda profesionalnih ubica uspela je da sastavi vladu i da je nametne jednom narodu.

      Nije reč ni o nemačkim nacistima ni o italijanskim fašistima nego o jednoj drugoj grupi individua, njihovih obožavalaca i njihovih plaćenika, hrvatskim ustašama koji su srpski narod uništavali četiri godine i pretvorili njihovu zemlju u groblje mučenika.

      Stotine hiljada žrtava, krvožedno mučenih, s kojih je živim skidana koža, kojima je prosipana utroba, koje su vešali i sekli im glave ili ih komadali, to je bilans njihovog čudovišnog divljaštva. Ovi divljaci su imali drskost da se proglase “dobrim katolicima”.

      Teško će, bez sumnje, biti da se objasni pomama koja je suviše veliki broj katoličkih sveštenika a naročito kaluđera Hrvata nagnala da postanu aktivni saučesnici tih čudovišta.

      Nijedna civilizovana nacija nikad nije naoružane bandite pridružila misionarima zaduženim za širenje hrišćanstva, čak ni kod
      ljudoždera crne Afrike i Polinezije. Trebalo je dakle da čekamo ustašku eru da bi istoričar s bolom otkrio sveštenike prerušene u najobičnije koljače”

      (Lauriere, “Ubice u Božje Ime” str.13-14)

     • Bollero

      “kaluđera Hrvata”

      Kada su se u Hrvata pojavili kaluđeri ? 🙂

      Ma beži bre ti i tvoj Serriere ! Postaješ dosadan sa tim svojim blamažama, ajd odmori. Neću ti dalje odgovarati. Kvot je Pijemont prema tebi !

     • Jesili ti siguran u to što je francuski pisac napisao? Prije nego to staviš trebaš provjeriti tko mu je to dao. Po svoj prilici jugoslavenska Ambasada mu je to dala a on kao naivnjak za koricu “hleba” je stavio svoje ime, i vuk sit i koza cijela, kaže naš narod.
      Za tvoju informaciju, Perune, u mojoj kući se govori francuskim jezikom. živio sam u Francuskoj, poznat mi je mentalitet Francuza; i sam sam nekoliko puta pred francuzima sam se predstavio drukčije nego da sam Hrvat, samo da ispipam puls sugovornika. Začudio bi se na sve na što sam nailazio i šta su Jugoslaveni, da ne kažem Srbi, sve servirali Francuzima protiv Hrvata. Naravno da Francuzi nisu mogli to provjeriti, pa su povjerovali beogradskim lažima.

      Jedne zgode bio sam Mađar u ovakvome društvu i u razgovoru o temi Hrvati Srbi morao sam mnoge stvari ispravljati, jugoslavenske laži pobijati, i to sve u ime komunizma, jer drugačije nisam mogao. Zato, ne vjeruje jugoslavenskim lažima.

     • kvot

      Bio si i Mađar?
      To je posljedica viševjekovnog hunskog jahanja.

     • Citat Dobrice Ćosića:

      “Laganje je najbolja vrlina srpskog naroda … Mi lažemo da bi varali sami sebe, da tešimo druge, mi lažemo za oprost, mi lažemo da bi se borili protiv straha, lažemo da ohrabrujemo druge,
      lažemo da bi skrivali svoj i nečiji drugi jad. Laganje je oblik našeg
      patriotizma i potvrda naše urođene ‘inteligencije’. Mi lažemo na
      kreativan, maštovit i inventivan način.”

     • kvot

      Lažemo sebe i varamo sebe,
      da ste nam vi Hrvati braća.
      Lažemo da vas utješimo i ohrabrimo poslije genocida nad nama.
      Lažemo sebe da nam niste naudili i tako krijemo svoj jad i vaš zločin.

      Vidno je da niste dostigli nivo inteligencije,
      da shvatite šta je pjesnik htjeo da kaže.

      Hrvati su genocidni i nepopravljivi srbofobi.

     • Prenosim iz dragovoljca.

      Mate Ćavar: Srijem je oduvijek hrvatski bio i trebao bi biti.

      Utorak, 04 Rujan 2012 09:57

      U zapisima istražitelja Andrije Hebranga, generala Mile Milatovića stoji odgovor na pitanje Andriji Hebrangu u svezi srbijanskih zahtjeva da se hrvatski Srijem pripoji Srbiji: “Srijem je oduvijek hrvatski bio i trebao bi biti!”

      Da i zbog toga su Andriju Hebranga onako krvnički umlatili u beogradskoj tamnici, stratištu mnoštva hrvatskih velikana. A Andrija Hebrang je bio najviši hrvatski partizanski komunistički prvak koji nije mogao izdržati poslijeratni genocid nad hrvatskim narodom i onda komadanje dijelova one SRH. Srijem Srbiji, Boku Crnoj Gori a petnaestak prigraničnih sela Sloveniji. To je sve učinjeno odmah nakon mučeničkog umorstva Andrije
      Hebranga kojega su na dugogodišnjoj robiji prve Jugoslavije nazvali “Mirotočivim”.

      >>BiH traži izlaz u Bokokotorskom zaljevu: I Sutorina je naša!

      Nakon jugokomunističkoga sloma NDH uz pomoć ruskih jedinica Crvene Armije i svih pokolja koje su počinili nad Hrvatima grabe i dijele preostale dijelove SRH. Grabe hrvatske povijesne prostore kao Titini lešinari koji je za ljubav svoje doživotne vladavine bio u stanju likvidirati i posljednjeg Hrvata.

      Ovo jugo kopile je postalo najveći zločinac nad hrvatskim narodom u cijeloj hrvatskoj povijesti. Sva tri ordena “narodnog heroja” J. B. Tito je zaradio na rušenju NDH i likvidaciji polumilijunskog mnoštva Hrvata među kojima je bio i jedan od njegovih suradnika Andrija Hebrang. I eto poslije toliko godina nitko ne može saznati za zemne ostatke Andrije Hebranga. Nije bio progonjen samo Andrija Hebrang nego i njegove žena,
      Židovka Olga, koja je opisala svoje zatvorske strahote jer nije htjela optuživati svoga muža. A tek njihova djeca što su sve preživjela. Branko, Dunja i Andrija su kao djeca morali čak mijenjati svoje prezime da se ne bi zvali očevim – Hebrang.

      Pri pokušaju uhićenja od strane UNS-a Andrija je teško ranio jednoga redarstvenika i pokušao samoubojstvo kroz sljepoočnicu čime je bio izgubio jedno oko. Redarstvo NDH je izliječilo Andriju i bio je primljen čak i kod Poglavnika, koji mu je pri susretu rekao: “Zašto Vam je to trebalo, Andrija?”

      Prilikom razmjene Andrije Hebranga za neke zarobljenike NDH bio je nazočan general “Drinjanin” Maks Luburić, koji u svojoj madridskoj “Drini” piše kako je na toj zamjeni rekao “Idi izdajniče hrvatskoga naroda”. Andrija malo zastade te odgovori “Makso, Makso, da vidimo tko će od nas dvojice
      prije položiti život za Hrvatsku!”

   • A znaš li ti kvotiću ko je sve ocrnija Ustaše. Vi Srbi, Jugoslaveni, četnici i svi oni kojima je Rvacka Država bila trn u oku. Eto, ti i dans tvojin piskaranjem crniš i ocrnjivaš nas i naše Rvate i sve one častne Hrvate koji su u prošlosti se borili za Rvacku Državu, kao i ove današnje koji na svkom uglu btane rvatstvo. Tako ćete vi ocrnjivati i one Rvate koji se još nisu ni rodili a kada se rode i počmu braniti svoju državu Rvacku, vi ćete ji početi ocrnjivati. Prestani ocrnjivati nas Rvate!

    • DIKI

     Ma pusti to. Šta ti je sa ušima i obrvima, nesrećniče? Jesi li se to nešto uplašio? Ko te je uplašio? Kaži, da ga izgrdimo. Niko ne sme da plaši našeg ujkicu Milančeta. “Oj, Milane…Jabuko s grane, jabuko sa grane…Izvuk’o ti uši Dolanc Stane..”

     • Bollero

      Diki, da nisi gdi sreo srku ? 🙂

     • DIKI

      Ne znam gospodina. Mislim da sam ga ovde i video. I na vesti.net, ali mu tamo stalno brišu komentare. Ne stigne čovek da pročita, odmah ide fik-fik.

    • Perun

     Ustaške odluke i izjave.

     Samo dve nedelje nakon proglašenja NDH, 25. aprila 1941. Pavelić je zabranio upotrebu ćirilice i izdao naredbu o nošenju plave trake sa slovom P (“P”) za pravoslavne.

     Jevreji su nosili žutu traku. Srbima i Jevrejima zabranjeno
     je da se voze tramvajima.

     2. juna 1941. zatvorene su sve pravoslavne škole.

     4. juna 1941. u Zagrebu je održana konferencija ustaških i
     nemačkih predstavnika sa temom iseljenja Slovenaca iz Rajha Srbiju, i Srba iz Hrvatske u Srbiju.

     Trebalo je preseliti 180.000 Slovenaca i 205.000 Srba.

     Prognanici su smeli poneti po 50 kg prtljaga i 500 dinara gotovog
     novca. Protokol je izvršen tako što je 7.174 Slovenca i 11.235 Srba prebačeno u Srbiju pod navedenim uslovima.

     Još oko 200.000 Srba prebeglo je ilegalno u Srbiju.

     18. jula zabranjen je naziv „srpska pravoslavna vjera“ a uveden „grko-istočna vjera“.

     Mile Budak, Pavelićev ministar i doglavnik, poznat po krilatici “Srbe na vrbe”,
     izjavljuje u julu 1941. u Gospiću:

     „Jedan dio Srba ćemo pobiti,

     drugi raseliti,

     a ostale prevesti na katoličku vjeru

     i tako pretopiti u Hrvate.”

     Milovan Žanić, ministar u ustaškoj vladi, 3. juna 1941.

     u Novoj Gradišci izjavljuje:

     „Ovo ima biti zemlja Hrvata i nikoga drugoga i nema te metode koju mi nećemo kao ustaše upotrebiti, da načinimo ovu zemlju zbilja hrvatskom, i da je očistimo od Srba, koji bi nas ugrozili prvom zgodom.

     Mi to ne tajimo, to je politika ove države i to kad izvršimo, izvršit ćemo ono, što piše u ustaškim načelima.”

