Pratite nas

Kronika

Springsteen bacio publiku u trans obradom hita ‘Highway to Hell’

Objavljeno

na

Američki rock pjevač Bruce Springsteen, popularni “The Boss”, oduševio je australsku publiku izvodeći prvi put obradu AC/DC-jeve pjesme “Highway to Hell” čime je odao počast tom najuspješnijem australskom bendu, piše časopis Rolling Stone.

Springsteen je jednim od najvećih hitova iz 1979. otvorio poduži set od 28 pjesama, među kojima je izveo covere također australskog benda The Saintsa “Just Like Fire Would” i američkog country pjevača Moon Mullicana “Seven Nights To Rock”.

Pjesmom “Highway to Hell” odao je počast preminulom pjevaču Bonu Scottu, koji je odrastao u blizini Pertha, a umro 1980. nakon prekomjerne konzumacije alkohola. “Highway to Hell” bio je njegov posljednji album s bendom. Preostali članovi razmišljali su o raspuštanju sastava, no pronašli su zamjenu za preminuloga Scotta u Brianu Johnsonu, bivšem glavnom vokalu sastava Geordie.

Pet mjeseci nakon Scottove smrti AC/DC je izdao svoj najuspješniji album u karijeri “Back in Black”, koji je i drugi najprodavaniji u povijesti glazbe. Ispred je samo “Thriller” kralja popa, Michaela Jacksona.

[vsw id=”E3p_lJgAeZI” source=”youtube” width=”625″ height=”370″ autoplay=”no”]

Springsteen je tijekom trostrukog nastupa u Areni u Perthu odsvirao ukupno 56 različitih pjesama, a osam pjesama, među kojima su “Terry’s Song”, “American Land”, “Streets of Fire”, “Candy’s Room”, “Downbound Train” i “The Promise”, izveo je prvi put na ovoj turneji.

Cover pjesme “Just Like Fire Would” koju je također izveo tijekom svog nastupa u Perthu, nalazi se na njegovom novom, 18. studijskom albumu “High Hopes” koji je izašao 14. siječnja. Album je nastavak na njegov prijašnji album “Wrecking Ball” iz 2012., a na njemu se osim nekoliko nikad objavljenih pjesama nalaze i miksevi starijih pjesama te nekoliko obrada.

Springsteen je album snimao tijekom prošle godine diljem SAD-a i Australije, a na njemu su gostovali, između ostalih, članovi E Street Banda te Tom Morello, poznatiji kao gitarist grupe Rage Against the Machine. Osim Springsteena, album su producirali Brendan O’Brien i Ron Aniello

Slobodnadalmacija

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Kronika

Damir Kajin: Što je antifašizam za sadašnji vrh IDS-a?

Objavljeno

na

Objavio

Policija je nešto, a DORH baš ništa

Što je antifašizam za sadašnji vrh IDS-a? Ispričat ću slučaj Marije Kapetanke, priča nam Damir Kajin, bivši saborski zastupnik. Tko je ta časna žena? Radnica u turizmu, danas umirovljenica, majka dvojice sinova, narodna pjesnikinja, a osim toga pjeva i u crkvenom zboru. Po kome je dobila nadimak?

Po svojoj majci koja je u drugom svjetskom ratu bila dva puta ranjena i koja je kraj rata dočekala sa činom kapetana JNA. Inače toj istarskoj heroini nacisti za vrijeme Romelove ofanzive ubili su oca, mater, tri brata i dvije sestre od kojih je jedna bila u sedmom mjesecu trudnoće, nastavio je Damir Kajin.

Mužu naše Marije komunističke vlasti nacionalizirale su 3 ha zemlje u srcu Rovinja kojemu je ta zemlja vraćena 90-tih godina. Jasno, do tada je ta zemlja bila kao dio općenarodne imovine sa pravom korištenja Grada Rovinja urbanizirana, ali u trenutku povrata, IDS istu deurbanizira.

I sada bit. Brat pok. izraelskog predsjednika i premijera Peresa dolazi do Mesića koji vapi za investicijama. Tako on dolazi do Marije Kapetanke u Rovinj. Bio je zainteresiran za kupnju iste, a Marija ju je željela prodati. Jasno, uvjet je bio da se nekada urbanizirana zemlja ponovo urbanizira. Ona kumi vrh IDS-a: “Molim vas učinite to”, ali ne ide. Dakle, gradska vlast nije htjela, odnosno nije bila zainteresirana da se dogodi strana investicija i time zaposli nekoliko desetaka Rovinjaca, upozorio je Kajin.

I onda dolazi neki emisar i pred Mariju stavlja ponudu: “Može, ali to košta 600.000 €. Bila bi ona i na tu ucjenu pristala, ali brat izraelskog predsjednika je poručio: “Mi tako ne poslujemo”. Nakon toga nikad se više nije vratio niti u Istru, niti u Hrvatsku. A zanimljivo je da gradski i županijski oci koji žive u istoj ulici gdje i Marija o tome ništa ne znaju makar su joj prvi susjedi kojima se u više navrata obraćala, kaže nam Kajin.

Tako je propala jedna strana investicija, a još jedna časna, stara istarska familija nije se uspjela socijalno i ekonomski osigurati.

Židovska općina u Zagrebu o svemu je obavještena. Policija je nešto odradila, no DORH baš ništa i život ide dalje, a IDS govori o antifašizmu, zaključio je Kajin.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Ponovno zastrašivanje Hrvata Novog Travnika!? Oštećeno Spomen obilježje hrvatskim braniteljima

Objavljeno

na

Objavio

Da su Hrvati Novog Travnika ugroženi dokazuje i najnoviji incident. U noći sa petka na subotu nepoznati  “vandali” su po drugi put u zadnji godinu dana oštetili spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima.

Ovaj put oštečen je i odnešen mramorni križ sa ugraviranom šahovnicom. Postolje križa je bačeno, a mramorni križ težak 70 kg je odnešen.

Ovaj čin je organiziran svjesno i sa jasnim ciljem zastrašivanja Hrvata i katolika Novog Travnika. Podsječamo da je isti spomenik oštečen prije nekoliko mjeseci, kada su sa spomenika odnešene golubice, piše centralna.ba

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Novi Travnik.

facebook komentari

Nastavi čitati