SRAMOTA. Brod „Galeb“ pretvaraju u novi Kumrovec!

14

Grad Rijeka jeftino je otkupila na javnoj dražbi  nekadašnji Titov  brod „Galeb“ i prema svemu sudeći postat će – muzej. Bit će otvoren 365 dana u godini. Vjerojatno će ga u sklopu nastavnih programa morati posjećivati i učenici i studenti. Kažu da je brod bio dio režima 20. stoljeća i da baš zbog toga postaje muzej.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel  rekao je i ovo:

„Tito je bez ikakve sumnje značajna povijesna figura, što potvrđuje i stalan interes svjetskih medija za „Galeb“, pa tako i Rijeku. Stoga će upravo činjenica da se „Galeb“ veže uz njegovo ime budućemu muzeju dati posebnu atraktivnost“ .

Na prvi pogled tu nema ništa sporno. Čak je dobro da se vidi kako je i „na moru“ živio maršal Tito i njegova odabrana „svita“, ali… ima tu jedan drugi problem. Oni će kroz taj brod i kroz Titovo ime ponovno propagirati komunizam, partiju i – Jugoslaviju! Naime, već sada potpisujemo da Grad Rijeka neće ni jednom rečenicom dati do znanja onima koji će posjećivati „drugi Kumrovec“ da je ovaj brod pripadao komunističkom zločincu, a još manje da je baš on glavni krivac za tisuće nevinih žrtava, poglavito Hrvata, „od Vardara pa do Triglava“, nakon II. svjetskog rata. Na taj način mnogi će steći dojam kako je prije hrvatskog obrambenog Domovinskog rata bilo bolje, odnosno da je Tito bio dobar čovjek i političar. O njegovim grijesima neće biti ni retka.

Tu je problem.

Znači i na ovakav (podmukli) način širit će se komunistička propaganda, a za to su u Gradu Rijeci – pravi majstori (čast iznimkama).

Zanimljivo je da je ovaj „kapitalni“ projekt jednim dobrim dijelom financirala i Europska unija (EU), vjerojatno ni ne znajući  u što se  upušta.

Bolje bi bilo da su novci upotrijebljeni u financiranje obnove Golog otoka, Stare Gradiške ili neke druge robijašnice kroz koje bi se najbolje vidjeli lik i djelo „bez ikakve sumnje, značajne povijesne figure“!

A brod „Galeb“ trebalo je odvući na otvoreno more i  zauvijek ga – potopiti.

Mladen Pavković/Kamenjar.com

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  Pa,majku mu staru, postoji li iko među nama da upozori EU da su dali novac za VELIČANJE TOTALITARNOG ZLIKOVCA??! Zašto isto tako ne daju Njemačkoj novac da sagradi nekoliko memorijalnih centara u počast HITLERU??? Pa,i on je spasio njemački narod od krepavanja od gladi u vrijeme velike svjetske krize?! Dosta više tih komunjarskih eskapada od riječkih udbokomunjara udruženih sa lokalnim velikosrbima! Kakva smo mi to usrana država? Kakav je to je.eni “hrvatski” premijer koji se udružuje sa nedvosmislenim četnicima i velikosrbima??! Do kada će nas zamaskirani udbaši zajebavati,a mi k’o ovce tu i tamo malo “zablejati”?! JEDNOSTAVNO PITANJE ZA PLENKOVIĆA: JESI LI ZA HRVATE ILI PROTIV? AKO SI “ZA” ONDA MAKNI SVE JUGOSE IZ VLADE I POVUCI ODLUKE PROTIV NAŠIH INTERESA !!! Za Bujanca molba da napravi jednu EKSPLOZIVNU emisiju sa tom temom.

  • EMINƎM

   Ako neće to učiniti orep šef milicije ja ne znam tko bi drugi drugi 😉

   • Dusko Besenic

    “Tko bi drugi mogao?” Bojim se da će to,prije ili kasnije,opet morati napraviti narod,ali ako,ili kada,se to dogodi onda neka se čuvaju i ovi “lažni hrvatski” političari,jer najgora varijanta je kada prevareni i izigrani narod “uzme stvar u svoje ruke”…onda nema više ni razuma ni milosti !

    • EMINƎM

     Čistka je ružan pojam ali u ovom slučaju neophodna i jedina koja može spaaiti “stvar”.

  • Liam shi-zika

   Sve se to radi svjesno. Počelo je sa ‘zajedničkim jezikom regiona’, koketiranjem s Rusima, a onda – kako bi rekao R. M. Rilke: ‘živim u kruzima koji se šire’… slijedi malecka EU ispostava zapadnoga Balkana.

   • Dusko Besenic

    Točno! Sve sam to nedavno povezano obrazlagao…kako je najprije odbačen Hasanbegović,postavljena jugoslavenka Obuljen i nakon primjerenog vremena pojavljuje se šugava “deklaracija o jeziku”,koja kao nož zadire u srž kulture i Hrvatstva,a Plenković i Obuljenka skoro pa potpuno to “ignoriraju” kao nešta nevažno! To je izvan granice razuma!

   • Maks

    Bit ce Nato balkan .:-) Madjar je u posjeti srbi jos nisu a radi se i na uspravnici. Do prije gpdinu i nesto hrvaska vlada i hrvatski predsjednik su molili Merkel za podrsku medjunacionalnoj pomirbii zapadnom balkanu, lukava taktika koju Angela nije mogla odbiti , ispala bi protiv mira i ratni huskac.

 • Tyrex Rex

  Rijeka je jedan od 4 bastiona KP gledano globalno, uz Pjongjang, Havanu i Peking.

  • EMINƎM

   napraviti veći torpedo nego Titanik i uputiti ga u taj bastion Torpeda , pa nek tonu u ropotarnicu zločinac tito i “njegov” G. lešinar

   • Tyrex Rex

    Riječani su u ratu bili dobri dečki i fajteri .Ne znam kako nisu uspjeli još maknuti Obija i ekipu.

    • EMINƎM

     Dok su oni (mi) ratovali ovi komunisti su se ukopavali u položaje i fotelje. I dok smo došli pameti već je sve bilo zauzeto i gotovo.

 • EMINƎM

  ovi komunisti nisu normalni

  • miro

   Riječke komunjare nadmašuju staljina ,lenjina ,marxa i agenta tita.Brod potopiti zbog turizma i ronjenja.

 • Liam shi-zika

  Predizborna kampanja yugoslovenske opcije.
  Uz to ih financira EU kojoj je Srbija, prema Merkeličinim riječima, novi lider.
  Bljak. Bljak.