     Mirko Puk, ustaški ministar pravosuđa i bogoštovlja u Križevcima 6. jula 1941. poručuje Srbima:
     „Ili se uklonite iz naše zemlje milom ili ćemo vas istjerati silom.”

     Ustaški stožernik Viktor Gutić će u maju 1941. u svom govor u Sanskom Mostu reći:
     »Nema više srpske vojske! Nema više Srbije! Nema gedža,
     naših krvopija, nestalo je ciganske dinastije Karađorđevića, a i kod nas — uskoro — drumovi će poželjet Srbalja,

     al’ Srbalja više biti neće.
     Izdao sam drastične naredbe za njihovo potpuno ekonomsko
     uništenje, a slijede nove za potpuno istrebljivanje. Ne budite slabi ni spram jednoga.

     Držite uvijek na umu da su to bili naši grobari i uništavajte ih gdje stignete, a blagoslov našeg poglavnika i moj vam neće zmanjkati.

     • Bollero

      I što bi bio cilj tvoga orgijanja o ustašama perune ? Da ja sada malo operem o izjavama četnika – pa da se skupa vratimo u tamni vilajet prošlosti ? Yebala te prošlost, daji prijedloge za buduće.

     • Perun

      Tvoj komentar/odgovor nije tvoj nivo, pogledaj prvi komentar;
      Otporas:
      “Neka ovaj slučaj prosvijetli pamet onima kojim još ne znaju da su velike sile uz njihove satelite ocrnile NDH i njene branitelje.
      ———
      Koliko ovo od Otporaša napisano ima veze sa člankom/tekstom o
      Edward Snowden??, nema nikakve veze.
      Moj odgovor nije nikakvo ORGIJANJE, nego samo skromna i ARGUMENTOVANA REAKCIJA.
      U tom kontekstu i iz istog razloga je i moj drugi komentar na ovoj temi.

     • Bollero

      Prdimahovina i njegovo i tvoje. Samo što si ti izgubio više vremena. Dođite sebi ljudi, ovo je 21.stoljeće od rođenja Isusa Krista.

     • upravo tako prijatelju.. Veliki Pozdrav od lilitčeta 🙂

     • Bollero

      Vozdra lave, kvote je sinoć bio ovdje u elementu humora iz najslavnijih dana ! 🙂

     • Perun

      Tvoj komentar tj. tvoje mišljenje je logično i uredu.

      Ova tvoja rečenica:

      “Dođite sebi ljudi, ovo je 21.stoljeće od rođenja Isusa Krista”,

      bi bila uverljiva da si je napisao otporašu posle njegovog gornjeg komentara a ne posle moje reakcije.

     • Bollero

      Mislim da ne trebaš cjepidlačiti, bio sam vrlo precizan i njemu i tebi. S tobom sam ušao u raspravu. Diši plućima 21.stoljeća- puno je lakše.

     • Amerikancu su odmah iz napada Japanaca na Ameriku 7 prosinca 1941 godine zabranili svako pismo Japanaca u svojoj zemlji Ameriki. Ti koji voliš američke dolare, zašto nebi napisao jedno pismo predsjedniku Amerike i pitao ga isto što i mene sada pitaš. To ti nećeš učiniti, jer nemaš svojega “ja” pa ni jaja.
      Hrvatski jezik nikada nije niti ikada bviti službeni jezek ćirilica. Zašto bi Poglavnik dr. Ante Pavelić, kao Poglavar Hrvatske Države, dozvolio strani jezik onih ljudi kojim se njim služe, a sami se smatraju neprijateljima države u kojoj su rođeni i u kojoj žive. U civiliziranom svijetu tako se to radi. Ni francuzi za vrijeme rata nisu dozvoljavali strancima da se izživljavaju svojim nacionalnim osjećajima na tlu francuske s kojoj su u ratu.

     • kvot

      Ti si nepismeniji,
      nego što se u početku dalo zaključiti.

      O kojem ti jeziku pišeš,
      ћирилица je PISMO.

      Zapamti to jednom!

      Imaš li išta u toj tikvi,
      ili ti služi, da ti kiša ne pada direktno u stomak???

      Francuzi, Japanci, Amerikanci!!!!

     • Perun

      Eh da je on samo nepismen!!!

      Ali u suštini nije on KRIV za svoje svoje mentalno stanje i nizak intelektualni rast, on je takav rođen.

     • kvot

      Kada vidim šta ONO čita i kakve teze iznosi.
      Da se zaključiti da je potomak nekog ustaše.
      Ustaše, koji je nažalost preživio II sv. rat i proširio svoje zlo sjeme.

   • Bollero

    ” Morate se ugledati na Njemce, svoje vjekovne saveznike i od njih naučiti kako se nositi sa teretom genocidnog naroda. ”

    Kvalificirati jedan narod genocidnim je priličito veliki gaf kvote. To se nikada ne smije uraditi nijednom narodu, jer time kvalificiraš i uvjerljivu većinu koja nema sigurno karakteristike genocidnosti.
    ps. nadam se da znaš definiciju genocida.

    • kvot

     Šta smeta malo se “razbacivati” terminima?
     Kada je za sve vas Srebrenica “genocid”,
     onda je za mene Jadovno jedan genocid, a Jasenovac deset genocida i više od toga.
     Logor koji je planski napravljen da se u njemu ubija jedan narod.
     Kako su okarakterisani Dahau i Aušvic,
     a kako Jasenovac?
     Ono su konclogori, a Jasenovac je memorijalni kompleks.

     Ovde je sve postalo fašizam i sve što u sebi ima prefiks srpski,
     je nastalo na genocidu.
     Možda ti ne spadaš u tu veliku većinu,
     ali zbog te bezobrazne većine i ja ću biti bezobrazan.
     Odgovorio sam tipu koji veliča ustaški pokret i NDH.
     Ajd’ zdravo!

     • Bollero

      Jasno da si njemu odgovorio- ali sam i ja Hrvat. Generalizirao si cio jedan narod u formulu genocidni. Ne možeš mi reći niti da je gospođa i djeca jednog ustaše ili četnika genocidni, ako oni nisu sudjelovali ničim u genocidu. O tome ti pričam. Jasenovac jeste zločin, baš kao i Goli otok, baš kao i Vukovar. Niti je u Jasenovcu, a niti u Vukovaru sudjelovao cio jedan narod u zločinu. JBg, razmisli malo o tome.

     • Perun

      Istina je, NIKADA ceo NAROD ne može biti kriv/optužen za zlodela, zločine počinjene od pripadnika sopstvenog naroda u njegovo ime.

      Nešto je vrlo karakteristično u hrvaatskom korpusu,

      nikada nisam video/pročitao oštru ili ogorčenu reakciju nekog Hrvata na veličanje NDH, ustaša, Pavelića itd.
      Po mom skromnom mišljenju postoje za ne reagovanje najmanje dva razloga:
      1. veoma mali zanemarujući broj Hrvata je stradao od ustaškog režima ili,
      2. niko se ne usuđuje da reauguje na veličanje ustaštva i pored toga što bi imao razloga za to.

     • Bollero

      Ja Perune nikada nisam pročitao da je netko u Begišu naročito vrisnuo na zločine u Blajburgu i Križnom putu. I moram te ispraviti, u novoj RH je itekako bilo osuđivanja ustaškog pokreta. Počev od sadašnjeg predsjednika vlade, predsjednika Josipovića, pa još mnogih Hrvata u zvaničnoj vlasti i javnom životu. Čini se da si to zaboravio ili nisi pratio.

     • Perun

      Tvoje poređenje mog komentara sa Beogradom vezano za Blajburg je nelogično, u mom komentaru sam naveo da na hrvatskim portalima nema PROTIV reakcije Hrvata na veličanje
      ustaštva.
      Ne mogu se naći ni članci o ustaškim zločinima prema hrvatskom narodu, pitanje:

      NIJE ih BILO ili o NJIMA ne sme da se PIŠE ???
      ———————————————-
      Na srpskim portalima se piše i diskutuje o
      ČETNIČKIM ZLOČINIMA.
      ————
      Zločini Četnika nad Srbima:

      Najveći broj žrtava pao je prilikom četničkog pokolja, koji je izvršen 20. decembra 1943. godine.

      Taj užasni zločin ne može i ne sme da se zaboravi, prikriva ili pravda gnusnim lažima.

      Jer istina je sledeća:

      U noći između 20. i 21. decembra 1943. godine, četnici Draže Mihailovića okupili su se u susednom selu Jasenku i, podeljeni u tri grupe, mučki su upali u selo Vranić i zverski, na spavanju, poklali čitave porodice. U četrnaest porodica, ko god se te noći
      zatekao u kući – nije preživeo.

      Te stravične noći, zločinci su zaklali sedamdeset dve osobe, među kojima trideset pet žena i devojaka i desetoro nedužne dece, od kojih dvoje u kolevkama. Četiri devojke, bolje reći devojčice, bile su pred roditeljima silovane pa zaklane, a jedan
      mladić je bio kastriran pa zaklan.

     • Bollero

      Vjerojatno se mi ne bavimo toliko sa avetima prošlosti koliko to vi činite.

     • Perun

      Eh Bollero i ovakav “odgovor” je odgovor.

     • Perun

      Bavili bi se, bavili sigurno,

      da su ustaše NE DAJ BOŽE poklale nekoliko desetina hiljada (tisuća) Hrvata

      bavili bi se oni Hrvati čiji su mili i dragi od ustaške ruke poginuli.

     • Bollero

      Bavimo se Blajburgom i Križnim putem – zar je malo žrtava bilo ?

     • kvot

      U Bleiburgu nisu stradali samo i Hrvati
      i partizani egzekutori nisu bili samo Srbi.

      Porediti Jasenovac i Bleiburg,
      e to je ono što izaziva.
      Teretite nas da smo u isto vrijeme Četnici i partizani.
      Zavisi od potrebe.
      Gore je idealan naslov o muslimanima Polimlja.
      Hrvati suze liju za muslimanima iz tog dijela, ma daj.
      Kako nije urednik našao za shodno da napiše o nekom srpskom stratištu.
      Kada je neki komentaror uticao na drugog na spominjanje “traktorijade”? Nikada!
      Svi se nadovežu u smislu:
      -doniraću ima ja nafte.
      Zar nije loša poruka od jednog naroda?

