Pratite nas

Šport

Stipe Žunić: Ovo je povijesni trenutak, treba vremena da shvatimo što smo ostvarili!

Objavljeno

na

‘Fantastičan je osjećaj biti na tronu. Baš sam zadovoljan i sretan. Osjećaji su se smirili, tako da sam jako ponosan na sebe u ovom trenutku’, izjavio je hrvatski bacač kugle Stipe Žunić, osvajač brončanog odličja na Svjetskom atletskom prvenstvu, gostujući u ponedjeljak u emisiji HTV-a ‘Tema dana’, nakon što je primio brončano odličje na olimpijskom stadionu u Londonu.

‘Ovo je povijesan trenutak. Mislim da ćemo tek nakon nekog vremena shvatiti što smo učinili ovdje. Zasad imamo sve emocije pod kontrolom. Svi smo preponosni i prezahvalni’, rekao je Žunić koji je u natjecanju imao četiri hica preko 21 metra, a u petoj seriji je njegova kugla poletjela i na dužinu novog hrvatskog rekorda, ali ga je silina izbačaja povukla izvan bacačkog kruga pa taj hitac nije bio ispravan.

‘U petoj seriji sam prestupio hitac za zlatnu medalju. Međutim, ne možemo žalit sad za tim, to je sve dio sporta. Što se tiče mojih rezerva, one su još i veće. Mislim da će se u datom trenutku i one ispuniti do kraja i da su ove godine što su ispred mene… mogu ih samo s nestrpljenjem čekati za osvajanje novih odličja i još većih rezultata’, najavio je Žunić koji je do odličja u Londonu, nekoliko puta na velikim natjecanjima ostajao korak do pobjedničkog postolja.

‘Često bi tako bio četvrti ili peti. Nije sportaš samo tko je najjači i najbrži, treba biti sportaš mentalno, psihički i u duhovnom smislu. Treba biti 110 posto spreman onda kada je to najpotrebnije. Ja sam imao i božjeg blagoslova da to baš bude u ovom trenutku, da budem miran pod velikim pritiskom.

Ova medalja je jedan veliki dar s neba, tako da mojim trudom i radom, radom moga tima i božjom intervenijom desilo se nešto povijesno, nešto fantastično i nešto za što smo svi radili i potajno iščekivali’, zaključio je Žunić od kojeg su u Londonu bolji bili samo novi svjetski prvak Novozelanđanin Tomas Walsh i branitelj naslova s prošlog SP-a u Pekingu Amerikanac Joe Kovacs.

Žunić je do pobjedničkog postolja na Svjetskom atletskom prvenstvu prošao rijetko težak sportski put koji je započeo kao vrhunski kickbokser, svjetski prvak u juniorskoj konkurenciji, dok je u atletsku karijeru prvo krenuo kao bacač koplja i umalo se uspio kvalificirati za nastup na OI 2012. godine, na kojima su atletska natjecanja održana na istom stadionu. Na kraju se pronašao u bacanju kugle, kojim se na profesionalnoj razini bavi tek tri godine.

‘Što se tiče mog puta, on je stvarno bio i trnovit i težak, ali to je jedan primjer života koji nikad nije lagan. Za sve što valja treba imat’ ‘force’ i treba se boriti za svaki uspjeh. Ništa se ne događa preko noći, ništa ne dolazi bez velikog truda i odricanja.

Sa 19 godina sam postao bacač koplja, a dvije teške ozljede, operacije lakta i ramena su me usmjerile prema bacanju kugle. Nebo je znalo da ima nešto bolje za mene od bacanja koplja u kojem sam se toliko trudio i čak bio jako blizu da budem tu na olimpijskim igrama 2012. Ali, evo sada sam došao u London i osvojio svjetsku medalju kao bacač kugle’, zaključio je 26-godišnji Zadranin.

Stipe Žunić se u utorak vraća u Hrvatsku, letom iz Londona preko Zagreba i Splita, gdje će mu biti priređen prvi svečani doček, dok ga drugi potom čeka u rodnom Zadru.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Šport

Dina Levčić prva Hrvatica koja je uspjela preplivati La Manche

Objavljeno

na

Objavio

Sretna sam i ponosna što sam ostvarila svoj san. Bilo je izuzetno teško zbog jakih struja ali nisam ni pomislila na odustajanje iako se sve oteglo na 45km i gotovo 12 sati, rekla nam je Dina Levačić.

Potpuno promrzla nakon 11 sati i 42 minute plivanja, Splićanka Dina Levačić doplivala je do francuske obale.

Iako je kanal La Manche širok 34 kilometra, zbog jakih struja morala je preplivati 10-ak kilometara više, što je po hladnom moru temperature od svega 16 stupnjeva potpuno iscrpilo.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Sretna sam i ponosna što sam ostvarila svoj san. Bilo je izuzetno teško zbog jakih struja ali nisam ni pomislila na odustajanje iako se sve oteglo na 45 kilometara i gotovo 12 sati. Sada se samo želim dobro utopliti i odmoriti – kazala je Dina koja se u brod popela uz pomoć roditelja koji su je hrabrili i bodrili cijeli putem.

Na početku je bilo malo problema s mučninom, no nakon polovine kanala sve se vratilo u normalu.

