Staziću, što si radio u ratu?

10

Otkako je na vlasti Vlada Zorana Milanovića, za dobar dio građana se može reći da žive tri puta teže i u lošijim uvjetima nego u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata. Umjesto da su u protekle tri godine, koliko su na vlasti, rješavali životne probleme, oni su se uglavnom obračunavali unutar svojih redova, ili su pak krivicu svaljivali na svoje prethodnike, stranku HDZ-a, koju, bez ikakve odgovornosti, neprestano nazivaju “zločinačkom organizacijom”, a njene članove – kriminalcima.

U tome se poglavito ističe crvena perjanica koji se odaziva na ime Nenad Stazić, koji je vjerojatno doživio predinfarktno stanje kad je na izborima za predsjednika države pobijedila Kolinda Grabar Kitarović. Nu, još jedna godina i narod će reći što misli o Kukuriku koaliciji. Vjerujemo da će završiti u ropotarnici, a neodgovorni političari-amateri poput Stazića, ako će imati imalo srama, pokrit će se preko glave i zauvijek utihnuti.

Kad su Milanovićevi pijuni dolazili na vlasti uz ostalo su najavljivali da im je “strana svaka vrsta nepotizma, korupcije i partijskog kadroviranja”. Međutim, nije prošlo ni dva mjeseca, a oni su brzinom munje namjestili na sva važnija mjesta, od gospodarstva, policije, sudstva, nadzornih i inih odbora, pa do prosvjete sve svoje kadrove, bez obzira odgovaraju li ili ne zadatku kojeg su prihvatili. Za crvene je najvažnije da je “naš”.

Tek kad odu s vlasti čudom ćete se čuditi što su sve radili i koje su i kakve “kume i kumice” bili njihovi “asovi”, koji su pokazali i dokazali da jedino što znaju, a to je odvesti državu do provalije, do dna na kojem se i danas nalazimo. I, naravno, uzimati za sbe. Od njihova vođenja politike uistinu se ne vidi svjetlo u tunelu! Čak ni u sportu, a kamoli u gospodarstvu. A Stazić, koji je najpoznatiji po uvredama i klevetama, u zadnje vrijeme već je počeo sanjati i “bijele miševe”. Naime, on tvrdi da HDZ vraća i sebe i Hrvatsku u devedesete, i to na negativan način (sic!). Kad bi to bilo točno, a nije, onda nas je po takvoj “računici” SDP već vratio u “srednji vijek”. Stazić kaže:

Ovo što se događa mene zaista jako podsjeća na devedesete. Retorika HDZ-a je potpuno ista. Pa, u izbornom stožeru Kolinde Grabar Kitarović moglo se čuti da je s njom pobijedila i domoljubna Hrvatska. Kao da ona druga polovina birača koja je glasala za dosadašnjeg predsjednika Ivu Josipovića nije domoljubna Pa što je to nego politika koja je bila dominantna devedesetih? – pita se crvena perjanica.

Na sve ono na što se osvrće Nenad Stazić, predstavnici HDZ-a odgovaraju da je on zadnja osoba koja može i smije govoriti o moralu i poštenju. Sjetimo se samo da je ljetovao za sedam kuna na Brijunima, da je slupao službeni automobil kad je odlazio u Koprivnicu tražiti donacije za privatno kazalište Rade Šerbedžije, da svakom loncu mora biti poklopac, ali i to da su njegove riječi prazne, kao mrtvo slovo na papiru. Što on uopće razumije, a još je k tome i potpredsjednik Hrvatskog sabora?

Govori da ga današnja retorika HDZ-a podsjeća na devedesete. Bilo bi zanimljivo ćuti što odgovara svojoj kćeri kad ga pita: Tata, što si radio u ratu? Dovoljno je pogledati njegov životopis, pa ćete se i sami uvjeriti da ga od devedesetih pa do 1997. (tada se tek uključio u Račanovu partiju) uistinu nije bilo “nigdje”. Nu, nije on i po tom pitanju usamljeni slučaj u Kukuriku koaliciji, ali je među najglasnijima. A glasan je jedino i isključivo zbog toga da ga se ne pita – iz kojih se razloga nije javio u obranu hrvatske Domovine, tim više što danas “kukuriče” da je i Hrvatska njegova domovina?

