Pratite nas

Spreman sam se kandidirati za ‘hrvatskog člana predsjedništva BiH’!

Objavljeno

na

Kako se bliže predstojeći izbori u Bosni i Hercegovini, tako i izborna kombinatorika u vezi s kandidaturama za najviše državničke pozicije dobija sve veći intezitet. Prognoze govore da će u političkoj utkamici na svim poljima neminovno biti žestokih duela. U jednom takvom naći će se potencijalni kandidati za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Svoju kandidaturu za ovu poziciju službeno je Novom vremenu potvrdio i profesor Slavo Kukić, s napomenom da će to učiniti u svakoj politčkoj utakmici u kojoj na spomenutu funkciju bude pretendirao i aktuelni predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

“Tačna je informacija da sam se spreman kandidirati za hrvatskog člana predsjedništva BiH, kao nezavisni kandidat ili uz podršku neke političke partije, ali samo pod pretpostavkom da Hrvatski narodni sabor odluči izaći s jednim kandidatom i da taj kandidat bude Dragan Čović, ili da HDZ BiH odluči izaći s jednim kandidatom i da to opet bude Dragan Čović. Razlog za ovakvu odluku je dvojak.

Prvo, mislim da je Čović najotrovniji karcinom koji je mogao napasti organizam Hrvata u BiH i da svako, pa i ja, ima obavezu učiniti sve kako bi spriječio da on metastazira. Drugi razlog je da vlastitim primjerom – a Čović me često oslovljava neprijateljem hrvatskog naroda – želim pokazati da Čović nema podršku kakvu on i mediji koji ga prate pokušavaju prikazati u javnosti. Pokazat ću, narodski kazano, da ga je borbom “prsa u prsa” moguće pobijediti kad je na vrhuncu moći, izjavio je Kukić.

Očevici tvrde da je Kukić bio među istaknutim gostima na prošlogodišnjoj osnivačkoj skupštini DF-a, a nerijetko se viđa u Komšićevom društvu. Dogodi li se to, prognoze su da bi najveći broj glasova Kukić mogao dobiti od bošnjačkog biračkog tijela, što bi bilo identično načinu na koji je u Predsjedništvo BiH već dvaput zasjeo Komšić.

On je potvrdio i to da mu je u svakom drugom slučaju preča njegova naučna karijera. Prema našim saznanjima, najizvjesniju podršku, ukoliko je zatraži, mogla bi mu pružiti Demokratska fronta na čijem čelu je aktuelni član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić. Očevici tvrde da je Kukić bio među istaknutim gostima na prošlogodišnjoj osnivačkoj skupštini DF-a, a nerijetko se viđa u Komšićevom društvu.

Dogodi li se to, prognoze su da bi najveći broj glasova Kukić mogao dobiti od bošnjačkog biračkog tijela, što bi bilo identično načinu na koji je u Predsjedništvo BiH već dvaput zasjeo Komšić. Kukić je istako i to da s Komšićem nije razgovarao o eventualnoj podršci, ali pretpostavlja da će je dobiti ukoliko mu ona bude bila potrebna.

AA/depo

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Pater Ike Mandurić: Slobodu srca, kao ni slobodu Domovine, nitko ti ne daruje. Za nju se izboriš

Objavljeno

na

Objavio

JESI LI SLOBODAN? (PRIJAVI SE!)

Kad je rat započeo; kad je postalo opasno; kad se tražio netko tko je spreman preuzeti odgovornost, isplivala je prikrivena vrijendost duše.

Najednom je postalo vidljivo kako nisu svi isti, i kako su, među privodno jednakima, velike razlike. Iskrsnuli su oni koji su imali vlastiti stav, istinsku spremnost, crtu samopouzdanja; oni koji su se vlastitom idejom i mišlju davno otrgnuli od majčinih skuta; oni koji su duhom bili slobodni i svoji – i već odavna nisu morali polagati račune nekim tutorima.

Isplivali su slobodni duhom, i koji su se već odavno bili lišili toga da za stvari srca moraju pitati tatu i mamu. Takvu su već dugo, i prije rata, slobodarskom spremnošću za žrvu živo disali punim plućima.
Isplivao je Blago Zadro.

Bilo je onih koji su od ovih slobodnih, izgledali bolji i plemenitiji. Onih koji su poznavali više domoljubnih pjesama, povjesnih tragedija; bilo je puno onih koji su više lili suze za domovinom Hrvatskom; koji su imali više načelnog suosjećana; više blagosti i nježnosti… Ali, samo zato jer nisu bili svoji, i jer nisu bili slobodni, ostali su na dnu, i zarobljeni, i neslobodni, mogli su samo gledati kako im povijesni trenutak krade šansu za herojstvo, i kako život pored njih prolazi. A on uvijek prolazi.

Rijetki to, kao Bruno Bušić, znaju prepoznati, i koji su slobodni krenuti za srcem.

Slobodu srca, kao ni slobodu Domovine, nitko ti ne daruje. Za nju se izboriš, za nju se sam odgojiš. Životna šansa i poziv stalno su u Tvojoj svagdašnjici. I prigoda da slobodu pronađeš.

Na današnji dan za Domovinu i za ljudskost, život su dali dva heroja. Blago Zadro i Bruno Bušić! Naizgled, posve različiti. A u jednom posve isti: posve slobodni da, žive ili umiru, za ono za što sami žele.

Puno je dobrih i “svetih”, ali neslobodnih toliko da se ni za Kristom ne usude krenuti bez dopuštenja drugih. Šteta, šteta za takve! Oni ni sveti nikad postati neće, ako prije toga ne postanu slobodni.

Danas te pozivam u školu slobode. Dečki, Vas posebno!
Prijavi se, čekam te!

PRIJAVI SE!

>> Prijava ovdje

facebook komentari

Nastavi čitati