      Isto tako Josipović, u jednom trenutku je izdajnik Hrvatske države, a onda ga slavite kao spasioca.
      Nije li Franjo izjavio:
      -nestankom Srba, nestaće i SRPSKO PITANJE.

      Nisam vidio da je Josipović nešto značajno uradio da se ispravi nepravda prema protjeranim Srbima, da im se vrate imovina.
      Koliko stanova u SR Hrvatskoj nije vraćeno Srbima?
      Odgovori ako možeš na zadnje pitanje,
      nema potrebe za diskusijom, sve je ionako jasno.

     • Perun

      Ne znam koliko su ovi podatci validni.

      —————–

      Za cetiri dana „Oluje“ uništeno ili teško oštečeno je oko:

      – 25.000 kuća
      – 13.000 privrednih objekata
      – 182 zadružna doma
      – 56 zdravstvenih stanica
      – 78 crkava
      – 29 muzeja
      – 181 groblje
      – 352 trgovine
      – 96 trafo-stanica
      – svi srpski industrijski pogoni
      – 920 spomenika
      – 211 ugostiteljskih objekata
      – 410 zanatskih radnji.

      – u Krajini je prije „Oluje“ živjelo 450.000 Srba.
      – 1991-1995. ukupno je ubijeno 6.765 Srba.
      – nestalo je 2.670 Srba.
      – upoređenje popisa iz 1991. i 2001. godine pokazuje da u Hrvatskoj nedostaje više od pola miliona Srba.

      – Srbi su u Hrvatskoj ostali bez 50.000 stanova. Veliki broj oduzetih srpskih stanova hrvatske vlasti poklonile su svojim „braniteljima“.

      – U Hrvatskoj je procesuirano 4.500 Srba za navodna najteža djela ratnog zločina, sa ciljem da se zastraše povratnici.

      – Hrvatska državna agencija je na prevaru otkupila nekoliko stotina srpskih kuća za koje bivši vlasnici nisu dobili ni dinara.

     • kvot

      Relevantni podaci,
      ali mene zanimaju isključivo srpske žrtve, za koje niko neće nikada odgovarati, te pitanje lične imovine i vjerski objekti.
      Sudski procesi nad Srbima se vode po sistemu:
      -kadija te tuži, kadija te sudi.

      Najbolesnije od svega je ubistvo psiho-fizički hendikepiranih osoba u jednoj bolnici. Neki od hrvatskih komentatora se ismijavaju i opravdaju taj zločin riječima:
      -pa šta, čista i brza smrt,
      -skratili su im muke,
      -dobili su metak u čelo, barem ih nisu zaklali.

      Vojnici junački, nema šta,
      a komentatori duhoviti i objektivni do krajnjih granica.

     • Jesu li to podatci koje je Puhovski napuHao… !? po vama izgleda da nije kamen na kamenu ostao

     • Perun

      Podatci su sa jednog portala da li su i koliko su validni ne mogu reći.
      Po tekstu najverovatnije iza informacije stoji izbeglička vlada Krajine.

      Opljačkana imovina

      Za vreme i nakon vojne operacije “Oluja” opljačkana je sledeća
      privatna imovina Srba:

      26.000 komada raznih vrsta poljoprivrednih mašina
      64.000 motornih vozila,
      980.000 raznih vrsta namještaja,
      960.000 komada krupnih grla stoke

      i 1.350.000 komada odrasle živine,
      80.000 košnica pčela,
      stotine hiljada raznih vrsta kućne tehnike (frižideri, zamrzivači, mašine za pranje rublja, šivaćih mašina, televizora, muzičke linije, računari, itd.),

      Umjetničkih slika, trgovačke robe, žitarica, te drugih repromaterijala u vrednosti od 620.000.000 maraka.

     • ‘1.350.000 komada odrasle živine,’… to je sve mirno uživalo u ispaši.. dok nisu došli zli hrvati i lijanovi mesari?

     • Bollero

      Perunovih podataka zastideo bi se i sami nadvojvoda Ćosić !
      🙂
      Issa mi ko da je Perun postao partizanski autor 1946.g. Ne bi ga se zastideo ni čika Staljin.

     • iz ovih podataka se može izvući jedan ‘sarkastičan’ podatak: “jebote jesu lički srbi bogati bili”.. ovakvo blago nisu imali ni ruski kolhozi i sovhozi

     • Bollero

      “jebote jesu lički srbi bogati bili”

      Nevjerojatno koliko se razguli ovaj Perun u laganjima i glupostima. Samo se pitam , od kuda mu tolika volja za muljažom. Srka je mala beba prema njemu. 🙂

     • Bollero

      Elem, ne mogu se u okolnostima diskutiranja oteti dojmu na onu pjesmu u dar Perunu – “Pichko jedna nostagična” ! 🙂

     • Bollero

      Ne znam ima li smisla dalje…kad si već rekao da nema potrebe dalje.
      Ja svoje gafove priznam i čim mi netko skrene pozor na njih odmah se složim, ispričam ako treba. Biće da vi Srbi malo to teže radite u takvim situacijama. Neki yebeni “ponos” imate u sebi, da to ne možete učiniti. Dozvoli da konstatiram kako sam zamjetio jednu veliku dozu iskrenosti u tvojim komentarima, a opet sa druge strane da se furaš na kraljevinu Srbije. Nećeš vjerovati, ali si mi draži da furaš kraljevinu Srbije, nego partizanštinu kao Perun. Tada bar znamo na čemu smo.
      Srbi danas u Hrvatskoj stvarno nemaju problema, osim ako im pada opet na pamet naoružavanje. Konkretno za stanove: postoje pravila u Hrvatskoj koja kažu kako se stanovi otkupljuju iz stanarskog prava. To je puno drugačije nego u BiH ( samo obveznicama-papirima). Lave, mnogi su i Hrvati odustali od otkupa stanova iz stanarskog prava u RH upravo zbog činjenice- visine novčanog sudjelovanja u otkupu. Tako i Srbi. Ne znam je li te uopće netko upoznao sa ovom činjenicom. Pretpostavljam da nije.Stoga stvari treba gledati prema uvjetima koje imaju i drugi u RH, a ne samo Srbi. Držim da nisam isključiva osoba i možemo o svemu detaljno, naravno bez uvreda.
      Recimo, Perun ovdje piše mitomanije u brojkama. Tih mitomanija i laži iz legla Dobrice Ć. smo se svi naslušali- toliko da je to postalo smiješno. Npr. on priča o milionima Srpskih žrtava u Hrvatskoj za vrijeme 2WW. Svi smo mi dobro svjesni da su udžbenike te vrste pisali samo partizani i njihovi autori. Kolega, živimo u 21. stoljeću i kada mi netko potura takve bljuvotine, ja jednostavno više nemam što da pričam sa takvim osobama. Pitaj, bit će sve odgovoreno- transparentniji sam i od Stipe Mesića (čime se on nekada hvalio).
      Uzdravlju ti, što se mene tiče.

 • Otporas

  TKO JAČI TAJ KVAČI, kaže stara hrvatska poslovica.

  Neka ovaj slučaj prosvijetli pamet onima kojim još ne znaju da su velike sile uz njihove satelite ocrnile NDH i njene branitelje. Na nama je sada velika dužnost to crnilo očistimo s našeg častnog i poštenog hrvatskog imena. To možemo postići samo onda ako smo svi zajedni i skupa, ujedinjeni za PRAVDU, BOGA I HRVATSKI NAROD!

  • kvot

   ndh i ustaštvo su toliko crni,
   da nema crnje boje u spektru.
   ndh i ustaše su najveća mrlja hrvatskog naroda.
   Ko pokuša pravdati ustaštvo i ndh,
   njemu je mjesto iza brave.
   Jedna paratvorevina,
   koja je imala rasne zakone,
   je do kraja istorije sa one strane.

   Pravda i Bog nisu naklonjeni onima koji su u stanju počiniti Jadovno i Jasenovac.
   Morate se ugledati na Njemce,
   svoje vjekovne saveznike i od njih naučiti kako se nositi sa teretom genocidnog naroda.

   • Otporas

    A šti bjedniče znaš o Ustašama! Ništa! Znaš samo ono što su ti drugi servirali, tj. da nemaš svoje osobne ideje, nego se služić tuđim otrcanim idejam koje su proizvod beogradske kuhinje. ja kada bih pisao o bilo čemu, pisao bih sa dokazima i koje bih kronoloških nabroio s datimima, mjesecima, mjestima gdje se je bilo što dogodilo. Ti pričaš na pamet kao neko dijete koje se je netom probudilo i priča šta je sanjao. Znači da ti u snovima živiš a ne u stvarnosti, koja je da su se Ustaše borili za Hrvatsku Državu koju su napadali i rušili tvoji ljubitelj Jugoslavenih svih boja i svih opredjeljenja.

    Iduće opise ako ćeš poisati piši istinito i istinu, ili čekaj dok se naučiš istinu pisati, onda piši. To ti govorim iz prijateljskih pobuda, jer si dobar čovjek. samo si oprana mozga.

    • kvot

     “A šti bjedniče”
     “jer si dobar čovjek.”

     Jesi li se odlučio u vezi mene?
     Dobar, loš, zao!?!?

     Ustaša je termin koji se prvi put spominje u 19 vijeku.
     A to su bile SRPSKE jedinice,
     koje su se sredinom 19 vijeka borile protiv Turaka u Bosanskoj Krajini.
     Eto koliko malo znaš.
     Koju Hrvatsku su rušili Jugosloveni?
     Hrvati, Slovenci i Srbi, iz bivše A-U, uputili su u novembru 1918. godine zahtjev za prisajedinjenje sa Srbijom.
     Gdje ti tu nađe hrvatsku državu?

     Veličati ustaše iz drugog svjetskog rata,
     šta da ti napišem!? Potraži stručnu pomoć.
     Njemci takve strpaju na kliniku za duševne bolesti.
     Čini mi se po piskaranju, da se ti i javljaš iz neke zapadne zemlje. Ovde ni najveći ustaša, sebi ne bi dozvolio luksuz da piše takve gluposti.

