Pratite nas

Gluposti

Srbijanska obavještajna služba uhitila “hrvatskog špijuna”!?

Objavljeno

na

Srbijansko tužiteljstvo potvrdilo je da je uhićeni muškarac optužen za špijunažu ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, a do 1990. godine je živio i radio u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mjesto prebivališta bilo u Republici Srbiji, javlja B92.

Ranije je glasnogovornica Višeg javnog tužiteljstva Tatjana Sekulić potvrdila je Radioteleviziji Srbije da je u suradnji tog tužiteljstva i agencije BIA uhićena jedna osoba, ali nije mogla navesti pojedinosti o tome slučaju za koji su beogradski mediji neslužbeno objavili da je riječ o agentu ‘hrvatske obavještajne službe’.


Operativci Bezbednosno-informativne agencije Srbije (BIA) uhitili su u Beogradu jednog stranog obavještajca, a pojedini beogradski medji tvrde da je riječ o osobi koja je radila za hrvatsku obavještajnu službu.

Kako prenose portali beogradskog tiska i elektronički mediji, navodno je riječ o o agentu koji ima državljanstvo Srbije i Hrvatske, a radio je za hrvatsku obavještajnu službu.

Akcija je obavljena u suradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, službene potvrde uhićenja za sada nema, a očekuje se da se do kraja dana očituje i BIA.

“Mogu vam potvrditi da je u suradnji Višeg tužilaštva u Beogradu te BIA-e, lišen slobode jedan muškarac kojemu je određeno 48-satno zadržavanje”, rekla je za Jutarnji list glasnogovornica Višega javnoga tužitelja u Beogradu Tatjana Sekulić. Iz tužiteljstva Srbije nam pak, nisu mogli reći više detalja.

Muškarac se trenutno nalazi na policiji, a u roku od 48 sati mora biti predan nadležnome tužitelju radi ispitivanja ili pak pušten. Na odluku o 48-satnomm pritvoru ima pravo žalbe, a o žalbi odlučuje istražni sudac beogradskoga suda.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Gluposti

Bruno Šimleša se naljutio: Dosta mi je Rvatina!

Objavljeno

na

Objavio

Bruno Šimleša objavio je status na Facebooku u kojem je “napao Rvatine”. Objavu prenosimo u cijelosti:

Svakog mi tjedna neki takav biser poželi da se odselim iz zemlje. Povod je nebitan. Ponekad zato što kritiziram neku društvenu pojavu, ponekad zato što kritiziram Katoličku crkvu (iako osjetno slabije od pape Franje), a danas su mi čak trojica to zaželjela zato što sam na svojoj Facebook stranici podijelio intervju za beogradski portal koji je, vidi čuda, na ekavici!

Oni u tome vide “mržnju svega hrvatskog”, što je dosta popularno ovih dana.

E pa, mamicu vam vašu!

Ja vama neću preporučiti da se iselite, iako bi se bez vas lakše disalo. Naime, vi zaudarate. Vaš nacionalizam smrdi. Baš zaudara. Vaše shvaćanje svake kritike kao nekog protudržavnog čina zaudara. Zaudara na neka prošla vremena. Zaudara i vaše osuđivanje svakog tko je drugačiji. Zaudara i nepismenost jer koliko se ponosite svojom Rvatskom, izgleda da je nemoguće naučiti bar osnove pismenosti. 

S druge strane, domoljublje ne zaudara. Ono je zdravo. Kad je netko ponosan na svoju zemlju i ljubav prema zemlji ne gradi mržnjom prema drugima i drugačijima, to je zdrava ljubav prema svome!

No nacionalistički jadnici koji bi iselili sve neistomišljenike… e, to zaudara.

Unatoč tome što bi se bez toga lakše disalo, i dalje vas ne tjerao iz zemlje jer možda vi želite živjeti u Sjevernoj Koreji s kockicama, ali ja ne želim. Ne želim zemlju u kojoj su dobrodošli samo oni koji misle kao i ja. Kao što ne želim zemlju u kojoj dominiraju ljudi uopće ne misle. Poput vas.
Želim zdravu, građansku, domoljubnu, aktivnu, poduzetnu, suosjećajnu, tolerantnu zemlju građana koji će koristiti svoju glavu. I usta. Da se zalažu za zdrave vrijednosti.
Jer se moraš suprotstaviti bolesnom nacionalističkom laprdanju. Napisao je Bruno Simleša na facebooku.

Napuštam Rvacku jer je više ne merem gledati

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

‘Krema hrvatskog domoljublja’ na komemoraciji za Slavka Goldsteina

Objavljeno

na

Objavio

CROPIX

Komemoracija za nedavno preminuloga spisatelja, urednika i nakladnika Slavka Goldsteina održana je u ponedjeljak navečer u prostoru zagrebačke Koncertne dvorani Vatroslav Lisinski, a o Goldsteinu i njegovu radu govorili su Stjepan Mesić, u ime Antifašističke lige Zoran Pusić, a u ime Srpskoga narodnog vijeća Milorad Pupovac.

Goldstein mi je bio suborac u borbi za demokratsku Hrvatsku, istaknuo je Mesić ocijenivši kako je bio i stup hrvatske i jugoslavenske žurnalistike te scenarist, novinar, urednik i osnivač “lista Vjesnik u srijedu”.

Ustvrdio je kako Slavko Goldstein u epohalnoj knjizi “1941. – godina koja se vraća”, predviđa ono što se danas događa. Tim svojim djelom Goldstein je zadužio Hrvatsku, rekao je Mesić. “Borili smo se za iste ideale”, a Goldstein je ispisao jednu od slavnih stranica političke povijesti Hrvatske, dodao je.

Po Pusićevim riječima Goldstein je nastojao od ‘demokrature Hrvatsku napraviti otvorenim društvom’. Njegova smrt je, istaknuo je Pusić, gubitak za sve nas, a on će nastaviti živjeti onako kako se mi budemo odnosili prema njegovoj duhovnoj ostavštini.

Pupovac je naglasio kako je Goldstein oko sebe okupljao ljude različitih mišljenja, a svoja životna svjedočanstva vješto je utkao u svoju knjigu “1941. – godina koja se vraća”. To je za nas Srbe ostavština po kojoj ćemo ga poštovati, zaključio je Pupovac.

Slavko Goldstein rođen je 22. kolovoza 1928. u Sarajevu. Bio je osnivač redakcije i urednik Vjesnika u srijedu, urednik na Radio-Zagrebu, filmski scenarist, glavni urednik izdavačke kuće Stvarnost i časopisa Erasmus. Objavio je knjigu “1941. – godina koja se vraća” za koju je 2007. godine dobio nagradu Kiklop za publicističko djelo godine. Bio je i predsjednik Židovske općine Zagreb, a kasnije i član židovske vjerske zajednice Beth Israel u Zagrebu. Uredio je više od 150 knjiga, a koscenarist je bio za filmove “Signali nad gradom”, “Prometej s otoka Viševice”, “Četvrti suputnik” i “Akcija Stadion”.

facebook komentari

Nastavi čitati