Pratite nas

Stanovnici Mostara i Širokog Brijega pomažu ‘Bosni’

Objavljeno

na

Brojni stanovnici Mostara tijekom petka donosili su u prostorije Crvenog križa hranu i higijenske potrepštine za područja ugrožena poplavama.

Tijekom prijepodneva u petak jedan kontigent pošiljke je otišao, dok su velike količine hrane i ostaloga skupljene do krajnjeg roka (petak 16.05.2014. u 19 sati).

Crveni križ Mostar je u petak organizirao dežurstva s ciljem prikupljanja pomoći stradalima u poplavama kojima su pogođeni centralni i sjeverni dijelovi BiH.

U akciju prikupljanja pomoći poplavama pogođenim stanovnicima Bosne priključili su se i mladi Širokobriježani.

Humanitarna akcija prikupljanja pomoći, koju su inicirali fra Željko Barbarić i mladi Širokobriježani koji se svakog tjedna okupljaju na zajedničkom Susretu utorkom na Brijegu, održat će se danas (subota) od 10 sati do 17 sati.

U tom razdoblju u prostoriji Franjevačke galerije u Širokom Brijegu nalazit će se volonteri koji će prvenstveno prikupljati konzerviranu hranu, što je najpotrebnije najteže pogođenim stanovnicima Žepča i Maglaja gdje će biti proslijeđena prikupljena hrana.

Svi ljudi dobre volje moći će dati i novčani prilog koji će se upotrijebiti za organizaciju prijevoza i nabavku dodatne hrane i flaširane vode.

Širokobriježani, pokažimo dobro i plemenito srce!

Bljesak

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

Ante Todorić stigao u Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

Ante Todorić, stariji sin Ivice Todorića koji je bio dopredsjednik Uprave Agrokora i osumnjičen u DORH-ovoj akciji Agrokor, vratio se u Hrvatsku.

Ante Todorić, osumnjičenik u aferi Agrokor, stigao je u Zagreb. S obzirom na to da je istražni sudac, za 14 osumnjičenih odlučio da se brani sa slobode, uključujući i Antu Todorića, njegovi odvjetnici su rekli da on u Hrvatsku stiže u puno ležernijoj atmosferi, javlja dnevnik.hr

Idući korak, nakon dolaska u Zagreb, jest da se Ante Todorić javi u Županijsko državno odvjetništvo na ispitivanje vezano za slučaj Agrokor.

Od 15 osumnjičenih, istražni sudac jednomjesečni istražni zatvor zatražio je samo za bivšeg predsjednika uprave Agrokora Ivicu Todorića.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Andrej Plenković: Dobro je što je predsjednica posjetila Rusiju

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je sinoć u Bruxellesu da je dobro što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otišla u posjet Rusiji.

Rekao je kako je put u Rusiju pripreman posljednjih desetak mjeseci. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić vodila je hrvatsku delegaciju prije dva tjedna u Moskvu, pripremila sadržajno ovaj posjet, sve ono što se odnosilo na gospodarski dio suradnje.

Hrvatska gospodarska komora kao i obično koordinira naše gospodarstvenike koji su zainteresirani za sudjelovanje na gospodarskom forumu, bilo je dvoje ministara iz Vlade, jedna državna tajnica i cijeli tim savjetnika. Mislim da je predsjednica bila sasvim dobro praćena u svojim aktivnostima, istakno je Plenković.

Komentirao je i navodne izjave šefa Sberbanka Hermana Grefa da je lex Agrokor oštetio njegovu banku i da će se boriti za povrat uloženog novca, rekavši kako je ključno da Sberbank stalno sudjeluje u privremenom vjerovničkom vijeću. Ima informacije o svemu što se radi, sudjeluje u procesu donošenja odluka, dolazili su s predstavnicima drugih banaka u Vladu prije donošenja zakona i imali su sav prostor kao i drugi vjerovnici. Bilo bi dobro da Sberbank bude jednako konstruktivan kao i druge banke koje su prije davale kredite Agrokoru, kaže Plenković.

Premijer je rekao da nije znao za podatak da je Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) proteklih godina davala kredite Agrokoru u ukupnom iznosu od 905 milijuna kuna. Pročitao sam u medijima i kada se vratim u Zagreb, želim vidjeti cjelinu informacija o odlukama HBOR-a proteklih godina i različitim kreditima koji su davani, rekao je Plenković.

facebook komentari

Nastavi čitati