Srbiji uvjetovani datum u Siječnju 2014!?

4

Njemačka kancelarka Angela Merkel nešto je ublažila svoj stav u vezi Srbije i njenih pristupnih pregovora pa bi u zaključcima Vijeća EU danas trebalo stajati da će Beograd početi pregovore najranije u siječnju 2014. godine, ali ako dokažu provedbu sporazuma s Kosovom.

U prvotnoj varijanti Njemačka nije željela niti spominjati mjesec početka pregovora. Ovako će zapravo konačna odluka biti donesena u prosincu do kada će se analizirati stanje na Kosovu. Bude li sve u redu, Srbija će pregovore otvoriti na međuvladinoj konferenciji u siječnju 2014. godine. U Beogradu ovu vijest dočekuju s optimizmom, iako ni sami nisu sigurni je li dobra ili ne.

“Ono što je za nas ključno jest da je Srbija naporno radila i da je taj rad i prepoznat, Srbija je postala pouzdan partner. Srbija nikoga nije slagala ni obmanula, a vidjet ćemo je li netko obmanuo Srbiju. U svakom slučaju pred nama je mnogo teškog rada, mnogo toga što moramo napraviti, jer ne možemo odustati od vlastite budućnosti zato što nečim nismo oduševljeni ili smo pomalo ljuti”, rekao je potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić.

index

facebook komentari

 • Srbin

  Srbija neće dobiti datum za otpočinjenje pregovora ni danas ni u decembru! Ovo je postala farsa kojoj se svi smeju u Srbiji

  • peppermintt

   srbine samo počnite pivat danke dojčland :))

 • Laktashenko Shumski Shtrumph

  Srbija neće dobiti datum za otpočinjenje pregovora ni danas ni u decembru! Ovo je postala farsa kojoj se svi smeju u Srbiji.
  Niti EU želi da pristupi pregovorima sa SR niti da sa Kosovom potpiše SSP (to podrazumeva viznu liberalizaciju). Srbiju niko ne želi u EU kao ni ostatak Balkana. Celokupna javnost, bar onaj deo koji malo razmišla, ne očekuje da će se u sledećih petnaest godina bilo šta promeniti u smislu članstva. Hrvatska gasi svetlo za sobom i zaključava vrata!

  • peppermintt

   srbine samo počnite pivat danke dojčland :))