Srbi ‘nabrijani’: “Ako vam trebaju dobrovoljci, pozovite samo braćo, eto nas kod vas.”

  106

  “Ako vam trebaju dobrovoljci, pozovite samo braćo, eto nas kod vas.”, glasi komentar vijesti da će Rusija poslati vojsku na Krim u srpskom Kuriru. Srpska javnost je, uglavnom, jednoglasna oko situacije u Ukrajini: To je sotonski plan Vatikana i Amerike da uništi Rusiju.

  Razlika je u tome što bi Srbi trebali uraditi. Jedni zovu na pomoć pravoslavnoj braći. Drugi kažu, “a gde su Rusi bili kad su nam Kosovo otimali, nisu se pokazali kao braća”.

  “Milijardu katolika i milijardu muslimana žele da unište 140 miliona Rusa. Mogu samo da sanjaju. Napred Rusija”, kaže jedan komentator. “E Rusi, Rusi, da ste tako branili Srbiju sada ne bi imali problem”, dodaje drugi. “Na pomolu je Treći svetski rat! Ako se umeša i Kina biće gadno. Iskreno se tome i nadam”, nadovezuje se treći, ne pitajući se pritom na čijoj bi strani Kina ušla u taj rat.

  [dropcap]V[/dropcap]ećina ipak zastupa mišljenje da Rusima ne treba trčati u pomoć, jer nisu ni oni pomogli Srbima. “A sledeće je Moskva! E pa vi samo gledajte, čekajte, taktizirajte, davno su Srbi lili krv i čekali “braću”, sada su vam braćo kauboji već u kući”, glasi jedan komentar.”Rusi su prdnuli u čabar, jer su: nesposobni, kukavice i nezreli. Vrlo brzo eto Majdana i u Moskvi.”

  “Nije vise na vlast pijani Jeljcin koji se za šaku dolara prodaje. Putin je opasan igrač. Ne daj bože da takvi kao ti štite Srbiju, mislim da bi Kosovo odma dao Šiptarima, rašku oblast Turcima a Vojvodinu Hrvatima i Mađarima”, odgovara mu “pravda”.

  I u Ukrajini ima ugroženih Srba koji trebaju pomoć braće: “Kozaci love lidera srpske dijaspore”, glasi jedan od naslova u novinama. “Ne prestaje internet hajka kojom se po Ukrajini šire pozivi na linč biznismena Dragana Stanojevića iz Kijeva, inače predsednika Skupštine dijaspore i Srba u regionu”, kaže se u tekstu. “Prema nekim saznanjima “lov” na mene je počeo iz kafanskih krugova i inicirali su ga Albanci. Prijatelji koje imam i među evromajdancima, dojavili su mi da su neki kosovski Albanci podmetnuli laž jednoj Ukrajinki, udatoj za Srbina, da sam ruski i srpski agent i neprijatelj Ukrajine”, kaže Stanojević. “Pretpostavljam da mi se Albanci ovim potezima svete za uspešno lobiranje koje sam svojevremeno vodio da Ukrajina ne prizna nezavisnost tzv. države Kosovo i da donese Rezoluciju kojom osuđuje taj akt – kaže Stanojević.

  Spominju se i Bogoslovi Nemanja Spasojević iz Bijeljine i Vladan Miličić iz Zvornika, studenti pravoslavnog Teološkog fakulteta u Kijevu koje diplomatsko osoblje evakuiralo u Ambasadu Srbije, jer su demonstranti upali u kompleks manastira. Prema izveštajima ukrajinskih medija, antiruski nastrojeni demonstranti ipak nisu fizički maltretirali 150 monaha i 400 studenata bogoslovlja, ali su postavili osiguranje ispred manastira da bi ga zaštitili od pljačkaških grupa.

  Najdalje ide stanoviti V. Dimitrijević na stranicama eNovosti, gdje u članku naslovljenom “jedno srbsko razmišljanje” piše: “ona mržnja koja je, u toku „Majdana”,vadila oči ukrajinskim specijalcima, i ona mržnja koja interes Ukrajine vidi samo na Zapadu (iako je očito da ga tamo nema i ne može biti), a ne u zajednici s „Moskaljima”, odavno je nastala. Mi, Srbi, prepoznajemo je. Jer, mnogi današnji Hrvati potomci su pravoslavnih Srba koje je Vatikan pokatoličio od 16. do 19. veka i kasnije a proces katoličenja nastavlja se i dalje. Ti pokatoličeni Srbi (današnji Hrvati) stolećima su nosili mržnju prema svojoj „nesjedinjenoj”, „šizmatičkoj” bivšoj braći, kao ključnu osobinu novostečenog identiteta.