    • Perun

     USTAŠKI ZLOČINI PO SVEDOČENJIMA NJIHOVIH SAVEZNIKA

     Izveštaj nemačkog poslanstva

     Nemačko poslanstvo u NDH 21. novembra 1942. uputilo je izveštaj o ustaškim zločinima Ministarstvu spoljnih poslova Rajha, u kome, između ostalog, piše:
     “Povodom svog unapređenja u čin ustaškog kapetana viši policijski komesar Tomić je priredio veliku razuzdanu pijanku. Posle ručka nastalo je pijančenje.
     Kada su svi bili totalno pijani. počeo je Tomić da puca iz pištolja. Kao meta služile su mu skupocene uljane slike i kristali.

     Oko ponoći moralo je nekoliko ustaša da dovedu iz zatvora nekoliko Srba u lokal.

     Ti Srbi su izbodeni noževima, a ustaše su iz rana sisali krv.”
     ——————————-
     General Artur fon Flebs

     General SS-a, Artur fon Flebs, sredinom 1943. godine zapisao je u svom dnevniku:
     “Ustašama je u početku bilo glavno da uništavaju pravoslavne, da kasape stotine hiljada ljudi, žena i dece i da se dočepaju vodećih položaja u upravi novonastale države.”

     Flebs je pisao o zločinu ustaškog “doglavnika” Sudara, koji je zabeležio jedan nemački vojnik u njegovoj pratnji. U julu 1943.
     godine, Sudar je skupio Srbe iz sela Sokolac i pobio ih iza lokalne crkve (oko 700 muškaraca, žena i dece): “Lično je Sudar učestvovao u nasilju”, zabeležio je Flebs.
     ————————————
     Dr Jozef Fesl

     Pod zakletvom, šef bolesničkog transporta Druge motorizovane armije Vermahta, svedočio je na američkom sudu da su hrvatski zločini bili slični onima učinjenim u Tridesetogodišnjem ratu. Gledao je kako kolju čitave svadbe, posle čega su, sa okačenom tablom “Srećan put u Beograd” bacali leševe u Dunav ili Savu.
     ———————————–
     Vilhelm Hetl

     Jedan od šefova nemačke obaveštajne službe, Vilhelm Hetl, pod pseudonimom Valter Hagen, objavio je 1950. godine u Cirihu knjigu “Tajni front”, u kojoj tvrdi da je 1941. vlast u Zagrebu preuzela šačica ustaša, koja u tome nikako ne bi uspela da nije imala podršku većine Hrvata.

     Čim su došli na vlast, ustaše su počele da istrebljuju Srbe i Jevreje:
     “Već u leto 1941. uzeše užasne grozote nečuvene razmere. Čitava sela, kao na primer Vojnić, čak čitavi predeli behu
     svi stanovnici sistematski umoreni ili su bili preseljeni da beže u Srbiju. Ustaše su sa masakrom Srba učinile početak beskrajnih zverstava”.

     Nemački opunomoćenik u Zagrebu, Gleza fon Horstenau, je 1942. godine, posle neviđenih pokolja srbskog življa, neke od
     najokorelijih ustaša iz Slavonije, uspeo da skloni ispred očiju javnosti;
     Hetl kaže:

     “Ali, Pavelić nije ni pomišljao na to da krivce kazni, nego ih je još
     zadržao u svojoj okolini i primao od njih savete. Opisujući pokolje i katoličenje Srba, Hetl ističe da su ustaški zločini mnoge Srbe oterali u šumu, ometajući tako nemačke vojne akcije protiv gerilaca.
     ————————————–
     Lotar Rendulic

     Nemački general Lotar Rendulic objavio je 1951. godine svoje uspomene, u kojima ističe da nemački vojnici u Hrvatskoj 1941. godini nisu naišli ni na kakav otpor, već su bili slavljeni kao pobednici.

     Opisujući svoja lična nastojanja da spreči pokolje Srba, Rendulic ističe da je “hrvatska strana”

     odmah preduzela “divlji progon pravoslavnih”.
     ————————————
     Herman Nojbaher

     Herman Nojbaher, čovek od najvišeg Hitlerovog poverenja na Balkanu, objavio je knjigu

     “Specijalni zadatak na Jugoistoku 1940-1945”

     (u Nemačkoj štampana 1956.godine, a kod nas prevedena i objavljena tek 2004!)

     Nojbaher u knjizi opisuje svoju misiju u Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj, Albaniji i Srbiji.
     Jedna od najvažnijih njegovih teza (a nama toliko nepoznata)

     je da je Nemačka na Balkanu okupirala samo Srbiju i Grčku

     – svi ostali su bili nemački saveznici!

     Nojbaher navodi ustaški recept za rešavanje srbskog pitanja: trećinu pokatoličiti, trećinu proterati, trećinu pobiti!

     Iako su se ustaše hvalile da su pobile milion Srba,

     Nojbaher tvrdi da se taj broj se kreće oko 750 hiljada ljudi.

     On je sve to nazivao:
     “hrvatskim osvetničkim ratnim pohodom za uništenje pravoslavnih Srba”.
     Sve je to podsećalo na srednjevekovne verske ratove.

     Čak se ni Hitler nije slagao s Pavelićevom genocidnom politikom (ne zato što je voleo Srbe).
     ——————–
     Dr Jozef Matl

     Godine 1958, bivši kapetan Vermahta (iz Graca)

     Moja je težnja proisticala iz mog službenog
     zadatka, da Istočnu Bosnu. koja je tada bila vojno-strateški podređena zapovedničkoj sili nemačkog generala u Srbiji, pacifikujem i normalizujem kako bih učinio kraj rastućoj anarhiji, koja je bila posledica ustaškog kasapljenja srpskog stanovništva. Mi imamo dokaza o tome i znamo i svojim smo rođenim očima
     gledali šta se dešava tamo u Bosni…

     Uostalom, jedan svedok jeste i jedan profesor Bečkog univerziteta i predsednik Katoličke akcije koji je u to vreme,

     kao komandant puka na Drini, naredio da se otvori vatra sa srpske obale na ustaše, kad se videlo kako ovi i domobrani hoće da bacaju srpske žene i decu u hladnu Drinu.

     Ja sam video tu izgladnelu decu koju je spasla naša vojska i podelio sam im i svoj poslednji komad hleba.

     • Bollero

      ” General Artur fon Flebs ”

      Srbin ima veru u Nemca !? Hajd i to da vidim jednom ! 🙂

     • Perun

      🙂
      Nije ovde poenta o verovanju nekome,

      ovde se radi o činjenicama.
      Ovo su izjave visokih nacističkih ličnosti ustaških pokrovitelja i saveznika.
      Ove izjave su vredne samo iz jednog razloga,

      sve ostale izjave i podatke iz drugih izvora i drugih ličnosti proglašavate kao PROPAGANDA i LAŽ.
      Nadam se da neće neko tvrditi da su Nemci lagali jer su voleli Srbe.

     • Bollero

      ” Ti Srbi su izbodeni noževima, a ustaše su iz rana sisali krv.”

      Mislim da je i previše partizanske propagande bilo, da bih ti uopće povjerovao u ovu priču. Čak i u autentičnost izvjestitelja ne vjerujem. Toliko o tome partizanskom zombijanju.

     • Perun

      Sve su ovo po tebi partizani:
      Hajnrih Himler; general Aleksander Ler; Hermann Neubacher;

      i naravno general Edmund Glaise-Horstenau
      koji je bio 3 1/2 godine opunomoćenik Wehrmachta u NDH.
      (Von April 1941 bis September 1944 war er als “Deutscher Bevollmächtigter General in Kroatien” Vertreter der Wehrmacht beim kroatischen Ustaša-Regime).

      Mada su Nemci već godinama držali koncentracione logore, u kojima su milioni Jevreja ubijani, oni su se ipak zgrozili veličinom hrvatskog zločina nad Srbima.

      Zato je Hitler 23. septembra 1941. pozvao na raport hrvatskog poglavnika Antu Pavelića.

      Vođenje hrvatskog slučaja Hitler je poverio Hajnrihu Himleru, a ovaj generalu Aleksanderu Leru, nemačkom komandantu Jugoistoka Evrope.

      Posle Lerovog izveštaja, najveći deo hrvatske vojske stavljen je pod nemačku komandu.
      Pavelić ne samo što nije protestovao, već je tražio da svi domobrani postanu deo regularne nemačke vojske.

      General Ler je i dalje zahtevao uklanjanje Pavelića i postavljanje Mačekovih ljudi na njegovo mesto.

      Povodom tog Lerovog zahteva, Horstenau šalje izveštaj u kome daje sledeću ocenu NDH:

      “Kad general pukovnik Ler, na prvom mestu, insistira na likvidaciji
      ustaškog ćumeza, on stavlja svoju ruku na inficiranu ranu hrvatskog državnog tela.

      Od početka rđavo osnovan ustaški režim, sa svojom ludom politikom genocida i svojim kriminalom, postao je simbol ove ružne države.”

      Zapisao je Nojbaher u svojim memoarima

      Kada je Hitlerov specijalni opunomoćenik za Balkan, dr Herman Nojbaher (Hermann Neubacher) , 1943. godine počeo intenzivnije da se bavi srpskim pitanjem, najpre je pokušao da stane na kraj hrvatskim zločinima.

      U svojim memoarima, za hrvatski pokolj Srba Nojbaher kaže da
      “spada u najsvirepije akcije masovnog ubistva cele svetske
      istorije”.

      Doživeo je da mu se ustaške vođe hvale kako su
      “zaklali milion Srba, uključujući tu i odojčad, decu, žene i starce”,

      ali to je smatrao “samohvalnim preterivanjem”.

      Prema izveštajima kojima je raspolagao, Nojbaher je
      “broj zaklanih bez odbrane” procenjivao na 750.000.

     • Bollero

      Nakon ovoga pretjerivanja, mogu da izjavim vrlo jasno i glasno : zabole me hargija za broj žrtava i vaše milione ! Basta.
      Idi u krasni kurac ti i tvoja milionska sranja. Pomaže bog van laganja.
      Yebao te nacista Ćosić.
      Izgleda da na tvoje partizansko nadlagivanje nisi dao granicu sebi u povjesnim podacima. To te i syebalo u mojim očima.

     • Perun

      Ćosić, partizansko nadlagivanje itd.
      ———
      Čoveče kakav te Ćosić i kakvi te partizani spopali,

      izvor podataka je nemački vermaht, a izjave su isključivo od nacističkih velikodostojnika (generala, diplomata, specijalnih izaslanika itd)

      Ispod je na kraju nemačkog teksta iz nemačke štampe originalna izjava Hermann Neubacher

      Das Ustascha-Regime wollte aber ein Kroatien, in dem
      „kein Platz mehr war für Serben, Juden und Zigeuner“.

