Pratite nas

Zanimljivosti

Srpski novinar o ljetu na Jadranu: “Lepo, sterilno, dosadno i skupo za pamćenje”

Objavljeno

na

[quote]”Vruće su cijene i u restoranima. Na Hvaru espresso stoji dva eura. Za ručak morate dosta potrošiti: bečki je 20, lignje 10, porcija pršuta ili sira po 10 eura!”, piše reporter te dodaje kako turist koji je na Hvaru mora obavezno posjetiti Paklene otoke jer njihova ljepota zadivljuje. “To je omiljeno odredište nudista”, dodaje. [/quote]
Reporter srpskih Novosti bio je na Jadranu, a evo kako je sažeo svoj boravak na našem moru: “Hrvatsko primorje: Lepo, čisto, sterilno, dosadno i skupo za pamćenje”.”Gdje god se uputite na more u Hrvatsku, ljepota će vas opčiniti. No, sve je europski, pa i cijene koje su za prosječnog srpskog turista – “jake”,” piše reporter Novosti.Dalje piše kako je noć u privatnom smještaju najmanje 20 eura (ponegdje se može naći i za 10), a apartman za dvije osobe je u prosjeku od 50 eura naviše, prenosi index.hr.

“Vruće su cijene i u restoranima. Na Hvaru espresso stoji dva eura. Za ručak morate dosta potrošiti: bečki je 20, lignje 10, porcija pršuta ili sira po 10 eura!”, piše reporter te dodaje kako turist koji je na Hvaru mora obavezno posjetiti Paklene otoke jer njihova ljepota zadivljuje. “To je omiljeno odredište nudista”, dodaje.

“Ali, provod na otocima i na Hvaru je po mjeri umirovljenika, zbog čega se u šali kaže da je to “zemlja tisuću otoka za hokejaše” (umirovljenike sa štakom). Gotovo da nema noćne zabave u Jelsi, Vrboskom… U tim mjestima caruje začuđujuća sterilnost i poluprazni retro-restorani u kojima bendovi sviraju prastare šlagere iz šezdesetih godina parovima koji pijuckaju vidno uz standardnu romantiku – svijeće i pogled na pučinu”, piše reporter Novosti te dodaje kako je u Hvaru situacija nešto bolja te da mladi idu tamo u provod.

“Na otocima ima Talijana, Nijemaca, Engleza, Španjolaca, nešto Rusa i vrlo malo Srba. Ako je vjerovati mladiću koji u splitskoj luci pere automobile turistima koji čekaju na trajekt i koji nas je srdačno pozdravio, bili smo prvi automobil s beogradskim tablicama koji je on vidio”, piše reporter Novosti koji je za kraj dodao kako na otok treba i stići, a to nije nimalo jeftino jer karta za dvoje i automobil za trajekt od Splita do Hvara stoji oko 70 eura.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

U VUKOVARU PODIGNUT SUHOZIDNI ZAVJETNI KRIŽ

Objavljeno

na

Objavio

U Vatikanskoj ulici nasuprot Vodotornja u Vukovaru, hrvatski  branitelji  s otoka Paga  izgradili su suhozidni križ, koji je posvetio gvardijan fra Ivica Jagodić iz Župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

“Skupa s našim braniteljima UHVDR-a već smo napravili puno suhozidnih križeva, a sada smo željeli jedan  pokloniti gradu Vukovaru. Ovo je bilo nešto posebno, Vukovar je grad heroj i svi oni koji su sudjelovali u izgradnji ovog križa napravili su ga s puno emocija. To je hrvatski simbol koji je grad Vukovar zaslužio i ovaj križ za Vukovar predstavlja svu patnju i sve ono što su Vukovar i njegovi branitelji prošli tijekom Domovinskog rata. Križ koji je rađen u Vukovaru, bio je gotov za tri sata, a radilo ga je 54 hrvatska branitelja s otoka Paga”, istaknuo je Ante Fabijanić, gradonačelnik Paga, javlja Glas Slavonije.

Foto/Grad Vukovar

Davor Fabijanić, predsjednik Udruge hrvatskih veterana Domovinskoga rata s Paga i zamjenik gradonačelnika, rekao je da su se za ovu lokaciju odlučili jer je nedaleko od prepoznatljivog vukovarskog simbola stradanja- Vodotornja s kojeg će se vidjeti suhozidni križ koji je podignut kao simbol žrtve i patnje, ali i simbol zajedništva.

 

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava za ovu hvale vrijednu akciju izrazio je riječi zahvale… pa je i na Facebooku poručio:

 

“Posvetili smo suhozidni križ koji su Vukovaru na dar izgradili prijatelji s Paga na čelu s gradonačelnikom Antom Fabijanićem i udrugom HVIDR-a Pag.

Ovaj je križ simbol patnje koju su Vukovarci i hrvatski branitelji Vukovara podnijeli. Grad Vukovar rado je prihvatio ovaj hrvatski simbol i promiče vrijednosti iz Domovinskog rata. Također, ovo je autentična priča o hrvatskom zajedništvu izraslom upravo na tim vrijednostima.

Hvala vam, dragi prijatelji što Vukovar uvijek nosite u srcu i što ste s velikom energijom i pijetetom Vukovarcima učinili ovu gestu te ugradili dio sebe kao trajni podsjetnik na značaj koji Vukovar ima u srcima pravih domoljuba diljem Hrvatske i šire!”, napisao je Ivan Penava.

facebook komentari

Nastavi čitati

Zanimljivosti

(VIDEO) Iznenađenje za mladu i goste: Njemački mladoženja po prvi put pričao na hrvatskom jeziku i sve oduševio

Objavljeno

na

Objavio

Na jednoj svadbi mladoženja je priredio iznenađenje za mladu.

Obratio se mladi i svim svatovima na hrvatskom jeziku, priznajući na kraju da hrvatski ne razumije i da je sve naučio napamet.

Simpatični je mladić priznao da je svoj govor naučio napamet, a supruzi Mariji nije rekao da će ga držati kako ona ne bi bila nervozna. I iz njenih se reakcija vidi da je iznenađena. A ako ga nakon ovog govora ostavi, rekao je, otići će živjeti s ujakom u Livno i biti čoban.

Pogledajte video koji je objavio Foto studio Micko:

facebook komentari

Nastavi čitati