  Jedan od „otaca” savremene Hrvatske, Ante Starčević, primitivni šovinista iz 19. veka, koji je Srbe zvao „nakotom za sjekiru”, po majci je bio srbskog porekla. Najstrašniji ustaški zločinci iz Drugog svetskog rata često su bili iz Zapadne Hercegovine, Like i Dalmacije – opet potomci vatikanizovanih Srba”, kaže Dimitrijević, te dodaje, “Ako sve ovo znamo, treba gledati u koren. A koren je, kao i mnogo puta do sada, u Vatikanu, koji je stolećima ratovao protiv pravoslavnih”. U svoj tekst je, naravno, uz Starčevića ubacio i Stepinca, papu, i ustaše. Eto, ni u Ukrajini nije moglo bez ustaša i Vatikana…

  dnevno/foto:cnn

  facebook komentari

  • peppermintt

   Vidi net ratnika što su spremili traktore bre bre brekeću li brekeću :)))

   • :)) kre kre .. .. šta je tom narodu.. samo da im je nereda!?

    • peppermintt

     možda im fali …..sexa, što misliš viš da je sve neurozno :)))))

     • fali im ‘silovanja i krvi’ čini se.. njihove čobanice radodajke im nisu zanimljive

      • peppermintt

       Bože me sačuvaj, je ima ti i te, nitko kao nisu tako sustavno vršili silovanja. Stvarno kako se tako oboli lilith ? što je u biti uzrok takvog divljaštav, a ni danas oni ne odmiču niti centa od takve zaostalosti? Naravno da nije čitav narod takav, ali ovi im glasni predstavnici ne djau lipu sliku stanja nacije ?!
       ps. a znam ja ti bi da ruke drugoj strani jelde :))) pa kako god tebi bilo 😛 :))))

     • HRSmoock

      Masu njih je sramota priznati sebi da su gay. Neki i ne znaju siroti…Grle se i ljube, a ne kontaju. Stalno su u muškom društvu…Tepaju jedan drugom…”Gde si, lavče” ili “Viteže moj” ili ono u stilu “Ja tebi vojvodo, ti meni serdare…” A onda plaču i opet se ljube. Strašno. Možda bi prešli na gay sex, ali ih je frka da im je mali :)) Pogotovu, ove matore.

      • peppermintt

       aa zato ima paše vojničko okružje jel , ono ispadne sapun il slično :))))

     • srka

      ma lipotice…ti mi za sve imas rjesenje.
      ♥♥♥♥
      by Srka®

      • peppermintt

       e ovo ti je isto srka ko kad se tvoji prijavljuju za Siriju, ista je to vrsta “đubradi”

      • cleuna

       U sridu bombončiću,bravo.

      • peppermintt

       di si cleuna pozdrav i tebi 🙂
       a jesu nam “ratnici” i jedni i drugi, ne bi s njima ni čovik ni u …u…u..kupine poša :))

      • cleuna

       Ovo je taktika Amera samo da ih sve skupe na jedno misto pa da ih potamane.
       Jedna globalna deratizacija.
       poz.

      • peppermintt

       ko biva nek se oni između sebe tamane, manje posla kasnije

      • net ratnici… nema nitko za kruva a išli bi ratovat. .da ne bi!

      • Bollero

       ” e ovo ti je isto srka ko kad se tvoji prijavljuju za Siriju ”

       Kraljice Pepy- ovo ti je za deset punata ! 🙂 Proglašavam te kraljicom Damaska !

