Srbi priznali: Pokušali smo izvesti državni udar u Crnoj Gori

1

Viši sud u Podgorici potvrdio je sporazume o priznanju krivice koje su sa specijalnim državnim tužiteljstvom zaključila još petorica državljana Srbije okrivljena za stvaranje zločinačke organizacije čiji je cilj bio državni udar u Crnoj Gori.

Kako je priopćeno iz SDT-a, ta petorica srbijanskih građana A.Č, N.Đ, S.Ć, D.S i I.M priznali su da su bili dio zločinačke organizacije čiji je plan bio nasilni ulazak u crnogorski parlament i proglašenje oporbene Demokratske fronte (DF) za pobjednika izbora koji su održani 16. listopada prošle godine, te da su se okrivljeni sporazumom obavezali da provedu po pet mjeseci u zatvoru.

Tužiteljstvo pojašnjava da je tijekom suđenja specijalni državni tužitelj iznio dokaze – audio iskaz svjedoka S.N. u trajanju od sat i 15 minuta, 21 razgovor između okrivljenih snimljenih primjenom mjera tajnog nadzora, dio sadržaja mobitela oduzetih od okrivljenih B.D. i M.V.

Tužitelj je kao dokaze iznio i dio dokumentacije pribavljene putem međunarodne pravne pomoći od Srbije iPoljske. Podsjeća se da je u dosadašnjem postupku devet okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije priznalo krivicu.

U predmetu koji se vodi pred SDT-om Crne Gore za kaznena djela – stvaranje zločinačke organizacije i terorizam u pokušaju, osumnjičeno je ukupno 25 osoba, među kojima su dvojica ruskih državljana i dvojica srbijanskih državljana za kojima je raspisana međunarodna Interpolova tjeralica.

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Srbijanci će i dalje pokušavati isto,jer zbog toga neizmjerno pate,a to su “imali” samo dok je postojala juga…MORE…IZLAZ NA MORE! To je njihova bit zlobe i mržnje prema Hrvatima,jer imamo tako divnu i veliku morsku obalu! A teško im pada činjenica da su u davna vremena,kada su vrijedila pravila ratovanja da najbolji,najhrabriji i najjači idu na čelu osvajanja (ili seobe) i prodiru najdalje,pa smo tako i mi,HRVATI, došli do mora i ostali na njemu,a oni su ostali gdje su bili,pa to ruši njihovu samoizgrađenu bajku kako su “veliki ratnici”,što se je pokazalo i u Domovinskom ratu i pokušaju njihovog osvajanja i izbijanja na more! Trebaju šutiti jer “nisu ni za gdi su”!