      Die Folgen der grausamen Terrorherrschaft zwischen 1941 und 1944 hat Grillparzer bereits vor rund 150 Jahren mit dem berühmten Epigramm
      „Von der Humanität über die Nationalität zur Bestialität“ vorausgeahnt.

      !!!!!!!!!!!!!!

      Der berüchtigte Ante Pavelić, Ustascha-Chef und Poglavnik (Staatsführer), gab das Signal für die gnadenlose Jagd auf die orthodoxen Serben.

      Neubacher schätzt die Zahl der wehrlos Abgeschlachteten
      auf eine Dreiviertelmillion* (750.000*).

      http://www.zeit.de/1991/28/scheidung-auf-jugoslawisch/seite-2

     • Bollero

      “nacističkih velikodostojnika”

      Lepo Perune, napreduješ u svakom pogledu . 🙂 🙂

     • Perun

      Napisao si citat:
      “Yebao te nacista Ćosić.
      Izgleda da na tvoje partizansko nadlagivanje nisi dao granicu sebi u povjesnim podacima. To te i syebalo u mojim očima”.
      —————————–
      Da sam ja tebi ovako nešto napisao, a ti mi dokazao da sam u zabludi, ja ne bih izostavio IZVINjENjE!

      Naravno za to je potreban format i još dosta toga. 🙂
      —————————–
      PS u ovoj knjizi tj. memorarima Hermana Nojbahera

      stoji napisano sve ono što sam stavio u moje postove.

     • Bollero

      Još čitaš nacističke memoare, srami se Perune !

     • Perun

      Čitam ja i francuske pisce, mada su puno kreditibilnije tj. neosporljivije izjave i pisanije nacističkih glavešina u diskusijama sa Hrvatima.
      Veoma je interesantno čitati šta pišu ili šta su izjavili oni koji su stvorili i štitili kvazi državu sa nazivom NDH.

      Ali da se vratim na francuske pisce, i njihovo pisanije o NDH i tadašnjim Hrvatima.
      ——————
      Teško bi bilo za ma koga osim literarnog genija da sasvim i slikovito opiše strahote koje su zahvatile Srpski narod zapadno od Drine u sve vreme postojanja NDH.

      Žan Perigo je ipak, u predgovoru knjizi “Ubice u Božje Ime” od
      Erva Lorijera, iako ukratko, zadovoljio tu potrebu kad je pisao:

      “Usred dvadesetog veka, jedan banda profesionalnih ubica uspela je da sastavi vladu i da je nametne jednom narodu.

      Nije reč ni o nemačkim nacistima ni o italijanskim fašistima nego o jednoj drugoj grupi individua, njihovih obožavalaca i njihovih plaćenika, hrvatskim ustašama koji su srpski narod uništavali četiri godine i pretvorili njihovu zemlju u groblje mučenika.

      Stotine hiljada žrtava, krvožedno mučenih, s kojih je živim skidana koža, kojima je prosipana utroba, koje su vešali i sekli im glave ili ih komadali, to je bilans njihovog čudovišnog divljaštva. Ovi divljaci su imali drskost da se proglase “dobrim katolicima”.

      Teško će, bez sumnje, biti da se objasni pomama koja je suviše veliki broj katoličkih sveštenika a naročito kaluđera Hrvata nagnala da postanu aktivni saučesnici tih čudovišta.

      Nijedna civilizovana nacija nikad nije naoružane bandite pridružila misionarima zaduženim za širenje hrišćanstva, čak ni kod
      ljudoždera crne Afrike i Polinezije. Trebalo je dakle da čekamo ustašku eru da bi istoričar s bolom otkrio sveštenike prerušene u najobičnije koljače”

      (Lauriere, “Ubice u Božje Ime” str.13-14)

     • Bollero

      “kaluđera Hrvata”

      Kada su se u Hrvata pojavili kaluđeri ? 🙂

      Ma beži bre ti i tvoj Serriere ! Postaješ dosadan sa tim svojim blamažama, ajd odmori. Neću ti dalje odgovarati. Kvot je Pijemont prema tebi !

     • Jesili ti siguran u to što je francuski pisac napisao? Prije nego to staviš trebaš provjeriti tko mu je to dao. Po svoj prilici jugoslavenska Ambasada mu je to dala a on kao naivnjak za koricu “hleba” je stavio svoje ime, i vuk sit i koza cijela, kaže naš narod.
      Za tvoju informaciju, Perune, u mojoj kući se govori francuskim jezikom. živio sam u Francuskoj, poznat mi je mentalitet Francuza; i sam sam nekoliko puta pred francuzima sam se predstavio drukčije nego da sam Hrvat, samo da ispipam puls sugovornika. Začudio bi se na sve na što sam nailazio i šta su Jugoslaveni, da ne kažem Srbi, sve servirali Francuzima protiv Hrvata. Naravno da Francuzi nisu mogli to provjeriti, pa su povjerovali beogradskim lažima.

      Jedne zgode bio sam Mađar u ovakvome društvu i u razgovoru o temi Hrvati Srbi morao sam mnoge stvari ispravljati, jugoslavenske laži pobijati, i to sve u ime komunizma, jer drugačije nisam mogao. Zato, ne vjeruje jugoslavenskim lažima.

     • kvot

      Bio si i Mađar?
      To je posljedica viševjekovnog hunskog jahanja.

     • Citat Dobrice Ćosića:

      “Laganje je najbolja vrlina srpskog naroda … Mi lažemo da bi varali sami sebe, da tešimo druge, mi lažemo za oprost, mi lažemo da bi se borili protiv straha, lažemo da ohrabrujemo druge,
      lažemo da bi skrivali svoj i nečiji drugi jad. Laganje je oblik našeg
      patriotizma i potvrda naše urođene ‘inteligencije’. Mi lažemo na
      kreativan, maštovit i inventivan način.”

     • kvot

      Lažemo sebe i varamo sebe,
      da nam vi Hrvati ne mislite loše.
      Lažemo da vas utješimo i ohrabrimo,
      poslije vašeg genocida nad nama.
      Lažemo sebe da nam niste naudili
      i tako krijemo svoj jad i vaš zločin.

      Vidno je da niste dostigli nivo inteligencije,
      da shvatite šta je pjesnik htjeo da kaže.

      Hrvati su nepopravljivi srbofobi.

     • Prenosim iz dragovoljca.

      Mate Ćavar: Srijem je oduvijek hrvatski bio i trebao bi biti.

      Utorak, 04 Rujan 2012 09:57

      U zapisima istražitelja Andrije Hebranga, generala Mile Milatovića stoji odgovor na pitanje Andriji Hebrangu u svezi srbijanskih zahtjeva da se hrvatski Srijem pripoji Srbiji: “Srijem je oduvijek hrvatski bio i trebao bi biti!”

      Da i zbog toga su Andriju Hebranga onako krvnički umlatili u beogradskoj tamnici, stratištu mnoštva hrvatskih velikana. A Andrija Hebrang je bio najviši hrvatski partizanski komunistički prvak koji nije mogao izdržati poslijeratni genocid nad hrvatskim narodom i onda komadanje dijelova one SRH. Srijem Srbiji, Boku Crnoj Gori a petnaestak prigraničnih sela Sloveniji. To je sve učinjeno odmah nakon mučeničkog umorstva Andrije
      Hebranga kojega su na dugogodišnjoj robiji prve Jugoslavije nazvali “Mirotočivim”.

      >>BiH traži izlaz u Bokokotorskom zaljevu: I Sutorina je naša!

      Nakon jugokomunističkoga sloma NDH uz pomoć ruskih jedinica Crvene Armije i svih pokolja koje su počinili nad Hrvatima grabe i dijele preostale dijelove SRH. Grabe hrvatske povijesne prostore kao Titini lešinari koji je za ljubav svoje doživotne vladavine bio u stanju likvidirati i posljednjeg Hrvata.

      Ovo jugo kopile je postalo najveći zločinac nad hrvatskim narodom u cijeloj hrvatskoj povijesti. Sva tri ordena “narodnog heroja” J. B. Tito je zaradio na rušenju NDH i likvidaciji polumilijunskog mnoštva Hrvata među kojima je bio i jedan od njegovih suradnika Andrija Hebrang. I eto poslije toliko godina nitko ne može saznati za zemne ostatke Andrije Hebranga. Nije bio progonjen samo Andrija Hebrang nego i njegove žena,
      Židovka Olga, koja je opisala svoje zatvorske strahote jer nije htjela optuživati svoga muža. A tek njihova djeca što su sve preživjela. Branko, Dunja i Andrija su kao djeca morali čak mijenjati svoje prezime da se ne bi zvali očevim – Hebrang.

      Pri pokušaju uhićenja od strane UNS-a Andrija je teško ranio jednoga redarstvenika i pokušao samoubojstvo kroz sljepoočnicu čime je bio izgubio jedno oko. Redarstvo NDH je izliječilo Andriju i bio je primljen čak i kod Poglavnika, koji mu je pri susretu rekao: “Zašto Vam je to trebalo, Andrija?”

      Prilikom razmjene Andrije Hebranga za neke zarobljenike NDH bio je nazočan general “Drinjanin” Maks Luburić, koji u svojoj madridskoj “Drini” piše kako je na toj zamjeni rekao “Idi izdajniče hrvatskoga naroda”. Andrija malo zastade te odgovori “Makso, Makso, da vidimo tko će od nas dvojice
      prije položiti život za Hrvatsku!”

   • A znaš li ti kvotiću ko je sve ocrnija Ustaše. Vi Srbi, Jugoslaveni, četnici i svi oni kojima je Rvacka Država bila trn u oku. Eto, ti i dans tvojin piskaranjem crniš i ocrnjivaš nas i naše Rvate i sve one častne Hrvate koji su u prošlosti se borili za Rvacku Državu, kao i ove današnje koji na svkom uglu btane rvatstvo. Tako ćete vi ocrnjivati i one Rvate koji se još nisu ni rodili a kada se rode i počmu braniti svoju državu Rvacku, vi ćete ji početi ocrnjivati. Prestani ocrnjivati nas Rvate!