    • srka

     prvo neredi…mladicu…pa tek onda NApredak!
     TakoJeTakoJe!
     by Srka®

   • HRSmoock

    Evo mi kum objasnio jučer…Radi se o Upisu dobrovoljaca, To ti je ovako narodni spektakl sa kurčenjem, urlanjem, plakanjem (od patriJotizma) i naravno zaklinjanjem. (Neki bi rekli u ruralnim oblastima i sa pucanjem, ali tamo ljudi rade i imaju preča posla nego da se z….) Tako je recimo Draškovićeva Srpska garda koncem 1991. imala preko 1000000 dobrovoljaca, točnije toliko ih je upisano. Izgleda da je prava cifra bilo oko 300 “komata”.Čuveni “dobrovoljac” Srpske garde bio je i slavni Toni Montano, zvani Bora Grbavi. Gledao sam u jednom dokumentarcu kako objašnjava da je krenuo u Gospić, ali se uspavao i zakasnio je na bus. I tako dva puta :))
    Ja očekujem od Mladena Obradovića i Miše Vacića da stanu na čelo hard core dragovoljaca svojih udruga i da sprče Tatare und fašiste za najviše deset dana. Još ako im se pridruže “zastavnik” Diki i ostali penzosi i junaci…Jutros čitao na “tviteru” da Perun rasprodaje imovinu u Švici i hrli da pomogne ugroženoj braći. Onog njegovog kauboja šalju u Južnu Osetiju. Za svaki slučaj.
    Iz sveg srca im želim da im Putin dodjeli državljanstvo i da se trajno presele u Rusiju da uživaju.

    • srka

     Leleleeeee…zar da me Perun ostavi???
     Zar da ova alpska zemlja ostane bez jednog veeeelikog pronalazaca!
     Usput….Smuce, je’l znades sto nam je Perun nesretni dao za patentirati?
     by Srka®

     PS( nemo bre Tartare…braca smo)

     • eto vidiš belaja.. Vama su Prijatelji Tatari, srbima Rusi, Nama Ukrajinke… ako oni tamo zarate, mogli bi ovdje ‘bacit na male’ 🙂

      • HRSmoock

       Nemoj da se neko napali. Poslijednji puta kad smo igrali na “male” bilo je ružno.Neka je Bog na pomoći svim ljudima u Ukrajini, a nas mogu malo i da preskoče…I Rujke i Ameri i sve što uz to ide.

      • slažem se.. neka nas mimoiđe ‘takav kalež’

      • peppermintt

       a ne ne ono nije bilo na male , ono je bilo gađanje glinenih golubova (nas)

      • peppermintt

       Elena…

      • Bollero

       Ukrajinke primiti u RH i HRHB ? Ovu bi ti ideju kolega pozdravio 1dijablo iz prve ! 🙂

      • bi.. lega, bi.. i podržao bi inicijativu, samo ima jedan mali problem, naime, on ti samo Ivanu voli 🙂

      • HRSmoock

       Lolo, lolo, ko je ne bi vol’o. Diablo, čovjek koji ima ukusa. Nego, nemoj da svi dobijemo preko…

      • 🙂 .. ko je nebi… 😉 nego nećemo o onom koga nema! 😀

      • HRSmoock

       Oni koji nam najviše trebaju…Najmanje ih imamo u životu. Ah, tugo jesenjaaa aaaa i aaaaa :))

      • HRSmoock

       Samo za Ivy, Peppy i sve divne žene u mom životu, razbacane po kontinentima…Ako ništa drugo, pod istim zvijezdama živimo i izjutra nas isto sunce milki dok guštamo uz kafu…

     • HRSmoock

      Let me take a wild guess…”Eljektonik bilježnicu”? Preskače mu ta sveščica k’o pokvarena ploča…

      • srka

       Ma svescica a la eljektronic je jos i ne bitan pronalazak!
       Nesretnik je patentirao nesto…te tako danas:
       “Celo covecanstvo profitira”…je…je…tako je tvrdio nekoc….sam sto nikada nisto konkretno ponudio nije…osim “praznih reci”

       by Srka®

    • peppermintt

     tih sto tisuća garant imaju vojne mirovine …
     A nema Dikija odavna bit će na specijanom zadatku viš koliko je nemira po svitu, triba netko njegovog kova uredovat
     misliš na onog Peruna što je navraćao? čudan lik on je negdi pronašao par net tekstova i iznova ih copy…

     Nego jednom sam ovdi pisala o tom “ratničkom genu” kod dijela Srba, pa kad su pitali jednog starinu iz Nevesinja kako je a on odgovara-ogolje se, ne šće ( ne bijaše) rata odavna

     • HRSmoock

      Tu je Diki. Stalno priča kako ne svraća u “zmijarnik”, a onda kao slučajno navratio da vidi što radimo. Taj ti je pravi tutumrak. Ne prestaje da mrači. Jedan od onih kojima je moto “Naprijed u prošlost”. I stalno je uvrijeđen. Svi su protiv njega, progone ga Vatikan, CIA, Hrvati, pola svijeta…Što je najstrašnije, malo mu fali da bude normalan, ali ne može da se izbori sa svojim karakterom. Malo fali, puno kvari.

