SPLIT: PROSVJED PROTIV HNS-A

5

‘Tražimo ostavku vodstva HNS-a, ako treba doći ćemo u Zagreb’, “Nije Mussolini, nije ni Tito, neće ni Mamić”, “nećeš razbojniče”, “s Beogradom nema pregovora”, samo su neke od poruka koje su nosili nezadovoljni navijači.

Više od 20 tisuća navijača okupilo se danas na splitskoj rivi kako bi izrazili nezadovoljstvo politikom Hrvatskog nogometnog saveza. Prosvjed je organizirala Torcida uoči utakmice Hajduka i Zagreba koja će se igrati na praznom Poljudu jer se splitski klub kažnjen, javlja Večernji List.

Baklje, transparenti i povici protiv HNS-a redali su se na zakrčenoj rivi. “Nije Mussolini, nije ni Tito, neće ni Mamić”, “nećeš razbojniče”, “s Beogradom nema pregovora”, samo su neke od poruka koje su nosili nezadovoljni navijači.

Okupljenima se prvo obratili bivši tajnik Torcide Stipe Lekić, tajnik udruge ‘Naš Hajduk’ Bojan Islamović te sociolog Benjamin Perasović.

– Svi znamo što nam rade i tražimo ostavke HNS-a. Neki svi odj***, skupa s Mamićem. Ako treba, otići ćemo u Zagreb – rekao je Lekić.

Posebne ovacije dobio je nekadašnji igrač Hajduka Ivo Bego (77) koji se svojedobno sukobio sa Zdravkom Mamićem u loži Poljuda.

Nakon toga su se na pozornicu popeli predsjednik Hajduka Marin Brbić, sportski direktor Goran Vučević, šefica nadzornog odbora Branka Ramljak, član nadzornog odbora Nikola KoceićBilan i predsjednik Skupštine Vinko Radovani.

– Ovo je glas za Hajduk i glas protiv nepravde. Ovo je jedno veliko dosta. Danas smo jedinstveni i ustali smo protiv nepravde. Obećavam da vam Hajduk neće okrenuti leđa. U povijesti smo pretrpjeli i veće nepravde pa ćemo i ovo – rekao je Koceić-Bilan.

VL/Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

facebook komentari

 • Agromentum

  Činjenica je, kad bi Hajduk ili Dinamo igrali dobro, nitko ne bi protestirao. U Hrvatskoj se nogomet igra na sve manjoj i manjoj razini, čast samo Rijeci.

 • Dragutin Junković

  Svi čemo uskoro pocrkati od gladi a ovi su se sjetili HNS-a…..Oni će u Zagreb pred zgradu HNS-a ???? Jedina država u Europi gdje je Vlada ne dodirljiva a koja nas vodi u sigurnu propast……Ovi su u Splitu pustili da im tamo svi gospodarstveni subjekti propadnu…..a da nisu rekli niti bee…kamo li da pokrenu svoje guzice i sada su se sjetili da za Hajduk nije bio suđen jedan penal ? Pa i nismo svi skupa za drugo već da netragom nestanemo.

  • EMINƎM

   Brale tako ti je u Pereciji tu vječno vladaju titovi komunisti, a Bogami drugovi partizani su nedodirljivi eto samo što nisu još i besmrtni ;))

  • wolf

   Dobro nisu Mamicu prisili i daje kriv za kolaps u drzavi.
   Ma on i Suker za sve su krivi.Kakav smo mi narod,dok su
   nas golovi tog istog Sukera proslavili 90-tih,sad mu se
   kake na djelo na svakom koraku.Njegov gol nas je doveo na 3 mjesto svjetskog prvenstva u francuskoj.
   Hajduk je tu di mu je i misto.
   Nemaju love a gone neki prkos protiv svih.Kad su stigli u cetvrtfinale lige prvaka 90-tih,pa kad su im Mladen Vedris i
   ostal bagra ispraznili kasu nisu rijeci rekli,a pitali bi se u Dinamu.
   Ma daj okanite se corava posla.

 • kvot

  Bravo Tovari.
  Ali ne kontam sad Beograd-Srbija,
  možda je to neki vaš lokalni fazon.
  Ako nije, šta vam je sad Beograd skrivio,
  da znamo i mi?!