    • DIKI

     Ma pusti to. Šta ti je sa ušima i obrvima, nesrećniče? Jesi li se to nešto uplašio? Ko te je uplašio? Kaži, da ga izgrdimo. Niko ne sme da plaši našeg ujkicu Milančeta. “Oj, Milane…Jabuko s grane, jabuko sa grane…Izvuk’o ti uši Dolanc Stane..”

     • Bollero

      Diki, da nisi gdi sreo srku ? 🙂

     • DIKI

      Ne znam gospodina. Mislim da sam ga ovde i video. I na vesti.net, ali mu tamo stalno brišu komentare. Ne stigne čovek da pročita, odmah ide fik-fik.

    • Perun

     Ustaške odluke i izjave.

     Samo dve nedelje nakon proglašenja NDH, 25. aprila 1941. Pavelić je zabranio upotrebu ćirilice i izdao naredbu o nošenju plave trake sa slovom P (“P”) za pravoslavne.

     Jevreji su nosili žutu traku. Srbima i Jevrejima zabranjeno
     je da se voze tramvajima.

     2. juna 1941. zatvorene su sve pravoslavne škole.

     4. juna 1941. u Zagrebu je održana konferencija ustaških i
     nemačkih predstavnika sa temom iseljenja Slovenaca iz Rajha Srbiju, i Srba iz Hrvatske u Srbiju.

     Trebalo je preseliti 180.000 Slovenaca i 205.000 Srba.

     Prognanici su smeli poneti po 50 kg prtljaga i 500 dinara gotovog
     novca. Protokol je izvršen tako što je 7.174 Slovenca i 11.235 Srba prebačeno u Srbiju pod navedenim uslovima.

     Još oko 200.000 Srba prebeglo je ilegalno u Srbiju.

     18. jula zabranjen je naziv „srpska pravoslavna vjera“ a uveden „grko-istočna vjera“.

     Mile Budak, Pavelićev ministar i doglavnik, poznat po krilatici “Srbe na vrbe”,
     izjavljuje u julu 1941. u Gospiću:

     „Jedan dio Srba ćemo pobiti,

     drugi raseliti,

     a ostale prevesti na katoličku vjeru

     i tako pretopiti u Hrvate.”

     Milovan Žanić, ministar u ustaškoj vladi, 3. juna 1941.

     u Novoj Gradišci izjavljuje:

     „Ovo ima biti zemlja Hrvata i nikoga drugoga i nema te metode koju mi nećemo kao ustaše upotrebiti, da načinimo ovu zemlju zbilja hrvatskom, i da je očistimo od Srba, koji bi nas ugrozili prvom zgodom.

     Mi to ne tajimo, to je politika ove države i to kad izvršimo, izvršit ćemo ono, što piše u ustaškim načelima.”

     Mirko Puk, ustaški ministar pravosuđa i bogoštovlja u Križevcima 6. jula 1941. poručuje Srbima:
     „Ili se uklonite iz naše zemlje milom ili ćemo vas istjerati silom.”

     Ustaški stožernik Viktor Gutić će u maju 1941. u svom govor u Sanskom Mostu reći:
     »Nema više srpske vojske! Nema više Srbije! Nema gedža,
     naših krvopija, nestalo je ciganske dinastije Karađorđevića, a i kod nas — uskoro — drumovi će poželjet Srbalja,

     al’ Srbalja više biti neće.
     Izdao sam drastične naredbe za njihovo potpuno ekonomsko
     uništenje, a slijede nove za potpuno istrebljivanje. Ne budite slabi ni spram jednoga.

     Držite uvijek na umu da su to bili naši grobari i uništavajte ih gdje stignete, a blagoslov našeg poglavnika i moj vam neće zmanjkati.

     • Bollero

      I što bi bio cilj tvoga orgijanja o ustašama perune ? Da ja sada malo operem o izjavama četnika – pa da se skupa vratimo u tamni vilajet prošlosti ? Yebala te prošlost, daji prijedloge za buduće.

     • Perun

      Tvoj komentar/odgovor nije tvoj nivo, pogledaj prvi komentar;
      Otporas:
      “Neka ovaj slučaj prosvijetli pamet onima kojim još ne znaju da su velike sile uz njihove satelite ocrnile NDH i njene branitelje.
      ———
      Koliko ovo od Otporaša napisano ima veze sa člankom/tekstom o
      Edward Snowden??, nema nikakve veze.
      Moj odgovor nije nikakvo ORGIJANJE, nego samo skromna i ARGUMENTOVANA REAKCIJA.
      U tom kontekstu i iz istog razloga je i moj drugi komentar na ovoj temi.

     • Bollero

      Prdimahovina i njegovo i tvoje. Samo što si ti izgubio više vremena. Dođite sebi ljudi, ovo je 21.stoljeće od rođenja Isusa Krista.

     • upravo tako prijatelju.. Veliki Pozdrav od lilitčeta 🙂

     • Bollero

      Vozdra lave, kvote je sinoć bio ovdje u elementu humora iz najslavnijih dana ! 🙂

     • Perun

      Tvoj komentar tj. tvoje mišljenje je logično i uredu.

      Ova tvoja rečenica:

      “Dođite sebi ljudi, ovo je 21.stoljeće od rođenja Isusa Krista”,

      bi bila uverljiva da si je napisao otporašu posle njegovog gornjeg komentara a ne posle moje reakcije.

     • Bollero

      Mislim da ne trebaš cjepidlačiti, bio sam vrlo precizan i njemu i tebi. S tobom sam ušao u raspravu. Diši plućima 21.stoljeća- puno je lakše.

     • Amerikancu su odmah iz napada Japanaca na Ameriku 7 prosinca 1941 godine zabranili svako pismo Japanaca u svojoj zemlji Ameriki. Ti koji voliš američke dolare, zašto nebi napisao jedno pismo predsjedniku Amerike i pitao ga isto što i mene sada pitaš. To ti nećeš učiniti, jer nemaš svojega “ja” pa ni jaja.
      Hrvatski jezik nikada nije niti ikada bviti službeni jezek ćirilica. Zašto bi Poglavnik dr. Ante Pavelić, kao Poglavar Hrvatske Države, dozvolio strani jezik onih ljudi kojim se njim služe, a sami se smatraju neprijateljima države u kojoj su rođeni i u kojoj žive. U civiliziranom svijetu tako se to radi. Ni francuzi za vrijeme rata nisu dozvoljavali strancima da se izživljavaju svojim nacionalnim osjećajima na tlu francuske s kojoj su u ratu.

     • kvot

      Ti si nepismeniji,
      nego što se u početku dalo zaključiti.

      O kojem ti jeziku pišeš,
      ћирилица je PISMO.

      Zapamti to jednom!

      Imaš li išta u toj tikvi,
      ili ti služi da ti kiša ne pada direktno u stomak???

      Francuzi, Japanci, Amerikanci!!!!

     • Perun

      Eh da je on samo nepismen!!!

      Ali u suštini nije on KRIV za svoje mentalno stanje i nizak intelektualni rast, on je takav rođen.

     • kvot

      Kada vidim šta ONO čita i kakve teze iznosi.
      Da se zaključiti da je potomak nekog ustaše.
      Ustaše, koji je nažalost preživio II sv. rat i proširio svoje zlo sjeme.

   • Bollero

    ” Morate se ugledati na Njemce, svoje vjekovne saveznike i od njih naučiti kako se nositi sa teretom genocidnog naroda. ”

    Kvalificirati jedan narod genocidnim je priličito veliki gaf kvote. To se nikada ne smije uraditi nijednom narodu, jer time kvalificiraš i uvjerljivu većinu koja nema sigurno karakteristike genocidnosti.
    ps. nadam se da znaš definiciju genocida.

    • kvot

     Šta smeta malo se “razbacivati” terminima?
     Kada je za sve vas Srebrenica “genocid”,
     onda je za mene Jadovno jedan genocid, a Jasenovac deset genocida i više od toga.
     Logor koji je planski napravljen da se u njemu ubija jedan narod.
     Kako su okarakterisani Dahau i Aušvic,
     a kako Jasenovac?
     Ono su konclogori, a Jasenovac je memorijalni kompleks.

     Ovde je sve postalo fašizam i sve što u sebi ima prefiks srpski,
     je nastalo na genocidu.
     Možda ti ne spadaš u tu veliku većinu,
     ali zbog te bezobrazne većine i ja ću biti bezobrazan.
     Odgovorio sam tipu koji veliča ustaški pokret i NDH.
     Ajd’ zdravo!

     • Bollero

      Jasno da si njemu odgovorio- ali sam i ja Hrvat. Generalizirao si cio jedan narod u formulu genocidni. Ne možeš mi reći niti da je gospođa i djeca jednog ustaše ili četnika genocidni, ako oni nisu sudjelovali ničim u genocidu. O tome ti pričam. Jasenovac jeste zločin, baš kao i Goli otok, baš kao i Vukovar. Niti je u Jasenovcu, a niti u Vukovaru sudjelovao cio jedan narod u zločinu. JBg, razmisli malo o tome.

     • Perun

      Istina je, NIKADA ceo NAROD ne može biti kriv/optužen za zlodela, zločine počinjene od pripadnika sopstvenog naroda u njegovo ime.

      Nešto je vrlo karakteristično u hrvaatskom korpusu,

      nikada nisam video/pročitao oštru ili ogorčenu reakciju nekog Hrvata na veličanje NDH, ustaša, Pavelića itd.
      Po mom skromnom mišljenju postoje za ne reagovanje najmanje dva razloga:
      1. veoma mali zanemarujući broj Hrvata je stradao od ustaškog režima ili,
      2. niko se ne usuđuje da reauguje na veličanje ustaštva i pored toga što bi imao razloga za to.

     • Bollero

      Ja Perune nikada nisam pročitao da je netko u Begišu naročito vrisnuo na zločine u Blajburgu i Križnom putu. I moram te ispraviti, u novoj RH je itekako bilo osuđivanja ustaškog pokreta. Počev od sadašnjeg predsjednika vlade, predsjednika Josipovića, pa još mnogih Hrvata u zvaničnoj vlasti i javnom životu. Čini se da si to zaboravio ili nisi pratio.