      A Perun ti je šef srpskog kriznog štaba za razotkrivanje zavjera and such…Naravno, “Živjela Rusija”, ali to uzvikuje iz Švice :)) Nije loš Perunika, nego neće da prizna (sebi) neke stvari. Super je kad možeš vjerovati da su za sve krivi muslimani i Hrvati, a Srbi su nevinašca i jedine žrtve. Čovjek mora da pogleda oko sebe i na kraju da pogleda sebe. Svijet se djeli na skotove i one druge. Ćak da ti je neko prijatelj ili rod, ako je skot…Ne možeš da se praviš lud. “My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” O.K. je to, ali ne mora da mi se sviđa i neće me spriječiti da skotove zovem onim što jesu…

  • peppermintt

   Vidi net ratnika što su spremili traktore bre bre brekeću li brekeću :)))

   • :)) kre kre .. .. šta je tom narodu.. samo da im je nereda!?

    • peppermintt

     možda im fali …..sexa, što misliš viš da je sve neurozno :)))))

     • fali im ‘silovanja i krvi’ čini se.. njihove čobanice radodajke im nisu zanimljive

      • peppermintt

       Bože me sačuvaj, je ima ti i te, nitko kao nisu tako sustavno vršili silovanja. Stvarno kako se tako oboli lilith ? što je u biti uzrok takvog divljaštav, a ni danas oni ne odmiču niti centa od takve zaostalosti? Naravno da nije čitav narod takav, ali ovi im glasni predstavnici ne djau lipu sliku stanja nacije ?!
       ps. a znam ja ti bi da ruke drugoj strani jelde :))) pa kako god tebi bilo 😛 :))))

     • HRSmoock

      Masu njih je sramota priznati sebi da su gay. Neki i ne znaju siroti…Grle se i ljube, a ne kontaju. Stalno su u muškom društvu…Tepaju jedan drugom…”Gde si, lavče” ili “Viteže moj” ili ono u stilu “Ja tebi vojvodo, ti meni serdare…” A onda plaču i opet se ljube. Strašno. Možda bi prešli na gay sex, ali ih je frka da im je mali :)) Pogotovu, ove matore.

      • peppermintt

       aa zato ima paše vojničko okružje jel , ono ispadne sapun il slično :))))

     • srka

      ma lipotice…ti mi za sve imas rjesenje.
      ♥♥♥♥
      by Srka®

      • peppermintt

       e ovo ti je isto srka ko kad se tvoji prijavljuju za Siriju, ista je to vrsta “đubradi”

      • cleuna

       U sridu bombončiću,bravo.

      • peppermintt

       di si cleuna pozdrav i tebi 🙂
       a jesu nam “ratnici” i jedni i drugi, ne bi s njima ni čovik ni u …u…u..kupine poša :))

      • cleuna

       Ovo je taktika Amera samo da ih sve skupe na jedno misto pa da ih potamane.
       Jedna globalna deratizacija.
       poz.

      • peppermintt

       ko biva nek se oni između sebe tamane, manje posla kasnije

      • net ratnici… nema nitko za kruva a išli bi ratovat. .da ne bi!

      • Bollero

       ” e ovo ti je isto srka ko kad se tvoji prijavljuju za Siriju ”

       Kraljice Pepy- ovo ti je za deset punata ! 🙂 Proglašavam te kraljicom Damaska !