Novi problemi počeli su kada je već francuska obala bila na vidiku, iako iscrpljena zbog hladnog mora i dugotrajnog neplaniranog plivanja, Dina je potpuno malaksala i krajnjim snagama uspjela se dočepati cilja, čime je postala prva Hrvatica koja je preplivala La Manche, ali i tek šesta osoba u povijesti plivanja kojoj je uspjela u manje od 90 dana isplivati utrku oko Manhattana, kanal između Cataline i Los Angelesa, te La Manche.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Šport

Zdravko Mamić: Dinamo je u blokadi

Objavljeno

na

Objavio

Dinamov savjetnik, Zdravko Mamić sazvao je izvanrednu press konferenciju za srijedu s početkom u 13.00 sati.

Zdravko Mamić je na početku press konferencije otkrio zašto je sazvao izvanredno obraćanje medijima.

”Informirali su me da je Dinamo prvi put u 15 godina posljednjih godina blokiran. Jučer pod kraj dana Dinamo je blokiran: Ladić je dobio presudu protiv Dinama u visini od 7,5 mil kuna. Dinamo je još od 2002. godine u sudskom postupku s nekim bivšim igračima pa tako i s Draženom Ladićem. Ovršio je račun Dinama i račun je blokiran jučer i nadam se da će danas tijekom dana Dinamo podmiriti obvezu”, kazao je Mamić na početku press konferencije.

”Ovo vas iz prve ruke izvještavam iako ste to na stranicama Fine mogli još jučer vidjeti. To mi je okidač da se obratim navijačima i građanima jer idemo jednoj kulminaciji uništanja čitavog hrvatskog nogometa, a prevnstveno reprezentacije i Dinama. Ladiću čestitatm na upornosti nemam ništa protiv tog njegovog poteza. Mi ćemo to tijekom dana uplatiti i deblokirati.”.

Dinamo također mora platiti 300.000 eura u korist bivšeg trenera Osvalda Ardillesa.

”Nisam bio tada u klubu kad su nastali ti dugovi. Došao sam u klub kad ga je trebalo spašavati, a to je kad je ostao bez ičega sa više stotina milijuna kuna i kad je završio u stečaju. Sa svojim suradnicima napravio sam moderni uspješni sportski stroj koji nikad nije zakazanio jednu lipu platiti poreza u proračun ili zaposleniku plaću”. rekao je Mamić

“Čime ste vi zaslužili, dragi prijatelji, da dvije godine hrvatsku reprezerntaciju niste gledali u državi svojoj pred vlastitim navijačima? Je li normalno da hrvatska reprezentacije dvije godine nije igrala u svojoj vlastitoj zemlji? Je li to Mamić napravio? Kako da igraju igrači Dinama? Zbrojite u 12 godina koliko je to utakmica Dinamo izgubio. Pa napravili ste od Dinama zadnju prćiju. S jednom modernom aktivističkom mašinerijom napravili ste da klub koji 13 godina nije primirisao naslovu prvaka kao da je osvojio šest naslova. Jutro prikazujete kao večer, sunce kao mrak, a željezo kao vodu. Mediji su sedma sila svijeta. Ne dajte da Dinamo, reprezentaciju, državu, da nam dušmani rastaču! A rastaču!”.

”Što su ovi igrači koji nose plavi dres ili kockice, što su oni krivi da im se viče prodane duše? Zato što pobjeđuju? Prodana duša je Modrić, Lovren i drugi? Zar to nije zamjena teza. Svi se ponose sa svojim a mi svoje vlastito uništavamo. Pozivam sve navijače i građane čitav sustav koji upravlja zemljom, nemojmo sami sebe uništavati. To nije normalno i nije fer. Naši djedovi koji su maštali Hrvatsku nisu ničim zaslužili. Pišite mitraljirajte, pitajte pitanja, pitajte stvari koje vas zanimaju, ali prenesite i ono što netko odgovori.

Mi u Dinamu živimo stalno u izvanrednom stanju. Stalno se laže naš klub. U drugoj optužnici kaže Mamić je formirao zločinačko udruženje radi izvlačenja novca iz Dinama pa je neosnovano Dinamo uplatio 58 milijuna kuna. Pa tako je u slučaju Modrića i Lovrena platili su porez na ono što su dobili. Sad ih pozivam da Dinamu vrate tih 90 milijuna kuna koje je Dinamo neosnovano platio u državni proračun”, kazao je Mamić.

”U ovoj optužnci kaže stavimo Mamiću da je iz Dinama izvukao neosnovano novac jer se Dinamo nagodio s Jurićem i Jeličićem da povuku tužbu. Da, istina je. Ja sam se dogovorio da dobiju novac i povuku tužbe. To je bilo i mi nemamo situacije kao sad Ladić. Ja sam u zatvoru i na sudu jer sam se s njima dogovorio, a ovdje se otima milijun eura Dinamu jer se nisam dogovorio Ladićem. Napravili su da se ja ne zovem Zdravko Mamić. Vidjet ćete što će s mojim suđenjem biti samo je ptanje hoću li ja preživjeti da li će moja obitelj ostat normalna”, rekao je Mamić.

”Vi kažete ovako – Hajduk i obitelj Vlašić se spore je li učešće obitelji Vlašić 30 i 50 posto u transferu. Cijela Hrvatska to normalno čita i piše. Mislim da je to normalno kako ste izvještavali. Spore se dal je podjela transfera 50:50 ili 30:70 – to je istina. Čestitam Hajduku za taj potez. Isto to su napravili u slučaju Kalinića. Zašto je tonormalno a nije normalno kad to napravi i Dinamo. Zašto je ovo pljačka a ovo normalan poslovni potez. Ja tvrdim da je i jedno i drugo normalni potez”, rekao je Mamić.

facebook komentari

Nastavi čitati