Stipe Gabrić Jambo: Postigao sam svoj cilj, svrgnuo sam Most s vlasti

34

Gradsko vijeće Metkovića koje je zakazano za 21. lipnja ne bi trebalo donijeti nikakva  niti dramatične obrate kada je u pitanju metkovska gradska vlast, piše Slobodna Dalmacija.

Kao što je otprije poznato, Most nema većinu u Gradskom vijeću u kojem će sjediti njegovih sedam vijećnika (Katarina Ujdur, Mario Klobučić, Krešimir Jurić, Marijana Gluščević, Andrija Bebić, Srećko Jeramaz, Marijana Dodig). Većinu pak čini sedam vijećnika HDZ-a (Gordan Ćelić, Hrvoje Bebić, Davor Boras, Marinko Obšivač, Gabrijela Dragović, Mario Senta, Miljenka Manenica) pojačani dvojcem iz HSS-a (Stipe Gabrić Jambo i Željko Mordžin), a tu je i jedan vijećnik SDP-a (Krešimir Kuran).

Suradnja je neupitna

Iako još uvijek nije formalizirana koalicija između HSS-a i HDZ-a, njihova suradnja je neupitna, što je bilo jasno već nakon prvog kruga lokalnih .

Čini se da HDZ i HSS neće potpisati nikakav koalicijski sporazum, nego će se međusobno podržavati u Gradskom vijeću.

Potvrdio nam je to i sam gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

HDZ neće ni s kim potpisivati koaliciju. Očekujemo da će sve dobre projekte za grad Metković podržati svi gradski vijećnici bez obzira na stranačku pripadnost, kako Most, tako HSS i SDP – pojasnio je Milan, koji je četvrti dan službeno na funkciji gradonačelnika Metkovića.

Ne vidim razloga zašto bi itko kome je imalo stalo do napretka Metkovića odbijao podržavati HDZ-ove  projekte, kao što bi bilo neprihvatljivo da i ja iz uskih interesa odbijam bilo koji dobar i ostvariv prijedlog drugih stranaka – kazao je Milan.

Za Stipu Gabrića Jambu koji se nakon ovih lokalnih izbora na velika vrata vratio u lokalnu politiku nema nikakvih nejasnoća  funkcioniranja Gradskog vijeća i metkovske gradske vlasti. On je kako kaže postigao svoj cilj, svrgnuvši Most s vlasti u gradu na Neretvi.

To je bila na neki način njegova osveta mostovcima koji su s njim “obrisali pod” prije četiri godine. Jambo je trenutačno zaokupljen Županijskom skupštinom gdje je kao vijećnik ušao s liste HSS-HNS-a.

– Do srijede će biti puno toga poznato. Razgovarao sam u nekoliko navrata s gradonačelnikom Milanom i ono što vam mogu reći je da mi imamo većinu. Tko će biti predsjednik Gradskog vijeća, još nismo definirali, ali to je nebitno. Sve je uglavnom dogovoreno – pojasnio je Jambo.

‘Daliboru Milanu bezuvjetno vjerujem’

– Naš sadašnji gradonačelnik je jako dobar dečko za razliku od bivše Katarine koja se pokazala kao zločesta. Ja mu bezuvjetno vjerujem – rekao je Jambo.

Iako je od izbora prošlo desetak dana, u gradu su još uvijek aktualne podjele po političkoj liniji, kako na ulici, tako i na društvenim mrežama, koje vrve trolovima. Prozivaju se Hercegovci, fiktivno prijavljeni građani Metkovića kojima se spočitava da su oni zapravo doveli HDZ na vlast u Metković.

Međutim, ako se pogledaju rezultati izbora po biralištima, ove priče ne drže vodu jer je na biračkim mjestima gdje se pretpostavlja da ima najviše „fiktivaca“ pobijedila upravo Katarina Ujdur. Ona je najavila da će Most biti konstruktivna oporba te da će svaki  projekt i inicijativu na dobrobit sugrađana koje predloži koalicija HDZ-HSS, spremno podržati, piše Slobodna Dalmacija.

>>> Stipe Gabrić Jambo: Most je sekta prevaranata i zato ću podržati HDZ u Metkoviću!

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  Jest da o Jambu nemam dobro mišljenje,ali mi je prihvatljiviji od napuhanog,lažnog, mesije Petrova.

  • kršni

   Ne slažem se. Zna li se što je Jambo radio…godinama? Neka se otvoreno napiše. Davao je ludom narodu malo ribica ili mandarina pred izbore..ili po sto kuneja? A narod voli ovakve likove, čisto socijalistički! Eto koliko je prošli sustav ostavio traga u mozgovima ljudi.