    • srka

     prvo neredi…mladicu…pa tek onda NApredak!
     TakoJeTakoJe!
     by Srka®

   • HRSmoock

    Evo mi kum objasnio jučer…Radi se o Upisu dobrovoljaca, To ti je ovako narodni spektakl sa kurčenjem, urlanjem, plakanjem (od patriJotizma) i naravno zaklinjanjem. (Neki bi rekli u ruralnim oblastima i sa pucanjem, ali tamo ljudi rade i imaju preča posla nego da se z….) Tako je recimo Draškovićeva Srpska garda koncem 1991. imala preko 100000 dobrovoljaca, točnije toliko ih je upisano. Izgleda da je prava cifra bilo oko 300 “komata”.Čuveni “dobrovoljac” Srpske garde bio je i slavni Toni Montano, zvani Bora Grbavi. Gledao sam u jednom dokumentarcu kako objašnjava da je krenuo u Gospić, ali se uspavao i zakasnio je na bus. I tako dva puta :))
    Ja očekujem od Mladena Obradovića i Miše Vacića da stanu na čelo hard core dragovoljaca svojih udruga i da sprče Tatare und fašiste za najviše deset dana. Još ako im se pridruže “zastavnik” Diki i ostali penzosi i junaci…Jutros čitao na “tviteru” da Perun rasprodaje imovinu u Švici i hrli da pomogne ugroženoj braći. Onog njegovog kauboja šalju u Južnu Osetiju. Za svaki slučaj.
    Iz sveg srca im želim da im Putin dodjeli državljanstvo i da se trajno presele u Rusiju da uživaju.

    • srka

     Leleleeeee…zar da me Perun ostavi???
     Zar da ova alpska zemlja ostane bez jednog veeeelikog pronalazaca!
     Usput….Smuce, je’l znades sto nam je Perun nesretni dao za patentirati?
     by Srka®

     PS( nemo bre Tartare…braca smo)

     • eto vidiš belaja.. Vama su Prijatelji Tatari, srbima Rusi, Nama Ukrajinke… ako oni tamo zarate, mogli bi ovdje ‘bacit na male’ 🙂

      • HRSmoock

       Nemoj da se neko napali. Poslijednji puta kad smo igrali na “male” bilo je ružno.Neka je Bog na pomoći svim ljudima u Ukrajini, a nas mogu malo i da preskoče…I Rujke i Ameri i sve što uz to ide.

      • slažem se.. neka nas mimoiđe ‘takav kalež’

      • peppermintt

       a ne ne ono nije bilo na male , ono je bilo gađanje glinenih golubova (nas)

      • peppermintt

       Elena…

      • Bollero

       Ukrajinke primiti u RH i HRHB ? Ovu bi ti ideju kolega pozdravio 1dijablo iz prve ! 🙂

      • bi.. lega, bi.. i podržao bi inicijativu, samo ima jedan mali problem, naime, on ti samo Ivanu voli 🙂

      • HRSmoock

       Lolo, lolo, ko je ne bi vol’o. Diablo, čovjek koji ima ukusa. Nego, nemoj da svi dobijemo preko…

      • 🙂 .. ko je nebi… 😉 nego nećemo o onom koga nema! 😀

      • HRSmoock

       Oni koji nam najviše trebaju…Najmanje ih imamo u životu. Ah, tugo jesenjaaa aaaa i aaaaa :))

      • HRSmoock

       Samo za Ivy, Peppy i sve divne žene u mom životu, razbacane po kontinentima…Ako ništa drugo, pod istim zvijezdama živimo i izjutra nas isto sunce milki dok guštamo uz kafu…

     • HRSmoock

      Let me take a wild guess…”Eljektonik bilježnicu”? Preskače mu ta sveščica k’o pokvarena ploča…

      • srka

       Ma svescica a la eljektronic je jos i ne bitan pronalazak!
       Nesretnik je patentirao nesto…te tako danas:
       “Celo covecanstvo profitira”…je…je…tako je tvrdio nekoc….sam sto nikada nisto konkretno ponudio nije…osim “praznih reci”

       by Srka®

    • peppermintt

     tih sto tisuća garant imaju vojne mirovine …
     A nema Dikija odavna bit će na specijanom zadatku viš koliko je nemira po svitu, triba netko njegovog kova uredovat
     misliš na onog Peruna što je navraćao? čudan lik on je negdi pronašao par net tekstova i iznova ih copy…

     Nego jednom sam ovdi pisala o tom “ratničkom genu” kod dijela Srba, pa kad su pitali jednog starinu iz Nevesinja kako je a on odgovara-ogolje se, ne šće ( ne bijaše) rata odavna

     • HRSmoock

      Tu je Diki. Stalno priča kako ne svraća u “zmijarnik”, a onda kao slučajno navratio da vidi što radimo. Taj ti je pravi tutumrak. Ne prestaje da mrači. Jedan od onih kojima je moto “Naprijed u prošlost”. I stalno je uvrijeđen. Svi su protiv njega, progone ga Vatikan, CIA, Hrvati, pola svijeta…Što je najstrašnije, malo mu fali da bude normalan, ali ne može da se izbori sa svojim karakterom. Malo fali, puno kvari.