     • Perun

      Tvoje poređenje mog komentara sa Beogradom vezano za Blajburg je nelogično, u mom komentaru sam naveo da na hrvatskim portalima nema PROTIV reakcije Hrvata na veličanje
      ustaštva.
      Ne mogu se naći ni članci o ustaškim zločinima prema hrvatskom narodu, pitanje:

      NIJE ih BILO ili o NJIMA ne sme da se PIŠE ???
      ———————————————-
      Na srpskim portalima se piše i diskutuje o
      ČETNIČKIM ZLOČINIMA.
      ————
      Zločini Četnika nad Srbima:

      Najveći broj žrtava pao je prilikom četničkog pokolja, koji je izvršen 20. decembra 1943. godine.

      Taj užasni zločin ne može i ne sme da se zaboravi, prikriva ili pravda gnusnim lažima.

      Jer istina je sledeća:

      U noći između 20. i 21. decembra 1943. godine, četnici Draže Mihailovića okupili su se u susednom selu Jasenku i, podeljeni u tri grupe, mučki su upali u selo Vranić i zverski, na spavanju, poklali čitave porodice. U četrnaest porodica, ko god se te noći
      zatekao u kući – nije preživeo.

      Te stravične noći, zločinci su zaklali sedamdeset dve osobe, među kojima trideset pet žena i devojaka i desetoro nedužne dece, od kojih dvoje u kolevkama. Četiri devojke, bolje reći devojčice, bile su pred roditeljima silovane pa zaklane, a jedan
      mladić je bio kastriran pa zaklan.

     • Bollero

      Vjerojatno se mi ne bavimo toliko sa avetima prošlosti koliko to vi činite.

     • Perun

      Eh Bollero i ovakav “odgovor” je odgovor.

     • Perun

      Bavili bi se, bavili sigurno,

      da su ustaše NE DAJ BOŽE poklale nekoliko desetina hiljada (tisuća) Hrvata

      bavili bi se oni Hrvati čiji su mili i dragi od ustaške ruke poginuli.

     • Bollero

      Bavimo se Blajburgom i Križnim putem – zar je malo žrtava bilo ?

     • kvot

      U Bleiburgu nisu stradali samo Hrvati
      i partizani egzekutori nisu bili samo Srbi.
      Zašto ne pitate Slovence šta znaju o tom fenomenu?
      Stalno čitam u komentarima kako spominjete Rankovića i njegov broj od 300.000 likvidiranih narodnih neprijatelja.
      Povlačite paralelu, tih 300.000 su po vašim komentarima isklučivo Hrvati.
      A dobro znaš da su za Rankovića narodni neprijatelji bili i komunisti koji su voljeli Staljina i SSSR. Jedini grijeh im je bio taj.

      Porediti Jasenovac i Bleiburg,
      e to je ono što mene izaziva da pišeš kako pišem i stojim iza svog slova.

      Teretite nas, da smo u isto vrijeme Četnici i partizani.
      Zavisi od potrebe i kako vam odgovara.
      To je politika Stipe Mesića i mi sa tim nemamo ništa.

      Gore je idealan naslov o muslimanima Polimlja.
      Hrvati suze liju za muslimanima iz tog dijela, ma daj.
      Kako nije urednik našao za shodno da napiše o nekom srpskom stratištu ili o hrvatskim zločinima nad muslimanima?

      Kada je neki komentaror uticao na drugog, na spominjanje “traktorijade”? Nikada!
      Svi se nadovežu u smislu:
      -doniraću im ja nafte.
      Zar nije loša poruka koja ide od jednog naroda?

      Isto tako Josipović, u jednom trenutku je izdajnik Hrvatske države, a onda ga slavite kao spasioca i antifašistu.
      Nije li Franjo izjavio:
      -nestankom Srba, nestaće i SRPSKO PITANJE.
      General JNA i zagovara takve genocidne teze.

      Nisam vidio da je Josipović nešto značajno uradio, da se ispravi nepravda prema protjeranim Srbima, da im se vrate imovina.

      Koliko stanova u SR Hrvatskoj nije vraćeno Srbima?
      Odgovori ako možeš na zadnje pitanje,
      nema potrebe za diskusijom, sve je ionako jasno k’o dan.

     • Perun

      Ne znam koliko su ovi podatci validni.

      —————–

      Za cetiri dana „Oluje“ uništeno ili teško oštečeno je oko:

      – 25.000 kuća
      – 13.000 privrednih objekata
      – 182 zadružna doma
      – 56 zdravstvenih stanica
      – 78 crkava
      – 29 muzeja
      – 181 groblje
      – 352 trgovine
      – 96 trafo-stanica
      – svi srpski industrijski pogoni
      – 920 spomenika
      – 211 ugostiteljskih objekata
      – 410 zanatskih radnji.

      – u Krajini je prije „Oluje“ živjelo 450.000 Srba.
      – 1991-1995. ukupno je ubijeno 6.765 Srba.
      – nestalo je 2.670 Srba.
      – upoređenje popisa iz 1991. i 2001. godine pokazuje da u Hrvatskoj nedostaje više od pola miliona Srba.

      – Srbi su u Hrvatskoj ostali bez 50.000 stanova. Veliki broj oduzetih srpskih stanova hrvatske vlasti poklonile su svojim „braniteljima“.

      – U Hrvatskoj je procesuirano 4.500 Srba za navodna najteža djela ratnog zločina, sa ciljem da se zastraše povratnici.

      – Hrvatska državna agencija je na prevaru otkupila nekoliko stotina srpskih kuća za koje bivši vlasnici nisu dobili ni dinara.

     • kvot

      Relevantni podaci,
      ali mene zanimaju isključivo srpske žrtve, za koje niko neće nikada odgovarati, te pitanje lične imovine i vjerski objekti.
      Sudski procesi nad Srbima se vode po sistemu:
      -kadija te tuži, kadija te sudi.

      Najbolesnije od svega je ubistvo psiho-fizički hendikepiranih osoba u jednoj bolnici. Neki od hrvatskih komentatora se ismijavaju i opravdaju taj zločin riječima:
      -pa šta, čista i brza smrt,
      -skratili su im muke,
      -dobili su metak u čelo, barem ih nisu zaklali.

      Vojnici junački, nema šta,
      a komentatori duhoviti i objektivni do krajnjih granica.

     • Jesu li to podatci koje je Puhovski napuHao… !? po vama izgleda da nije kamen na kamenu ostao

     • Perun

      Podatci su sa jednog portala da li su i koliko su validni ne mogu reći.
      Po tekstu najverovatnije iza informacije stoji izbeglička vlada Krajine.

      Opljačkana imovina

      Za vreme i nakon vojne operacije “Oluja” opljačkana je sledeća
      privatna imovina Srba:

      26.000 komada raznih vrsta poljoprivrednih mašina
      64.000 motornih vozila,
      980.000 raznih vrsta namještaja,
      960.000 komada krupnih grla stoke

      i 1.350.000 komada odrasle živine,
      80.000 košnica pčela,
      stotine hiljada raznih vrsta kućne tehnike (frižideri, zamrzivači, mašine za pranje rublja, šivaćih mašina, televizora, muzičke linije, računari, itd.),

      Umjetničkih slika, trgovačke robe, žitarica, te drugih repromaterijala u vrednosti od 620.000.000 maraka.

     • ‘1.350.000 komada odrasle živine,’… to je sve mirno uživalo u ispaši.. dok nisu došli zli hrvati i lijanovi mesari?

     • Bollero

      Perunovih podataka zastideo bi se i sami nadvojvoda Ćosić !
      🙂
      Issa mi ko da je Perun postao partizanski autor 1946.g. Ne bi ga se zastideo ni čika Staljin.

     • iz ovih podataka se može izvući jedan ‘sarkastičan’ podatak: “jebote jesu lički srbi bogati bili”.. ovakvo blago nisu imali ni ruski kolhozi i sovhozi

     • Bollero

      “jebote jesu lički srbi bogati bili”

      Nevjerojatno koliko se razguli ovaj Perun u laganjima i glupostima. Samo se pitam , od kuda mu tolika volja za muljažom. Srka je mala beba prema njemu. 🙂

     • Bollero

      Elem, ne mogu se u okolnostima diskutiranja oteti dojmu na onu pjesmu u dar Perunu – “Pichko jedna nostagična” ! 🙂

     • Bollero

      Ne znam ima li smisla dalje…kad si već rekao da nema potrebe dalje.
      Ja svoje gafove priznam i čim mi netko skrene pozor na njih odmah se složim, ispričam ako treba. Biće da vi Srbi malo to teže radite u takvim situacijama. Neki yebeni “ponos” imate u sebi, da to ne možete učiniti. Dozvoli da konstatiram kako sam zamjetio jednu veliku dozu iskrenosti u tvojim komentarima, a opet sa druge strane da se furaš na kraljevinu Srbije. Nećeš vjerovati, ali si mi draži da furaš kraljevinu Srbije, nego partizanštinu kao Perun. Tada bar znamo na čemu smo.
      Srbi danas u Hrvatskoj stvarno nemaju problema, osim ako im pada opet na pamet naoružavanje. Konkretno za stanove: postoje pravila u Hrvatskoj koja kažu kako se stanovi otkupljuju iz stanarskog prava. To je puno drugačije nego u BiH ( samo obveznicama-papirima). Lave, mnogi su i Hrvati odustali od otkupa stanova iz stanarskog prava u RH upravo zbog činjenice- visine novčanog sudjelovanja u otkupu. Tako i Srbi. Ne znam je li te uopće netko upoznao sa ovom činjenicom. Pretpostavljam da nije.Stoga stvari treba gledati prema uvjetima koje imaju i drugi u RH, a ne samo Srbi. Držim da nisam isključiva osoba i možemo o svemu detaljno, naravno bez uvreda.
      Recimo, Perun ovdje piše mitomanije u brojkama. Tih mitomanija i laži iz legla Dobrice Ć. smo se svi naslušali- toliko da je to postalo smiješno. Npr. on priča o milionima Srpskih žrtava u Hrvatskoj za vrijeme 2WW. Svi smo mi dobro svjesni da su udžbenike te vrste pisali samo partizani i njihovi autori. Kolega, živimo u 21. stoljeću i kada mi netko potura takve bljuvotine, ja jednostavno više nemam što da pričam sa takvim osobama. Pitaj, bit će sve odgovoreno- transparentniji sam i od Stipe Mesića (čime se on nekada hvalio).
      Uzdravlju ti, što se mene tiče.