   • Dusko Besenic

    Svatko vidi na svoj način.Nadam se da si pažljivo pročitao tu moju rečenicu? Ako ti se ne sviđa…žao mi je,ali tako ja mislim i ne nadaj se da će svi misliti jednako, kao što ima i onih koji drugačije “vide” MOST :)))

    • kršni

     Napuhani i lažni mesija Petrov je izgubio u Metkoviću nakon 4 godine jer je se zeznuo i poletio prije vremena jer mu nije bilo jasno da nije političar od formata, a Jambo je opet uskrsnuo..nakon svega! Kako to protumačiti? Propao je i treba mu dati šansu jer je davao ljudima posao, ah…

     • EMINƎM

      dovoljno je bilo vidjeti koga je okupio Petrov oko sebe , Orepić mu je bio dovoljan teret, a brate je se i pokazao kao ćoso u prvim svojim potezima i to u svvom resoru MUP-u skrivajući lopova zlata i deviza , čak mu ni to nije bilo dovoljno nego ga je i zaštitio 😉 pljuc

     • kršni

      Političari: posebna kasta u Hrvatskoj. Misle da su najpametniji, da su nezamjenjivi i koješta još!

     • EMINƎM

      politika lako pokvari ljude, al kad pokvaren uđe u politiku misli da je ministarstvo policije samo njegova prćija

     • kršni

      E, oni su pragmatični..ne misle kako su pokvareni a misle kako će se izvući iz svih svojih prdarija. A narod ne pamti ništa loše!

     • EMINƎM

      Nažalost to je tako.

  • rođeni

   čovjek koji je uzdrmao kp u domovini lošiji od ratnog profitera i mesićevog kompanjona?
   zanimljivo rezoniranje

   • Dusko Besenic

    Dragi prijatelju,evo jedno pitanje za tebe i “kršnog”,koje,kada bi mi pojasnili odgovorom,možda bih sve vidio u drugačijem svjetlu?Objasnite mi TKO JE FINANCIJER MOST-a i kakvi su ekonomski i politički interesi tog financijera?? Nitko u današnje vrijeme (ili ekstremno rijetki slučajevi?) ništa ne radi besplatno, a dobro znamo koliko košta samo u jednom gradu organizirati stranku od nule do izbora,a da ne kažem koliko je to na nacionalnoj razini! Dakle,tko financijski stoji iza MOST-a?? Znate onu izreku da se poštenjem najviše hvali onaj koji ima najmanje razloga za to?! Jasno je kao dan da je MOST nečiji projekt,a vi angažirajte sve moždane vijuge i znane i neznane informacije,pa me prosvijetlite ….bio bih iskreno zahvalan.

    • rođeni

     koliko ja znam, most se financirao iz naroda, sjećam se da su prije tražili od članova i simpatizera da im se pomogne
     a kad su došli do pozicija nisu tražili dalje, jer su imali iz proračuna
     znaš li nešto više o tome? samo nemoj s prgometovim prijateljem roglićem, to su priče za poklonike hnshdza

     • Dusko Besenic

      Očekujem više od tebe…ozbiljno.Takve lakonske i šeretske odgovore mogu dobiti u svakom kafiću,a Roglića odbacuješ sa takvom lakoćom da mi izgleda pomalo neozbiljno,kao i tvrdnja da su lovu dobijali od “naroda”? Želio sam ozbiljan i promišljen odgovor. Pogledaj koliko najveće stranke dobijaju kao dobrovoljne priloge,pa ćeš moći zaključiti koliko je MOST dobio na taj način,što im ne bi bilo dovoljno za jednu malo raskalašeniju večeru.Vidio si,vjerujem,na zadnjem službenom izvješću o dobrovoljnim prilozima stranaka koliko je svaka od njih dobila?! Čak i HDZ-u bi to bilo dovoljno za jedan izlet predsjedništva stranke,a ne za izbore,a najbrojniji su i imaju najviše “ovisnika” koji imaju računa podpomagati ih.Ja volim jasne i poštene situacije i gdje god mi “nešto smrdi” na nepoštenje ili prikrivanje,mene ti tu nema ni blizu,a MOST ima jako puno toga za objasniti! Tvoje je pravo da vjeruješ i simpatiziraš koga hoćeš i ne želim te uvjeravati da MOST ne valja….on MENI ne valja zbog mojih,po meni,opravdanih sumnji.U redu?