      A Perun ti je šef srpskog kriznog štaba za razotkrivanje zavjera and such…Naravno, “Živjela Rusija”, ali to uzvikuje iz Švice :)) Nije loš Perunika, nego neće da prizna (sebi) neke stvari. Super je kad možeš vjerovati da su za sve krivi muslimani i Hrvati, a Srbi su nevinašca i jedine žrtve. Čovjek mora da pogleda oko sebe i na kraju da pogleda sebe. Svijet se djeli na skotove i one druge. Ćak da ti je neko prijatelj ili rod, ako je skot…Ne možeš da se praviš lud. “My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” O.K. je to, ali ne mora da mi se sviđa i neće me spriječiti da skotove zovem onim što jesu…

  • cleuna

   Srbi su se u prošlim ratovima isprofilirali tako da se to najbolje vidi na njihovoj domovini.
   I kada se u pitanju ratna zbivanja na tlu Europe,komotno se može reći “yebeš rat bez Srba”.

   • peppermintt

    Nokia… :))

    • sviđa mi se kravata kroata

     • HRSmoock

      Ih…Šta fali leptir mašni? Kao član kluba poštovalaca lika i djela Relje Bašića moram uložiti oštar protest zbog podle diskriminacije leptir mašne na ovim prostorima.

      • lijepa je i leptir mašna, no, kravata je ipak naš domaći izum 😉

      • HRSmoock

       Bogami ja idem kao kao Ahmadinedžad u poslijednje vrijeme. Bez kravate :))

      • peppermintt

       fundamentalisto :))))

      • HRSmoock

       Volim da mi kragna košulje ide preko sakoa. Znaš ono…Maljava prsa, mrnjao…A dočepao sam se nekih kravata iz sedamdesetih od starog, ali ih nosim u posebnim prigodama. Ako nešto mrzim to je jednobojna kravata.

      • peppermintt

       niš ne nedostaje ni leptir mašnici, al ova kravatica je s lipim kockicama 😉

  • cleuna

   Srbi su se u prošlim ratovima isprofilirali tako da se to najbolje vidi na njihovoj domovini.
   I kada su u pitanju ratna zbivanja na tlu Europe,komotno se može reći “yebeš rat bez Srba”.

   • peppermintt

    Nokia… :))

    ps. lip ti avatar 🙂

    • sviđa mi se kravata kroata

     • HRSmoock

      Ih…Šta fali leptir mašni? Kao član kluba poštovalaca lika i djela Relje Bašića moram uložiti oštar protest zbog podle diskriminacije leptir mašne na ovim prostorima.

      • lijepa je i leptir mašna, no, kravata je ipak naš domaći izum 😉

      • HRSmoock

       Bogami ja idem kao kao Ahmadinedžad u poslijednje vrijeme. Bez kravate :))

      • peppermintt

       fundamentalisto :))))

      • HRSmoock

       Volim da mi kragna košulje ide preko sakoa. Znaš ono…Maljava prsa, mrnjao…A dočepao sam se nekih kravata iz sedamdesetih od starog, ali ih nosim u posebnim prigodama. Ako nešto mrzim to je jednobojna kravata.

      • peppermintt

       niš ne nedostaje ni leptir mašnici, al ova kravatica je s lipim kockicama 😉

  • Bollero

   Sa ruskim kalašima mi odradili stvar protivu Srba- a oni lete u “bratsku ispomoć”. Pa ovo je bre sve odlepelo ! 🙂

   • kakva ‘bratska pomoć’.. sve što im ovaj prišt od srba na ruskoj guzici može pružit je ‘draganje’ preko neta 🙂

   • HRSmoock

    Šta ruskim? Bilo ih je samo 200000. A Rumun, Mađar i istočnošvapski? Nisu loši ovi from East Germany, nego ovdje slabo raste 5,45×39. :))

    • ni srpskoj ciganki nema mane.. čak preferiram

     • HRSmoock

      Yugo, Poljak i Bugar. Pa tek onda Rus. Ako pričamo o 7,62. Meni ove “čačkalice” 5,45 i 5,56 nikada nisu ulivale povjerenje.
      Mada zna se, 7,62X51 i 7,62x54R su zakon. (Dobro i stari jugošvapski 7,9×57).
      Ali i hrvatska i srpska vojska sad preferiju plastiku…Hebo ih 5,56.

