Stjepan Mesić podupire Josipovića

13

Potporu predsjedničkoj kandidaturi Ive Josipovića za još jedan mandat na Pantovčaku dao je i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji je u subotu izjavio da Josipović u svom prvom mandatu nije učinio ni jednu stratešku pogrešku, već je dužnost predsjednika obavljao na način kako je to bilo moguće s obzirom na krizu.

“Mislim da je (Josipović) obavio posao na način na koji je to bilo moguće, jer se nalazimo u financijskoj krizi. Nije učinio ni jednu stratešku pogrešku, dakle, odgovorio je zadatku. Njegove poruke građani razumiju, i ja ih razumijem i mislim da mu treba dati podršku”, izjavio je Mesić na zagrebačkom Cvjetnom trgu na kojem se susreo s Josipovićem te su potom zajedno popili kavu. Potvrdio je i da je dao potpis potpore Josipovićevoj kandidaturi.

Stjepan Mesić – doživotni predsjednik punopravne članice NATO saveza zagovara politiku nesvrstanih

Stjepan Mesić, u duhu svojih “nesvrstanih” stajališta, smatra kako se preko ovog dijela Europe sve više prelamaju interesi velikih sila, prije svega Zapada i Rusije te otvoreno žali zbog pogoršanja odnosa u “Regionu”.

-Koliko će se veliki preko nas razračunavati, ovisi – ma kako to paradoksalno moglo zvučati – u prvome redu o nama samima. U onoj mjeri u kojoj uspijemo sačuvati samopouzdanje, vjernost temeljnim načelima međunarodnih ouvijekdnosa i predanost stvarnim interesima naših građana, u toj će mjeri biti sužen i manevarski prostor velikih koji – očekivano i logično – imaju svoje interese i u našoj regiji. – kazao je Mesić u razgovoru za sarajevski Dnevni avaz.

I unatoč činjenici da njegov “doživotni predsjednički Ured”, proračunski financira jedna članica NATO saveza, Mesić otvoreno zagovara politiku nesvrstavanja.

-Ne bismo smjeli dozvoliti da budemo uvučeni u sukobe oživljenoga hladnog rata, svrstavajući se bilo na jednu, bilo na drugu stranu. Naša strana moraju biti načela međunarodnih odnosa, mora biti Povelja Ujedinjenih naroda, mora biti svijest o tome da u prvome redu snosimo odgovornost prema našim građanima i da smo njima dužni poduzeti ama baš sve kako bi što prije živjeli što normalnije, a ne da ih pretvaramo, zajedno s državama u kojima žive, u pijune velikih na šahovskoj ploči svijeta – poručio je Stjepan Mesić.

Uopće ne skriva kako se razlozi njegove “nesvrstanosti” skrivaju u interesima “Regiona”, odnosno pokušaja obnove bilo kakvog saveza između država nastalih raspadom Jugoslavije.

-Skliznuli smo prema opasnom ponoru i sada se moramo vratiti na pravi put. Jedini je način da to ostvarimo da međusobno razgovaramo, bez ikakvih uvjeta i bez predrasuda. Nikakvi izbori nisu vrijedni toga da ugrozimo stabilnost cijele jugoistočne Europe – rekao je Mesić, otvoreno upozoravajući na posljednje događaje vezane za Vojislava Šešelja.

-Očito je da je došlo do primjetnog zahladnjenja u odnosima Hrvatske i Srbije, da su na površinu opet isplivale najniže strasti za koje smo se zaista nadali da pripadaju prošlosti. A to nije ni u čijem interesu. Ni Hrvatske, ni Srbije, ali ni cijele regije – zaključio je Mesić.

Hina/HrSvijet/K

facebook komentari

 • Rockabilly

  Našla se dvojica zagovornika obnove “regiona” (zamjenskog termina za jugoslaviju). Veleizdajnik podržava veleizdajnika.

 • peppermintt

  dolično ne bi ni valjalo drugačije :)))

  • Čudi me od mesića :))

   • wolf

    Tocno me pripade,nisam navika bar od njega :)))

 • wolf

  Djes stevo cekonoso,vustaso,antivasisto,dikobraze,gulikozo rvackog proracuna,mamicu ti cigansku.

 • Gabro Vuskic

  Kada se bude povijest pisala, a doći će vrijeme i za to, tada će se reći za sve one koji su glasovali za lažovca Mesića dva puta, da su SRLJALI KAO GUSKE U MAGLU. To će tako biti za Mesića, a dans se ista stvar odnosi za sve one koji će glasovati za YUsipovića, da su SRLJALI KAO GUSKE U MAGLU.
  Dati YUsipoviću glas je jednako dati galas za Josipa Perkovića, Zdravka Mustača i sve one koji su ubijali Hrvate…

 • wolf

  Sto im ja nisam ispeka kavu,bija bi im wc dalji od sjevernog pola :)))

  • peppermintt

   sikterušu :))

   • wolf

    Sretan odlazak u cenifu zeli vam Franck,moja verzija )))

   • wolf

    Poteci stevice,yovo ce te stic.
    Moglo bi bit mehko ba.Kad
    se zacuju kratki rafali iz cenife.
    Yova zeze a stevica skakce.
    Mehko i nesvrstano odlazi
    kroz cevku 🙂

 • wolf

  Stevo pritegni mu kolane i dobro ga podupri sojom.
  Biloglavo yugoslavensko magarence :)))

 • Gabro Vuskic

  Odgovor Ivi YUsipoviću na njegovu današnju izjavu da je prvi predsjednik RH dr. Franjo Tuđman bio “istaknuti antifašista”.

  Da, istina je da je dr. Franjo Tuđman bio istaknuti antifašista. Ali je
  takođrd iztina da se je dr. Franjo Tuđman, ne samo odrekao ANTIFAŠIZMA
  NEGO GA JE I OSUDIO I TEK ONDA POSTAO predsjednik HDZ, a kao takav
  ujedinio programom MAKSA LUBURIĆA “PORUKA IZMIRENJA USTAŠA I HRVATSKIH
  PARTIZANA” i oslobodio Hrvatsku i tako postao prvi predsjednik RH, na
  isti načan kao što je postao dr. Ante Pavelić prvim Poglavnikom
  NEZAVISNE DRŽAVE HRVATSKE.