     • rođeni

      sve u redu, ali ne brani se nevinost, nego dokazuje krivnja

     • Dusko Besenic

      Drago mi je da se u puno drugih stvari slažemo!

     • rođeni

      meni je drago da me ne napadate samo zato što vjerujem da neke ljude još uvjek pokreće nešto drugo osim novca
      kao što to mislim za most, mislim i za nzh
      ostali su za povijest

    • Istina

     Ovaj Most pe podsijeća na Most iz Novog Sada.

    • kršni

     Kada se formira stranka, onda se ta stranka koja izlazi na izbore i financira iz proračuna…tj. mi je financiramo. Tko je njihov pokrovitelj? Ne znam.

     • Dusko Besenic

      Točno si rekao da se financira iz proračuna, ali su to dosta mala sredstva i nedostatna za bilo kakvu kampanju,a pogotovo na nacionalnoj razini i to za novu stranku. Upravo je “štos” u tome…tko i sa kakvim interesima “stoji iza”? Ne sekiraj se, svi smo mi, obični ljudi, teški naivci u tom najprljavijem poslu i nama je predviđena uloga “topovskog mesa”.

     • kršni

      Sekiram se, tko se ne bi sekirao? Sekiram se u nastavcima jer bi čovjek inače puknuo od jada. Nismo naivci, već naprosto više uopće ne vjerujemo nikome, ne znamo za koga glasovati jer svi obećavaju s takvom nepodnošljivom lakoćom da je već postalo gadljivo…Teško nama!

   • EMINƎM

    toliko ih je uzdrmao pa se sada drže svi za sise

  • EMINƎM

   da te čuje njegov mecena Markićka , bacila bi uroke na tebe ;))
   sva njena moć počiva na salu a temperature se dižu

   • Dusko Besenic

    :)))))! Ne pretjeruj….”nije ni vrag tako crn kako izgleda”. Mi muškarci rijetko smo u stanju dobro razumijeti žene,a u politici je to još i malo teže. Ne osuđuj je još….još je prerano za konačnu osudu.Ja je još nisam u potpunosti osjetio kao protivničku stranu iako je već imala nekih “znakova”.Mislim da je blizu vrijeme kada će se morati nedvojbeno opredijeliti,a onda ćemo prema tome i postupiti,a za sada još “balansira” iako izgleda kao da će svakog časa “pasti”.

 • vitina

  Sve mi se više sviđaju narodne mudrosti, kao što su one; “sa kim si takav si” i “da je puno bitnije tko govori od onog što govori”.

 • rođeni

  Metkovljani izgubili svoj grad protiv ratnog profitera i kriminalne organizacije zvane hdz uz pomoć ljudi koji s gradom nemaju veze i onih koji taj grad vole do zadnje kune

  • Istina

   HDZ kao HDZ nije kriminalna organizacija. HDZ od svih stranaka u Hrvatskoj ima najveće zasluge zato što imamo Hrvatsku. Kriminalne organizacije su MOST, SDP (KPJ, SKJ), HNS, SDSS i nevladine udruge iza kojih stoje Soroš i sl. smradovi. Ovo što se u zadnje vrijeme događa u HDZ ne znači da je HDZ kao HDZ kriminalna organizacija. Zbog nekih u HDZ koji rade protiv volje hrvatskog naroda, ne može se HDZ nazvati kriminalnom organizacijom. Neki su javno HDZ nazvali i agresorom na BiH, kao i udruženim zločinačkim pothvatom. To što HDZ nije na vrijeme konsolidirao svoje redove i doveo se u situaciju u koju se doveo, nije razlog da se isti nazivlje kriminalnom organizacijom. Ako ikada izađe na vidjelo, a ja vjerujem da hoće, sve vezano za kriminal od 90-ih godina na ovamo, onda će se pokazati koliko je HDZ kriminalna organizacija, a koliko su neke druge stranke, a pogotovo pojedinci u kriminalnom miljeu.