      Finci (a oni nisu blentavi) su zadržali 7,62×39.

      • sean šeset dva zakon… ovi manji kosti lome al, zvuk ove prve je nenadmašan!… sad je u pravu si preuzela plastika, kako je počelo , made in kina će nositi oznaku vepn u budućnosti ako ga uopće bude

      • HRSmoock

       Teže zrno je uvijek bolje izbliza, a tad ti je najviše potrebna prava i trenutačna zaustavna moć. /,62×39 zakon. Hrvatski i makedonski vojnici u avganistanu su imali jedan stand off sa ustanicima, onako na daljinu. Opet je presudio PKM i naravno matori 7,62×54 (ovdje M-84 zovu PKT). Mnogo su slatki i lagani SAW M249, ali i Ameri sve više koriste M240 u 7,62×51 (njihova verzija FN GPMG). Jeste težak, teško je nositi municiju, ali završava posao.
       Zrno biraš prema težini :)) Srndaća (naročito jednogodce) lovim sa .243 Winchester, a veprića bogami sa 30.06 i 9,3x74R :))

  • Bollero

   Sa ruskim kalašima mi odradili stvar protivu Srba- a oni lete u “bratsku ispomoć”. Pa ovo je bre sve odlepelo ! 🙂

   • kakva ‘bratska pomoć’.. sve što im ovaj prišt od srba na ruskoj guzici može pružit je ‘draganje’ preko neta 🙂

   • HRSmoock

    Šta ruskim? Bilo ih je samo 200000. A Rumun, Mađar i istočnošvapski? Nisu loši ovi from East Germany, nego ovdje slabo raste 5,45×39. :))

    • ni srpskoj ciganki nema mane.. čak preferiram

     • HRSmoock

      Yugo, Poljak i Bugar. Pa tek onda Rus. Ako pričamo o 7,62. Meni ove “čačkalice” 5,45 i 5,56 nikada nisu ulivale povjerenje.
      Mada zna se, 7,62X51 i 7,62x54R su zakon. (Dobro i stari jugošvapski 7,9×57).
      Ali i hrvatska i srpska vojska sad preferiju plastiku…Hebo ih 5,56.

      Finci (a oni nisu blentavi) su zadržali 7,62×39.

      • sean šeset dva zakon… ovi manji kosti lome al, zvuk ove prve je nenadmašan!… sad je u pravu si preuzela plastika, kako je počelo , made in kina će nositi oznaku vepn u budućnosti ako ga uopće bude

      • HRSmoock

       Teže zrno je uvijek bolje izbliza, a tad ti je najviše potrebna prava i trenutačna zaustavna moć. 7,62×39 zakon. Hrvatski i makedonski vojnici u avganistanu su imali jedan stand off sa ustanicima, onako na daljinu. Opet je presudio PKM i naravno matori 7,62×54 (ovdje M-84 zovu PKT). Mnogo su slatki i lagani SAW M249, ali i Ameri sve više koriste M240 u 7,62×51 (njihova verzija FN GPMG). Jeste težak, teško je nositi municiju, ali završava posao.
       Zrno biraš prema težini :)) Srndaća (naročito jednogodce) lovim sa .243 Winchester, a veprića bogami sa 30.06 i 9,3x74R :))

  • Daran Bašić

   Evo vam odgovora od Putina ahahahahahaha

   Suknu ga “komšijama ” pravoslavni brat Putin

   “Putin je, naime, usporedio Krim i Kosovo i rekao kako oni imaju pravo na odcjepljenje ”

   Ajmeeeeeeeeeeeeeee

   • HRSmoock

    Beograd 4. mart 2014.