Ne razumije on ni prosvjed hrvatskih branitelja, za kojeg kaže da je potpuno nepotreban(sic!). Naime, čovjek ne zna je li bi se smijao ili plakao kad tako “visoko” pozicionirani političar ovaj problem ovako objašnjava:

Zamislite da pred Ministarstvo obrane dođe grupa časnika koja se smatra uvrijeđenim izjavama o stanju u oružanim snagama koje je tijekom kampanje davala Kolinda Grabar Kitarović. I da traže njenu ostavku i da će prosvjedovati dok se to ne dogodi. Što bi se dogodilo? Ministar obrane poslao bi vojnu policiju da ih ukloni, bili bi izvedeni pred Vojni sud i nečasno otpušteni iz oružanih snaga – rekao je Stazić (Novi list, 17. siječnja 2014.).

Vrijedi li i nakon ovoga s ovakvim čovjekom uopće polemizirati, tim više što te i ostale njegove izjave jedino i isključivo služe za zabavljanje naroda.

Bio je i na žalost ostao jedan od “klaunova” tzv. Kukuriku koalicije.

Nu, dok se razni stazići bave marginalnim stvarima, narod pati i gladuje. O tome “Kukurikovci” ne govore, a poglavito ne o svojim “slavnim” obećanjima. Nekoliko stotina tisuća ljudi nema posla, isto toliko ima račune u blokadi, oko trideset tisuća radi, a ne prima plaće, veliki broj naših građana ne može si priuštiti ni grijanje u zimi, djeca gladuju, mladi bježe iz države, umirovljenici kopaju po kantama za smeće, a hrvatski branitelji i stradalnici traže svoja prava i smjenu nesposobnog ministra i njegovih zamjenika u promrzlom šatoru u Savskoj 66 u Zagrebu.

Sva je sreća da je na ovim izborima pobijedila Kolinda Grabar Kitarović i da bivše komunjare barem tamo gdje je ona ne će se diviti “lijepoj partizanskoj kapi i krvavoj zvijezdi petokraki”.

Stoga, zbog te veličanstvene pobjede nije sretan samo izvrstan hrvatski glumac Božidar Alić. Sretni su i hrvatski branitelji i stradalnici koji su dali glas, kako kaže ovaj umjetnik, “protiv ove udbaške, srbofilske i četničke struje”, koja je, nadamo se, jednom zauvijek otplutala.

Ili se to nama samo tako čini.

Mladen Pavković

[ad id=”40551″]

facebook komentari

 • Herceg-Bosna

  šta je radio u ratu?
  ništa bio u pobižani,,,

  • Petar Rajkovačić

   Nemoj tako cjepidlačit, bil ti za 7 kn po danu na Brijunima sjedila Šerbedžiji u krilu i svakodnevno hranila Titovog papagaja Kokija ? Šalim se, je8o on svoju materešinu tropapkarsku !

  • Ljuta Trava

   Ma ne , čekao sa Jelenom Lovrić dolazak JNA u Zagreb.

   • Herceg-Bosna

    pa e a sad pametuje, mamicu mu komunjarsku,,

   • Agromentum

    pa e a sad pametuje, mamicu mu komunjarsku

 • EMINƎM

  Hrvatska država je dugo bila izložena komunističkoj kontaminaciji, i stoga nije za očekivati da ćemo se lako riješiti tog ljudskog smeća tipa stazić i drugovi,
  Njemačka u sudskom procesu protiv “naših” udbaša pokazuje nam jedini ispravni put kako se treba boriti s hrvatskim neprijateljem, a to je istinu na sunce.
  jedina je istina ta koja će ovu komunističku kmicu jednom zauvijek zbrisati s lica hrvatske zemlje 😉
  ZA HRVATSKU BEZ KOMUNISTA !

 • Agromentum

  Jeste, skoro polovina glasača je birala Josipovića i ne mora značiti da nisu domoljubi ali su zaslijepljeni vašim licemjerstvom.

 • cincar

  U vrijeme Tita i njegovih komunista (a i srbocetnicke diktature) nije bilo nezaposlenih, neisplacenih placa, lopovluka i sl.
  Uspjeli smo oslobodit se diktature, sada imamo na djelu DEMOKRAACIJU, LJUDSKA PRAVA, ali nemamo sta jesti.

  • Alan B’Stard

   Bije li te itko sada?