   • rođeni

    samo zato što smatram hdz kriminalnom i izdajničkom organizacijom, ne znači da i drugi nastavak kp (sdp) ne smatram kriminalnom i izdajničkom organizacijom
    kao i hss, hns i ostale lešinare koji kupe mrvice sa stola
    da je bila jedna prohrvatska opcija nakon rata, ta bi bila na vlasti, a hrvata ne bi bilo 20% manje
    gledam statistike za broj upisane djece u škole, od 2006 -do 2016 oko 15% manje

    izumiremo, a sve zbog kriminalnih organizacija hdza, sdpa i potkožnih prišteva hnsa, hssa
    most, takav kakav je zasad nema mjesto među takvima

    to je moje mišljenje, ako dozvolite

    veseli me i opcija nzh, da ljudi napokon imaju izbor između benignih opcija, a maligne tumore na tijelu domovine (hdz, sdp, hns, hss itd) mogu zaboraviti

    • Istina

     Ja govorim o HDZ-u kao HDZ-u. Ja nikada nisam izjrednačio na pr. Tuđmana i Manolića. Obojica su bili u HDZ-u. Ne možemo zbog jednog “Manolića” ili više “Manolića” u HDZ-u, HDZ nazvati kriminalnom i izdajničkom organizacijom. SDP, HNS, Beljakov HSS i sl. su nešto sasvim drugo. HDZ kao HDZ ima najveće zasluge, u usporedbi s drugim strankama, zato što danas imamo Hrvatsku, dok pored ovih drugih nabrojanih i ne nabrojanih stranaka danas Hrvatske uopće ne bi ni bilo. Nije u redi trpati sve u isti koš. Shvaćam ja tvoje razočarenje vezano za ovo što si naveo. Svi smo mi toga svijesni, ali mislim da stvari ipak treba realno sagledati.

     • rođeni

      za hdz, sdp itd je vrijeme već puno toga pokazalo
      za most, petrova i ekipu će tek pokazati, kao i za nzh, esih, hasanbegovića itd
      svima po zasluzi

     • Istina

      Da, za HDZ, SDP i druge stranke vrijeme je već puno toga pokazalo. HDZ kao HDZ je državotovorna stranka, mada trenutno to nije, ali ne znači da HDZ opet neće biti. SDP je činio sve da Hrvatske ne bude, i to je vrijeme pokazalo. Ostale stranke nisu vrijedne spomena.

      Uspoređivati Most sa Esih, Hasanbegović, Glasnović, po meni, jednostavno, nije na mjestu. Kad bi ovaj navedeni trojac imao sličnost s Mostom i 2%, ja bih izgubio povjerenje u njih.

      Što se tiče Mosta i Petrova, vrijeme je puno toga pokazalo. Istinski hrvatski domoljubi nikad ne dvoje između HDZ-a i SDP-a kao što je to radio Most. Isto tako, nikada ne bi tražili tripartitnu Vladu ili veliku koaliciju. Nikada ne bi ušli u neki Vladu, pa ju kasnije htjeli strušiti. Možda griješim, ali ja imam osjećaj da je Most namjerno radio destrukcje kako bi obezglavio hrvatsko vodstvo. S obzirom na ovo nabrojno, a ima dosta i toga što nisam nabrojao.

      Na temu: “Hibridni rat proti Hrvatskoj” stoji međuostalim i ovo:

      “Stvaranje gospodarskoga i socijalnog kaosa što su ga poticali bivši
      dužnosnici Mosta, tada još članovi Plenkovićeve vlade, poklopilo se ne
      baš slučajno s pokušajem bivših komunista, odnosno SDP-a da
      izglasavanjem nepovjerenja u Saboru sruše i ovu vladu te tako omoguće
      povlašten položaj ruskim bankama, koje bi se iz stečajne mase Agrokora
      prve naplatile, ucijenivši pritom hrvatsku državu strateškim vlasništvom
      nad njegovim nekretninama vjerojatno u istočnoj Slavoniji, u
      neposrednom susjedstvu Srbije, gdje s druge strane granice već godinama ruska i srpska vojska uvježbavaju navalne akcije, koje, ne bez razloga, Hrvatska doživljava kao prijetnju svojoj suverenosti.”

      Ako je i malo istina od ovoga što ovdje piše, aja.

   • Dusko Besenic

    O HDZ-u,kao o nekakvoj “kriminalnoj organizaciji”,mogu govoriti samo oni na koje je djelovala udbaška propaganda lansirana kroz poznate stranke i partije,tzv nevladine udruge i sve njihove medije,a takva propaganda je lansirana da se ne bi razmišljalo KADA je počela pljačka Hrvatske,čiji veći dio je obavljen i prije nego što je postojao HDZ !!!

    • Istina

     Da. Upravo tako. Jugoslavije je već krajem 80-ih godina prošlog stoljeća bila pred bankrotom i to baš zbog pljačke.

  • EMINƎM

   ako je netko ovdje kriminalan i mutan tada je to most i njegov zločinački veleizdajnički učinak na vlast u Hrvatskoj

 • EMINƎM

  Hvala gospodine Jambo , dabogda tako ostalo navijeke