Srpsko ministarstvo vanjskih poslova zalijepilo je pljusku Hrvatskim političarima…

50
Dok Srbi četnikuju njihov ministar zbraja incidente po Hrvatskoj. Što sada Pusićka misli o povlačenju tužbi?

Njihovo ministarstvo poslalo je upozorenje svim zemljama u kojima imaju diplomatska predstavništva kako bi ih upozorili na niz antisrpskih inicidenata u našoj zemlji. Izdvojili su tako skidanje dvojezičnih ploča u Vukovaru, napad na srpski konzulat u Rijeci te ustaško skandiranje na utakmici između Hrvatske i Islanda. Trud su uložili i njihovi diplomati koji su prebrojli pa čak i opisali čak 14 incidenata.

Srpsko ministarstvo vanjskih poslova zalijepilo je pljusku našim političarima koji nas uvjeravaju u dobrosusjedske odnose s tom zemljom. Naime, njihovo ministarstvo poslalo je upozorenje svim zemljama u kojima imaju diplomatska predstavništva kako bi ih upozorili na niz antisrpskih inicidenata u našoj zemlji. Izdvojili su tako skidanje dvojezičnih ploča u Vukovaru, napad na srpski konzulat u Rijeci te ustaško skandiranje na utakmici između Hrvatske i Islanda. Trud su uložili i njihovi diplomati koji su prebrojili pa čak i opisali čak 14 incidenata. Ministar Ivan Mrkić potvrdio je kako je napravljen i poslan popis skoro svim zemljama svijeta. “Nakon toga uslijedilo je obilje reakcija i naravno da se nitko ne može suglasiti s takvim ponašanjem. Srbija je stalnom kontaktu s hrvatskom Vladom, koja i sama pokušava da se u svijetu ne profilira s takvim događajima.”, ispričao je Mrkić.

Osim što su zalijepili pljusku onima koji govore o dobrim odnosima, poslali su poruku Vesni Pusić i Ivi Josipoviću koji mjesecima razbijaju glave pričama o povlačenju tužbi za genocid. Uz to našim političarima pokazali su kako se zastupaju interesi vlastite zemlje. No, kada su već oni odlučili mesti ispred našeg praga mi smo odlučili podsjetiti ih na incidente koje su Srbi činili po Lijepoj našoj.

Nakon nedavnog susreta dvaju predsjednika Josipovića i Tomislava Nikolića govora je bilo o povlačenju tužbi. Jedna od umotvorina srpskog predsjednika bila je i ta da se tužbe trebaju povući radi bolje budućnosti, ali i stoga što dobri prijatelji sporove ne rješavaju na sudu. Nije jasno kako je Nikolić uopće došao do teze da smo s njima dobri prijatelji. Koliko su nam zaista dobri dokazali su ovim tužakanjem, ali i haračenjem po našoj zemlji. Knjiga ratnog ministra zdravstva Andrije Hebranga ‘Zločin nad civilima u srpsko-crnogorskoj agresiji na Republiku Hrvatsku’ svjedoči o tome kako su prijateljevali po našim prostorima. Da je nad Hrvatima počinjen genocid dokazuje brojka od 7263 ubijena civila i oko 800 nestalih. U ratu je bilo 3000 silovanja, a do sada je kažnjen samo jedan silovatelj. Od tog broja civila njih 47 posto starije je od 60 godina, 44 posto su žene, a pet posto djeca. Broj protjeranih Hrvata prelazi 400 tisuća, a razrušeni su i brojni objekti. “Uništeni su domovi zdravlja i preko sto ambulanti, granatirano je 14 bolnica, a nekoliko njih u potpunosti je uništeno. Primjerice u Pakracu, Vinkovcima i Vukovaru.”, istaknuo je Hebrang u svojoj knjizi. Od strane Srba niti jedan ubojica nije procesuiran, nitko nije odgovara za silovanja i razaranja objekata te 200 tisuća porušenih hrvatskih stanova kao i za rušenja crkvi.”, ispričao nam je Hebrang.

I dok naši šute, a Srbi tužakaju, nedavno se oglasio šef njihova pravnog tima pred Međunarodnim sudom u Haagu Saša Obradović. Istaknuo je kako očekuje da će tužba za genocid koju je Hrvatska podnijela protiv Srbije biti odbijena. Imaju Srbi strategiju za Haag, a ona se svodi na to da će osporavati tvrdnje da je nad Hrvatskim narodom tijekom rata počinjen genocid. Međutim trudit će se dokazati da je Oluja vrh etničkog čišćenja koji se dogodio u Hrvatskoj pa će se Obradović potruditi da to prikaže kao genocid. Na ove izjave nitko od srpskih ministara i diplomata nije reagirao.

Vukovar srpski grad

Ne tako davno hrvatsku javnost uzdrmao je intervju srpskog predsjednika Nikolića njemačkom listu Frankfurter Allgemeine Zeitung. U razgovoru za ovaj list Nikolić je kazao da je projekt Velike Srbije njegov neostvareni san. “Ima snova koje čovjek nikad ne može ispuniti. Već odavno vidim da je Hrvatska međunarodno priznata država, da su hrvatske granice na Dunavu i da neće biti daljih promjena granica. Isto vrijedi i za Bosnu i Hercegovinu… Moji snovi, iz vremena kad se Jugoslavija raspadala, kad se odlučivalo tko će gdje živjeti, nažalost, nisu se ispunili. I, kako stvari stoje, neće se ni ispuniti.”, rekao je Nikolić. No, ono što je posebno skandalozno njegova je izjava da je Vukovar bio srpski grad te da se Hrvati u njega nemaju što vraćati. U razgovoru se osvrnuo i na tvrnje da je zločinac. “Jesam li zločinac? Za Hrvatsku ja nisam zločinac. Ni kao građanin nisam zločinac. Za Hrvatsku ću biti predsjednik kojeg je narod Srbije izabrao. Ako Hrvatska hoće, surađivat ćemo. Ako neće, to je pravo Hrvatske.”, objašnjavao je Nikolić. Govorio je tada i o svojoj tituli četničkog vojvode. ” Tada sam rekao da kao četnički vojvoda moram uvijek ostati četnik i da ću, ako me netko nekad ponovo pozove, ponovo braniti Srbiju.”, zaključio je Nikolić. Na ove izjave diplomati i ministri dakako nisu reagirali.

Natpisi na ćirilici

U veljači ove godine tijekom noći na nekoliko lokacija u Vukovaru osvanuli su ćirilični grafiti. Sprejem su ispisana četiri S, a natpisi su osvanuli i u Borovom naselju. Ondje je ćirilicom pisalo ‘Tko ovo ne razumije neka si je*e mater.” Nije ovo neuobičajena srpska provokacija na tome području. Međutim, ne treba niti spominjati da na nju nitko nije reagirao.

Muk sa srpske strane bio je i prije nekoliko mjeseci kada se u Borovu odigravalo Europsko prvenstvo u košarci. Prvi incident zabilježen je na utakmici Grčka-Srbija. Srpski navijači pristiglu su iz Borova i razvukli njihovu zastavu na kojoj je Vukovar ispisan ćirilicom. Branitelj koji se našao na utakmici za portal Dnevno rekao je: “Kao prvo, ćirilica na zastavi je samo moment koji je zabilježen fotografijom i zbog toga cijela priča nije promakla oku javnosti. Promaklo je sve ono što je prethodilo, a to je da je grad bio okupiran navijačima koji su naoružani četničkim obilježjima u očekivanju utakmice na sav glas pjevali ‘Nož, žica Srebrenica’, uzvikivali ‘Ovo je sveta zemlja Srbija’, ‘Vukovar je Srbija’ i tako dalje. Policija je pala na ispitu i nije učinila ništa, ni jedna institucija nije učinila ništa kako bi spriječila da do ovog uopće dođe. To je sve dirigirano odozgora”, ogorčeno nam je ispričao Vukovarac. Na utakmici, ali i prije nje mahalo se četničkim obilježjima, a događaj je osiguravao jedan nenaoružani policajac. Prema riječima branitelja, ni on nije dobro prošao. “Bilo je tužno gledati kako ga srpski navijači ismijavaju, pljuju po njemu i skidaju mu kapu. Nevjerojatno je da nitko zbog nereda nije priveden. Naravno da srpska zastava i srpski dresovi ne bi bili problem, ali četnikovanje po Vukovaru zbog kojeg nitko zasigurno neće odgovarati nož je u srce svakom Hrvatu, Vukovarcu i branitelju. Gledate i ne možete vjerovati.”, kazao nam je tada branitelj.

Srpski političari nisu reagirali, ali su se zato oglasili njihovi mediji. Vukovar su nazvali svojim gradom te pohvalili izvrsnu atmosferu na utakmici. Srbijanski list ‘Kurir’ izišao je s naslovom: ‘Srpski Vukovar: Navijači pružili spektakularnu podršku košarkašicama Srbije’. Incidenti se nisu zaustavili nakon prve utakmice, a kasnije je utvrđeno da jedan od “navijača” radi kao asistent na Vukovarskom sveučilištu.

Hrvatska-Srbija

Uoči nedavno odigrane utakmice između Hrvatske i Srbije u Beogradu, njihovi političari govorili su kako je ovo test koji će pokazati funkcionira li država. Po svemu sudeći Srbi su na testu pali. Promatrač utakmice bio je HHO, a na stadionu nije bilo hrvatskih navijača. No, zato su se njihovi navijači potrudili da užare atmosferu.

“Prije početka utakmice na dnu sjeverne tribine postavljen je transparent veličine 1.5×20 metara, obojen kao srpska zastava, a na kojem je velikim ćiriličnim slovima pisalo Vukovar”, potvrdio je HHO. Prije utakmice skandiralo se ‘Jeb* ustaše’, a kasnije i u vrijeme predstavljanja hrvatskih igrača cijeli stadion je zvižducima, a službeni orkestar intonirao je Marš na Drinu. Nakon toga usljedilo je paljenje hrvatske zastave. “Stadion skandira ‘ubi ustaše’, a potom cijeli stadion nekoliko puta skandira Vukovar je naš”, iznosi HHO u svojem izvještaju s te utakmice.

‘Oj ustaše, neka, neka, duboka vas čeka reka, ljude klati, žene silovati’ jedan je od povika na stadionu ove ozbiljne države. Da bi atomsfera bila potpuna pobrinuo se organizator koji pušta pjesmu ‘Marš na Drinu’,. U jednom trenutku skandiralo se i ‘četnici, četnici’.

Ovo su samo neki od incidenata koje su Srbi, a čini se i naši političari smetnuli. I dok mi preko incidenata upućenih prema Hrvatima olako prelazimo, oni kao dobri prijatelji naše zbrajaju i vode diplomatski rat kad im već nije uspjelo do kraja nas uništiti.

I.M./dnevno.hr

facebook komentari

 • Duh ( bez sjekire )

  Zalijepilo pljusku ?! Puuuno, puno pljuski. Pljusak pljuski, rekao bih.

  • HRSmoock

   I ja bih volio da mi Vanjica lupi pljusku.

   • peppermintt

    osim toga, je li seitko u Srbiji nakon onog svega sramnog u Beogradu prilikom tekme, je li se bilo tko našao razuman ispričati se Hrvatima ?
    je li bilo tko regirao razumno na onaj očiti govor mržnje ?
    tek kada Srbija krene čisti svoje dvorište, možda će imati obraza upirati prstom u druge.

    • HRSmoock

     Ma navijači su poseban entitet, niko od nas nema veze sa njima, ogradili smo se i sve je cool. I Chadda se ograđuje, eno njega su čak i napali.

     • peppermintt

      nisam ja u to sigurna, evo da je manja skupina navijača onda bi to maybe bilo tak
      ali cili stadion uglas, to se ipak ne može pripisati tek navijačkom folkloru, džabe ti krečit smoki 🙂

     • HRSmoock

      Nikog ja ne bih krečom. Pomakni se sa mesta. :)) Lako bih ja sa navijačima. I kod “naske” i kod “vaske”. Zaposlio bih ljude. Milom ili silom. The Devil makes work for idle hands.

   • Duh ( bez sjekire )

    Uff !
    Potpis.

    • šta nam smook radi 🙂 uf

     • HRSmoock

      Nažalost, ova djevojka (Vanja Hadžović) je bila prinuđena da podnese ostavku na mjesto savjetnika u ministarstvu vanjskih poslova jer sramota je postaviti seksi fotke, a nije sramota da se laže, krade i ubija…A čim je zgodna, to sigurno znači da je glupa i da generalno nema pojma. Ne mogu svi da budu vrhunski intelektualci i uglednici od velikih djela kao Toma, Boris, Vučko…Ili onaj Vuk. On je rođen za vanjske poslove.

     • Bollero

      ” On je rođen za vanjske poslove.”

      :):)

     • HRSmoock

      De reže drva, radi u polju, trči za stokom i sl. poštene poslove :)) Vani, naravno.

     • Bollero

      da, vani 🙂

   • Bollero

    Dobra savetnica smocky- voma dobra- samo da još ćutnjom savetuje. Mislim- manje priče, više rada !

    • HRSmoock

     Ja bih je postavio za amsadora, ali nema ovdje sluha, a bogme ni njuha za takve stvari. “Oćerali” je, Bole. Pa da, bolje da nas predstavlja neki namrgođeni ćelavi trbonja, koji od jezika zna srpski i maternji.

     • Bollero

      šo se mene tiče- ona vam je ambasadorica ! 🙂

  • peppermintt

   oni te nej stoljećima vježbaju tužakanje Hrvata po bilom svitu, ništa nova
   ali , aj mi reci tko više zarezuje srbe koji izabraše četnike u vlast ?
   🙂

   • Herc.Križar

    deklariranog četnika, dometnuo bih

    • peppermintt

     i Vučić i Nikolić perjanice prave :)))
     i oni će nekom nešt “prijetiti ”

     biži bolan ne bio, nego Srbi sebi i dalje umišljaju kako su neka “veličina “

   • HRSmoock

    Četnik? Onaj proizvođač rakije? Teško. On je jedan od onih vikend ratnika i kad smo već kod toga, možda nekome u Voćinu nedostaje pecara? Ili nešto posuđa, kakva motorka i sl. lako prenosivi inventar. Neka se jave ljudi, sad kazandžija ima para da plati “pozajmljeno”.

    • to je ona nadaleko poznata “Tomovača” … nešto slično Zozovači! Koliko li je ljudi umrlo od nje!?

     • HRSmoock

      Žrtve se zbrajaju na kraju mandata :))

    • peppermintt

     to ti je u Iloku sve bilo počišćeno, podrumi bogatih Iločana, kažu tamo Srbi od vina pekli rakiju

     da nije ovaj vaš bio glavni tehnolog-enolog
     🙂

     • HRSmoock

      Da, da…On je poznati enolog. Jedan mi je drugar prije 2000. ukazao na jednu zanimljivu stvar. Naime, tada je prokrstario Srbiju, uzduž i popreko i primjetio je da se u svim gradovima sedište Svspske vadikalne stvanke (SRS) nalazi…U kavani, tj. kafani. “Kockasti” stolnjaci, pihtije i pivo. Tako nastaje politička platforma.

 • Duh ( bez sjekire )

  Zalijepilo pljusku ?! Puuuno, puno pljuski. Pljusak pljuski, rekao bih.

  • HRSmoock

   I ja bih volio da mi Vanjica lupi pljusku.

   • peppermintt

    osim toga, je li se itko u Srbiji nakon onog svega sramnog u Beogradu prilikom tekme, je li se bilo tko našao razuman ispričati se Hrvatima ?
    je li bilo tko regirao razumno na onaj očiti govor mržnje ?
    tek kada Srbija krene čisti svoje dvorište, možda će imati obraza upirati prstom u druge.

    • HRSmoock

     Ma navijači su poseban entitet, niko od nas nema veze sa njima, ogradili smo se i sve je cool. I Chadda se ograđuje, eno njega su čak i napali.

     • peppermintt

      nisam ja u to sigurna, evo da je manja skupina navijača onda bi to maybe bilo tak
      ali cili stadion uglas, to se ipak ne može pripisati tek navijačkom folkloru, džabe ti krečit smoki 🙂

     • HRSmoock

      Nikog ja ne bih krečom. Pomakni se sa mesta. :)) Lako bih ja sa navijačima. I kod “naske” i kod “vaske”. Zaposlio bih ljude. Milom ili silom. The Devil makes work for idle hands.

   • Duh ( bez sjekire )

    Uff !
    Potpis.

    • šta nam smook radi 🙂 uf

     • HRSmoock

      Nažalost, ova djevojka (Vanja Hadžović) je bila prinuđena da podnese ostavku na mjesto savjetnika u ministarstvu vanjskih poslova jer sramota je postaviti seksi fotke, a nije sramota da se laže, krade i ubija…A čim je zgodna, to sigurno znači da je glupa i da generalno nema pojma. Ne mogu svi da budu vrhunski intelektualci i uglednici od velikih djela kao Toma, Boris, Vučko…Ili onaj Vuk. On je rođen za vanjske poslove.

     • Bollero

      ” On je rođen za vanjske poslove.”

      :):)

     • HRSmoock

      De reže drva, radi u polju, trči za stokom i sl. poštene poslove :)) Vani, naravno.

     • Bollero

      da, vani 🙂

   • Bollero

    Dobra savetnica smocky- voma dobra- samo da još ćutnjom savetuje. Mislim- manje priče, više rada !

    • HRSmoock

     Ja bih je postavio za amsadora, ali nema ovdje sluha, a bogme ni njuha za takve stvari. “Oćerali” je, Bole. Pa da, bolje da nas predstavlja neki namrgođeni ćelavi trbonja, koji od jezika zna srpski i maternji.

     • Bollero

      šo se mene tiče- ona vam je ambasadorica ! 🙂

  • peppermintt

   oni te nej stoljećima vježbaju tužakanje Hrvata po bilom svitu, ništa nova
   ali , aj mi reci tko više zarezuje srbe koji izabraše četnike u vlast ?
   🙂

   • Herc.Križar

    deklariranog četnika, dometnuo bih

    • peppermintt

     i Vučić i Nikolić perjanice prave :)))
     i oni će nekom nešt “prijetiti ”

     biži bolan ne bio, nego Srbi sebi i dalje umišljaju kako su neka “veličina “

   • HRSmoock

    Četnik? Onaj proizvođač rakije? Teško. On je jedan od onih vikend ratnika i kad smo već kod toga, možda nekome u Voćinu nedostaje pecara? Ili nešto posuđa, kakva motorka i sl. lako prenosivi inventar. Neka se jave ljudi, sad kazandžija ima para da plati “pozajmljeno”.

    • to je ona nadaleko poznata “Tomovača” … nešto slično Zozovači! Koliko li je ljudi umrlo od nje!?

     • HRSmoock

      Žrtve se zbrajaju na kraju mandata :))

    • peppermintt

     to ti je u Iloku sve bilo počišćeno, podrumi bogatih Iločana, kažu tamo Srbi od vina pekli rakiju

     da nije ovaj vaš bio glavni tehnolog-enolog
     🙂

     • HRSmoock

      Da, da…On je poznati enolog. Jedan mi je drugar prije 2000. ukazao na jednu zanimljivu stvar. Naime, tada je prokrstario Srbiju, uzduž i popreko i primjetio je da se u svim gradovima sedište Svspske vadikalne stvanke (SRS) nalazi…U kavani, tj. kafani. “Kockasti” stolnjaci, pihtije i pivo. Tako nastaje politička platforma.