 • Ovo je izišlo na portalu javno.com prije 3 godine i četiri mjeseca.

  RE: Pismo drugu Titu – ZBUNJENI NAROD‏

  Sliku učitao: gn.php?id=lokica
  Sliku učitao: gn.php?id=lokica
  Pismo drugu Titi

  ZBUNJENI NAROD

  Apel Maršalu Josipu Brozu Titu
  Pon, 31/08/2009 – 11:30 – Marshal

  Šalje:
  Zbunjeni Narod
  U masi b.b.
  Republika Hrvatska

  Prima:
  Maršal Josip Broz Tito
  Kuća cvijeća b.b.
  11000 Beograd
  E-mail: [email protected]

  Predmet: apel – vrati se, vrati se
  Datum: 31. Kolovoza 2009-08-31

  Dragi naš predsjedniče dobar Vam dan!

  Nadamo
  se da ste dobro i da raspolažete sa obiljem slobodnog vremena. Zadnji
  put kada sam Vam pisala bili ste u bolnici u Ljubljani. Još ste imali
  obje noge, a i mediji su govorili da Vam je sve bolje i bolje. Drugarica
  učiteljica koju smo naprasno nakon rata morali zvati samo učiteljica
  nam je govorila da ste vi tvrd orah i da Vam ne može nitko ništa, ni
  istok, ni zapad, pa ni šećerna bolest, ni Staljin, a ni starost.
  Druže
  Tito, situacija u zemlji je složena. Neprijatelj nikad ne spava, a
  jedino ga možemo prepoznat po podočnjacima, a samo kada nas gleda u oči,
  a lažu nas i gledaju u oči.

  Ako smijemo na Ti, Druže Tito,
  smatram da si nas zajebao kada si pošao ali nisi ni jedini. Eno nomane
  otišao onaj što nije ni tvoja slika i prilika Ivo Sanader ali razlika je
  što je on pošao nakon krize, a ti prije krize.

  Žao mi je što te
  opterećujem u 117. godini života ali Tito samo da znaš da nije vrijeme
  za zajebavanje i uživanje u penziji. Želimo da se vratiš i da preuzmeš
  Vladu jerbo je danas važniji premijer od predsjednika, a predsjednik ne
  možeš biti jer je tvoja rezidencija na Briunima zauzeta, Stipe je tamo.

  Drugarica
  Jadranka nas je ubila zadnjih dana u pojam. To ti je ona žena što je na
  radiju bila spiker. I ona se rastavljalja 100 puta baš kao i ti. I ova
  se zadnjih godina, baš kao i ti Druže bavila braniteljima, ona
  dragovoljcima, a ti partizanima. U svojim pedesetim godinama ima više
  sjedih nego ti prvih 120 godina života, a digla nam je i porez i davanja
  za 6%.

  Ne znam da li su te zvali iz kadrovske, ali planiraju ti
  prodat brodogradilište Kraljevicu (ono gdje si ti prvo radio) i ostala
  brodogradilišta nekom Končaru ili Zepteru. Tvoj Mercedes je u
  Makedoniji, neki seljak ide u polje sa njim, a uglavnom ti se prodaje
  sve što si ti teškom mukom otpisivao dugove na skupovima nesvrstanih ili
  praveći se da uživaš sa raznoraznim ljudima iz zemalja država sa
  novcem. Galeb je u Rijeci, još ga nisu popravili i ne znam da li ti je
  došao račun za vez u Rijeci.

  Vrhovni naš komadantu, vrati se i dati ćemo ti slijedeće:

  – BMW 7 (bolji od Mercedesa iz 79′) blindiran. Rega će ti biti ZG1892JB
  – 20.000,00 Kn netto + dodaci u 10 nadzornih odbora cca 40.000,00 Kn
  – 20 dobrih satova što je ovaj predzadnji greškom ostavio u svojoj ladici
  – Doris Lambaša će ti biti nova dvadeset i osma žena po redu

  Evo obećavam da ću ti ja nosit štafetu i da ću ti Hajduk dovest na
  minimalno 4 poziciju na listi HNL-a jebiga bolje od ovoga ne mogu.

  Ostaviti
  ću ti i Luku Bebića tako da imaš svoju generaciju da čavrljate o
  sporednim stvarima, maslinama, dobrome vinu i mandarinama. Što se lova
  tiće, znam da voliš lov, vidi sa Šeksom tko je u HDZ-u na listi za
  odstrel, pa udari negdje u šumi po njima.

  Molim te javi mi se što
  prije, pošalji mi radnu knjižicu. Prijaviti ćemo ti boravište u nekoj
  zoni od posebne državne skrbi da plaćaš manje poreza.
  Ako koga trebaš dovesti sa sobom, javi, upraznilo se mjesto u HŽ-u.
  Javi kada dolaziš da ti šaljem Chellenger

  Voli te tvoj Zbunjeni narod ………
  Objavljeno: 02.09.2009. u 02:26h

  • Bollero

   Neće pristati, ništa mu nije obećano za njegove silne vile, ništa mu nije obećano za upravljanje Golim otokom, nije mu obećano da će biti i dalje precjednik svih prijekih sudova sa noćnim odstrijelom. Napose, nije mu ni Rex u plahom zdravlju za lov ! 🙂

 • Ovo je izišlo na portalu javno.com prije 3 godine i četiri mjeseca.

  RE: Pismo drugu Titu – ZBUNJENI NAROD‏

  Sliku učitao: gn.php?id=lokica
  Sliku učitao: gn.php?id=lokica
  Pismo drugu Titi

  ZBUNJENI NAROD

  Apel Maršalu Josipu Brozu Titu
  Pon, 31/08/2009 – 11:30 – Marshal

  Šalje:
  Zbunjeni Narod
  U masi b.b.
  Republika Hrvatska

  Prima:
  Maršal Josip Broz Tito
  Kuća cvijeća b.b.
  11000 Beograd
  E-mail: [email protected]

  Predmet: apel – vrati se, vrati se
  Datum: 31. Kolovoza 2009-08-31

  Dragi naš predsjedniče dobar Vam dan!

  Nadamo
  se da ste dobro i da raspolažete sa obiljem slobodnog vremena. Zadnji
  put kada sam Vam pisala bili ste u bolnici u Ljubljani. Još ste imali
  obje noge, a i mediji su govorili da Vam je sve bolje i bolje. Drugarica
  učiteljica koju smo naprasno nakon rata morali zvati samo učiteljica
  nam je govorila da ste vi tvrd orah i da Vam ne može nitko ništa, ni
  istok, ni zapad, pa ni šećerna bolest, ni Staljin, a ni starost.
  Druže
  Tito, situacija u zemlji je složena. Neprijatelj nikad ne spava, a
  jedino ga možemo prepoznat po podočnjacima, a samo kada nas gleda u oči,
  a lažu nas i gledaju u oči.

  Ako smijemo na Ti, Druže Tito,
  smatram da si nas zajebao kada si pošao ali nisi ni jedini. Eno nomane
  otišao onaj što nije ni tvoja slika i prilika Ivo Sanader ali razlika je
  što je on pošao nakon krize, a ti prije krize.

  Žao mi je što te
  opterećujem u 117. godini života ali Tito samo da znaš da nije vrijeme
  za zajebavanje i uživanje u penziji. Želimo da se vratiš i da preuzmeš
  Vladu jerbo je danas važniji premijer od predsjednika, a predsjednik ne
  možeš biti jer je tvoja rezidencija na Briunima zauzeta, Stipe je tamo.

  Drugarica
  Jadranka nas je ubila zadnjih dana u pojam. To ti je ona žena što je na
  radiju bila spiker. I ona se rastavljalja 100 puta baš kao i ti. I ova
  se zadnjih godina, baš kao i ti Druže bavila braniteljima, ona
  dragovoljcima, a ti partizanima. U svojim pedesetim godinama ima više
  sjedih nego ti prvih 120 godina života, a digla nam je i porez i davanja
  za 6%.

  Ne znam da li su te zvali iz kadrovske, ali planiraju ti
  prodat brodogradilište Kraljevicu (ono gdje si ti prvo radio) i ostala
  brodogradilišta nekom Končaru ili Zepteru. Tvoj Mercedes je u
  Makedoniji, neki seljak ide u polje sa njim, a uglavnom ti se prodaje
  sve što si ti teškom mukom otpisivao dugove na skupovima nesvrstanih ili
  praveći se da uživaš sa raznoraznim ljudima iz zemalja država sa
  novcem. Galeb je u Rijeci, još ga nisu popravili i ne znam da li ti je
  došao račun za vez u Rijeci.

  Vrhovni naš komadantu, vrati se i dati ćemo ti slijedeće:

  – BMW 7 (bolji od Mercedesa iz 79′) blindiran. Rega će ti biti ZG1892JB
  – 20.000,00 Kn netto + dodaci u 10 nadzornih odbora cca 40.000,00 Kn
  – 20 dobrih satova što je ovaj predzadnji greškom ostavio u svojoj ladici
  – Doris Lambaša će ti biti nova dvadeset i osma žena po redu

  Evo obećavam da ću ti ja nosit štafetu i da ću ti Hajduk dovest na
  minimalno 4 poziciju na listi HNL-a jebiga bolje od ovoga ne mogu.

  Ostaviti
  ću ti i Luku Bebića tako da imaš svoju generaciju da čavrljate o
  sporednim stvarima, maslinama, dobrome vinu i mandarinama. Što se lova
  tiće, znam da voliš lov, vidi sa Šeksom tko je u HDZ-u na listi za
  odstrel, pa udari negdje u šumi po njima.

  Molim te javi mi se što
  prije, pošalji mi radnu knjižicu. Prijaviti ćemo ti boravište u nekoj
  zoni od posebne državne skrbi da plaćaš manje poreza.
  Ako koga trebaš dovesti sa sobom, javi, upraznilo se mjesto u HŽ-u.
  Javi kada dolaziš da ti šaljem Chellenger

  Voli te tvoj Zbunjeni narod ………
  Objavljeno: 02.09.2009. u 02:26h

  • Bollero

   Neće pristati, ništa mu nije obećano za njegove silne vile, ništa mu nije obećano za upravljanje Golim otokom, nije mu obećano da će biti i dalje precjednik svih prijekih sudova sa noćnim odstrijelom. Napose, nije mu ni Rex u plahom zdravlju za lov ! 🙂