Pratite nas

Vijesti

Što bi Hrvatska dobila povoljnim ishodom tužbe za genocid protiv Srbije?

Objavljeno

na

Neka Vesna Pusić objasni što bi Hrvatska dobila povoljnim ishodom tužbe za genocid protiv Srbije pa neka onda pokuša još glasnije najaviti eventualno povlačenje iste. Inače, kada se spominje povlačenje, političari poput Mrkića očekuju da osim povlačenja tužbe za genocid Hrvati izvedu i povlačenje na Palagružu.

Slušajući ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić o povlačenju tužbe za genocid protiv Srbije, građani se s pravom pitaju čija je ona ministrica, Hrvatske ili Srbije? Na to se nadovezuje srpski ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić govoreći: “Bilo bi bolje da niste ni podnosili tužbu”. Samo što nije rekao pa što ste se i borili u Domovinskome ratu i tko nas bre zavadi?

Ministrica Pusić nam vjerojatno želi reći da sa Srbijom nismo nikada niti potpisali međudržavne ugovore i protokole koji ih obvezuju na povrat otetog kulturnog blaga i otkrivanja lokacija masovnih grobnica sa posmrtnim ostacima nestalih osoba tijekom agresije na republiku Hrvatsku. Građane sablažnjava lakoća kojom Vesna Pusić licitira na povlačenje tužbe kao da je nisu sastavili iskusni pravni stručnjaci sagledavajući mogućnost povoljnog ishoda za republiku Hrvatsku. Ona bi trgovala sa već utvrđenim pravom koje zemlju žrtvu agresije obvezuje da ustraje na elementarnim postulatima u odnosima dviju susjednih država.

Ovim činom ministrica Pusić daje znak srpskoj diplomaciji da nastavi sa Hrvatskom igrati ”zeke-peke” pružajući Srbima mogućnost da nas diplomatski ponište i na putu prema EU potpuno ignoriraju i preskaču. Recenziju ovakvoj politici potpisali su masonski prvaci prebogatog ”Cityja”, dajući nam ulogu zapadnog smetala Srbiji za lagodan ulaz u EU. Ne treba naglašavati koliku energiju svog bahatog ponašanja Srbi crpe iz engleske politike znajući konstantu službenog Londona na ovim prostorima, uvijek sklonog ekspanzionističkim aspiracijama beogradskog pašaluka.

Nakon neuspjelog ukrajinskog puča i diplomatskog poraza europskih interesa u toj zemlji, Srbiji predstoji brz i nesmetan ulazak u EU kako bi odigrala prljavu igru trojanskog konja za korist londonskih gazda kojima Putin prebrzo i previše raste prijeteći na svoju stranu pridobiti i veći dio srpskog oporbenog bloka. Tako bi pokušao usporiti lukave i prodane Euro-Srbe koji nikako ne mogu skriti pravu vanjsko političku namjeru službenog Beograda, a to je da na europskoj sceni kao i prije glume nervoznu mladu krticu sa buleverima prema Europi a svetosavljem naspram Moskvi.

Ne razumijevajući srpsku politiku u tisuću boja, naša ministrica svojim gafovima podsjeća na Maricu Hrdalo bez metle, osjećajući se nelagodno nakon učestalih provirivanja Radimira Čačića iz zatvora.

Smiljan Strihić/dnevno

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati