Srpsko narodno vijeće dodijelilo Frljiću nagradu za humanizam, toleranciju i antifašističke vrijednosti

3

NA BADNJAK NAGRADILI REDATELJA KOJI SKRNAVI KRŠĆANSKE SVETINJE

Na božićnom prijemu tradicionalno su dodijeljene i nagrade Srpskog narodnog vijeća (SNV) za humanizam, afirmaciju tolerancije i antifašističkih vrijednosti. Ove godine je među ostalima nagradu dobio i Oliver Frljić.

Tradicionalni prijem SNV-a u povodu pravoslavnog Božiæa

Neobično je što je nagrada SNV-a dodijeljena na Badnjak redatelju koji se u predstavi izruguje sa svime najsvetijim kršćanskim vjernicima – kako katoličkima, tako i pravoslavnima.

Podsjetimo, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca i Koalicija za REKOM su u srijedu, 19. studenoga 2014. na obljetnicu stradavanja hrvata Vukovara, ali i Škabrnje i drugih stradalih gradova u srpskoj agresiji, premijerno izveli predstavu „Hrvatsko glumište“ Olivera Frljića i Marina Blaževića koja je zadnji dio “Trilogije o hrvatskom fašizmu”, naglašavajući da se radi o stvarnosti devedesetih.

“Predstavu nažalost ili na sreću nisam gledao, ali sve što dolazi od Frljića i njegovih patrona, bolesnika, mislim da je mimo umjetnosti i mimo onoga što ovaj posao jest. Sve dok Obersnel i većina u riječkoj Skupštini budu svršavali na ono što Frljić radi, to će štimati, a kad prestanu, prestat će štimati. No tragično je za Rijeku da odlukom gradskih vlasti bira Frljića i vraća nas na balkansku kaldrmu umjesto na mjesto koje bi trebala zauzimati’, komentirao je tada režiser Jakov Sedlar.

Uz Frljića nagradu za humanizam, afirmaciju tolerancije i antifašističkih vrijednosti dobili su i Jovica Brkić te, postumno, Adam Dupalo.

Nagrada za doprinos razvoju srpskih institucija Nikola Tesla pripala je profesoru Miodragu Miloševiću, “koji se početkom devedesetih uključio u aktivno formiranje institucija Srba u Hrvatskoj”. (Narod.hr)

[ad id=”40502″]

facebook komentari

 • peppermintt

  hihihi neka je , našla krpa zakrpu 😀

  • wolf

   Kad su srbi u pitanju nema neobicno.

 • Agromentum

  Kad Pupovac i SNV ne bi znali što znači humanizam, tolerancija i antifašističke vrijednosti, onda oni sa sigurnošću ne bi djelili takvu nagradu. Srbi su znali za te vrijednosti odvajkada – još prije ameba. 🙂