Srbija u šoku: Otrovano 40 djece, 22 studenta zaražena šugom

0

U čak šest osnovnih škola u Beogradu su prijavljeni simptomi trovanja te su djeca prevezena u lokalnu bolnicu.

U Višnjičkoj Banji u Beogradu danas je više od 40 djece, u dobi od sedam do devet godina otrovano hranom. Kako navodi B92, simptomi trovanja su zabilježeni u šest osnovnih škola te su djeca prevezana u lokalnu bolnicu.

”Sva djeca povraćaju, neka od njih imaju proljev i uglavnom su dehidrirala. Sada se procjenjuje hoće li ih liječiti u bolnici ili će biti puštena kućama. Pretpostavljamo da je riječ o trovanju hranom”, rekao je voditelj bolnice Zoran Radojčić za B92. Jedna od profesorica razredne nastave iz škole u naselju Zvezdara rekla je  kako su se simptomi trovanja javili nakon ručka te kako je njezina škola odmah nazvala hitnu pomoć te obavijestila roditelje i sanitarnu inspekciju koja je došla po uzorke hrane.

Prema riječima ravnateljice, djeca su jela juhu, tjesteninu s umakom od mljevenog mesa i jabuku. Istu hranu jelo je i osoblje škole te se među otrovanim osobama nalazi i sama ravnateljica.

U četiri od šest škola u kojima se dogodilo trovanje,po priopćenju Zavoda za javno zdravstvo, biti će  prikupljeni i zatim analizirani uzorci hrane,te se navodi  kako su škole nabavljale hranu od istoga dobavljača.

Pojava šuge u Novom Sadu

Liječnici u  Novom Sadu su istaknuli kako su se početkom nove akademske godine čak 22 studenata Sveučilišta u tom gradu zarazila šugom.Strahuje se kako je zaraženo i više osoba, čak do preko 50. Apel radi prevladavanja straha i upozorenje su upućeni oboljelima da se jave najbližem liječniku  te da prevladaju strah kako bi se što prije podvrgli liječenju.

facebook komentari