    Ministar odbrane Srbije Dragan Kojić-Keba danas je u Beogradu primio prvu grupu dobrovoljaca Srba iz zemalja EU i SAD. Komandant dobrovoljačkog odreda Srba iz Švicarske “Sveti Viljem ubiva jabuku”, Perun Suvorov-Mrki zahvalio je ministru na razumjevanju i pruženoj pomoći, zaklevši se da se neće vratiti u Švicarsku dok Krim ne bude u sastavu majčice Rusije. Drug Perun Suvorov je podsjetio na večitu povezanost dva pravoslavna i nadasve bratska naroda, prkosno i pomalo zagonetno dodavši: “Da će udar ruskih bogova biti strašan.” Pukovnik gardijskog bataljona za organiziranje vatrometa i raketiranje civilnih ciljeva pukovnik Dudule Majk Majković-Dulek Zlikovac je istakao da su njegovi artiljerci spremni “Da im majku i nanu tatarsko-natovsku, bre!”
    Posle svečanog ručka, prisutne je zabavljao ministar kulture Republike Srbije Andrija Era Ojdanić spletom revolucionarnih pjesama. Ojdanić je izveo i svoj novi hit: “Brate Putine, tebi bi dao i sredinu palačinke!”
    Ovaj dostojanstveni skup je nažalost prekinut, kada je jedan od razularenih uglednika, očigledno po utjecajem alkohola ispustio aktiviranu defanzivnu ručnu bombu M-75 ispod stola. No niko nije povređen jer su prisutni kroz vrata i prozore za manje od dve sekunde napustili objekat. Ministar odbrane Kojić-Keba rekao je da će prisutnima upisati ovaj incident u vojničke knjižice kao “pokaznu vježbu”.

    • Daran Bašić

     Što radi uredništvo ovo je za naslovnice. 🙂 🙂
     A Perun Armagedon i slična bratija ma ne moraš mi h ni opisivati.

     Znači i pizdek Perun ispaljuje projektile iz inozemstva .

     Pozdrav tebi HR Smoock vidim dobro se zabavljate ovdje

     • HRSmoock

      Da, zabavljamo se…Često nam suze idu koliko je život lijep i uopšte oko nas je jedno ludooo zezanje sa sve Perunima i ostalim montipajtonovskim likovima :)) Što ćeš, smijehom protiv očaja :))

  • Daran Bašić

   Evo vam odgovora od Putina ahahahahahaha

   Suknu ga “komšijama ” pravoslavni brat Putin

   “Putin je, naime, usporedio Krim i Kosovo i rekao kako oni imaju pravo na odcjepljenje ”

   Ajmeeeeeeeeeeeeeee

   • HRSmoock

    Beograd 4. mart 2014.

    Ministar odbrane Srbije Dragan Kojić-Keba danas je u Beogradu primio prvu grupu dobrovoljaca Srba iz zemalja EU i SAD. Komandant dobrovoljačkog odreda Srba iz Švicarske “Sveti Viljem ubiva jabuku”, Perun Suvorov-Mrki zahvalio je ministru na razumjevanju i pruženoj pomoći, zaklevši se da se neće vratiti u Švicarsku dok Krim ne bude u sastavu majčice Rusije. Drug Perun Suvorov je podsjetio na večitu povezanost dva pravoslavna i nadasve bratska naroda, prkosno i pomalo zagonetno dodavši: “Da će udar ruskih bogova biti strašan.” Pukovnik gardijskog bataljona za organiziranje vatrometa i raketiranje civilnih ciljeva pukovnik Dudule Majk Majković-Dulek Zlikovac je istakao da su njegovi artiljerci spremni “Da im majku i nanu tatarsko-natovsku, bre!”
    Posle svečanog ručka, prisutne je zabavljao ministar kulture Republike Srbije Andrija Era Ojdanić spletom revolucionarnih pjesama. Ojdanić je izveo i svoj novi hit: “Brate Putine, tebi bi dao i sredinu palačinke!”
    Ovaj dostojanstveni skup je nažalost prekinut, kada je jedan od razularenih uglednika, očigledno po utjecajem alkohola ispustio aktiviranu defanzivnu ručnu bombu M-75 ispod stola. No niko nije povređen jer su prisutni kroz vrata i prozore za manje od dve sekunde napustili objekat. Ministar odbrane Kojić-Keba rekao je da će prisutnima upisati ovaj incident u vojničke knjižice kao “pokaznu vježbu”.

    • Daran Bašić

     Što radi uredništvo ovo je za naslovnice. 🙂 🙂
     A Perun Armagedon i slična bratija ma ne moraš mi h ni opisivati.

     Znači i pizdek Perun ispaljuje projektile iz inozemstva .

     Pozdrav tebi HR Smoock vidim dobro se zabavljate ovdje

     • HRSmoock

      Da, zabavljamo se…Često nam suze idu koliko je život lijep i uopšte oko nas je jedno ludooo zezanje sa sve Perunima i ostalim montipajtonovskim likovima :)) Što ćeš, smijehom protiv očaja :))