Spreman sam se kandidirati za ‘hrvatskog člana predsjedništva BiH’!

  4

  Kako se bliže predstojeći izbori u Bosni i Hercegovini, tako i izborna kombinatorika u vezi s kandidaturama za najviše državničke pozicije dobija sve veći intezitet. Prognoze govore da će u političkoj utkamici na svim poljima neminovno biti žestokih duela. U jednom takvom naći će se potencijalni kandidati za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

  Svoju kandidaturu za ovu poziciju službeno je Novom vremenu potvrdio i profesor Slavo Kukić, s napomenom da će to učiniti u svakoj politčkoj utakmici u kojoj na spomenutu funkciju bude pretendirao i aktuelni predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

  “Tačna je informacija da sam se spreman kandidirati za hrvatskog člana predsjedništva BiH, kao nezavisni kandidat ili uz podršku neke političke partije, ali samo pod pretpostavkom da Hrvatski narodni sabor odluči izaći s jednim kandidatom i da taj kandidat bude Dragan Čović, ili da HDZ BiH odluči izaći s jednim kandidatom i da to opet bude Dragan Čović. Razlog za ovakvu odluku je dvojak.

  Prvo, mislim da je Čović najotrovniji karcinom koji je mogao napasti organizam Hrvata u BiH i da svako, pa i ja, ima obavezu učiniti sve kako bi spriječio da on metastazira. Drugi razlog je da vlastitim primjerom – a Čović me često oslovljava neprijateljem hrvatskog naroda – želim pokazati da Čović nema podršku kakvu on i mediji koji ga prate pokušavaju prikazati u javnosti. Pokazat ću, narodski kazano, da ga je borbom “prsa u prsa” moguće pobijediti kad je na vrhuncu moći, izjavio je Kukić.

  Očevici tvrde da je Kukić bio među istaknutim gostima na prošlogodišnjoj osnivačkoj skupštini DF-a, a nerijetko se viđa u Komšićevom društvu. Dogodi li se to, prognoze su da bi najveći broj glasova Kukić mogao dobiti od bošnjačkog biračkog tijela, što bi bilo identično načinu na koji je u Predsjedništvo BiH već dvaput zasjeo Komšić.

  On je potvrdio i to da mu je u svakom drugom slučaju preča njegova naučna karijera. Prema našim saznanjima, najizvjesniju podršku, ukoliko je zatraži, mogla bi mu pružiti Demokratska fronta na čijem čelu je aktuelni član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić. Očevici tvrde da je Kukić bio među istaknutim gostima na prošlogodišnjoj osnivačkoj skupštini DF-a, a nerijetko se viđa u Komšićevom društvu.

  Dogodi li se to, prognoze su da bi najveći broj glasova Kukić mogao dobiti od bošnjačkog biračkog tijela, što bi bilo identično načinu na koji je u Predsjedništvo BiH već dvaput zasjeo Komšić. Kukić je istako i to da s Komšićem nije razgovarao o eventualnoj podršci, ali pretpostavlja da će je dobiti ukoliko mu ona bude bila potrebna.

  AA/depo

  facebook komentari

  • peppermintt

   O Neeeeeeeeeeeee

   • Imamo (bre) krasne kandidate, Neki dan Budimir, sad i Ovaj.. tz tz .. a što je najbolje, ne biramo mi ni jednog. Kojeg Bošnjaci stave, taj je!

  • peppermintt

   O Neeeeeeeeeeeee

   • Imamo (bre) krasne kandidate, Neki dan Budimir, sad i Ovaj.. tz tz .. a što je najbolje, ne biramo mi ni jednog. Kojeg Bošnjaci stave, taj je!