Što nam ovog puta novo donosi Bagometar?

6

Najnovije istraživanje Crobarometra za Hrvatsku, u prijevodu ‘Bago-metra’, pokazuje relativan napredak na političkom tržištu  SDP-ove disidentice, Mirele Holy i njene stranke koja se zove po nekom voću, biti će da se radi o orahu (OraH).

[dropcap]D[/dropcap]a su kojim slučajem sada izbori, kao što nisu, stranka političarke koju je posebno obožavao Radimir Čačić ne bi ušla u Sabor, ali bi bila jako blizu s 4.4 posto glasova onih koji su sudjelovali u istraživanju agencije Ipsos Puls. Znate kako već idu ta istraživanja u Hrvatskoj? Nazovu ljude pa ih muče, tako Hrvati u mukama priznaju.

Naravno, tako velika stranka ima popularnog šefa, u ovom slučaju šeficu. Mirelu Holy gotovo 65 posto Hrvata smatra pozitivnom osobom, pritom se smjestila odmah iza predsjednika Josipovića (76) koji je i dalje popularan kao što je Gadafi svojedobno bio u Libiji. Vjerojatno je razlog popularnosti našeg predsjednika činjenica da se podvrgnuo operaciji oka, čovjek bolje vidi, iako Hrvati misle kako je predsjednik operirao glavu. Dok Hrvat shvati što se događa, gotovo je s izborima. Predsjedniku lobotomija još uvijek ne treba.

60919663-crobarometar-veljacaStranka Mirele Holy prema istraživanju Crobarometra na četvrtom je mjestu popularnosti, odmah iza neprikosnovene partije, HDZ-a te Laburista Dragutina Lesara, koji uvijek dobro stoje u anketama, na izborima to ide nešto teže. Sjećate li se zadnjih izbora? Danas ih podržava 8.9 posto Hrvata, na euro izborima nisu osvojili niti jedan mandat.

Tu je i stranka takozvanih narodnjaka ministrice Zapadnog Balkana, inače omiljene u Beogradu, Vesne Pusić – HNS (4). Njih je i voće preskočilo.  Prema Crobarometru o novoj Vladi odlučivati će politički marginalci, Nikica Gabrić, lukavi lisac, malo desni, malo lijevi, Milan Bandić, koji je nakon višegodišnje potrage spoznao Isusa u Radimiru Čačiću, kome uloga Mesije itekako pristaje s obzirom da je prema ateističkom svjedočenju svojedobno golf u zatvoru igrao i sam Spasitelj.

Prema Bagometru SDP je mjesec afera završio s 22,2 posto potpore, a HDZ s 20,7 posto. Istodobno su Laburisti i dalje treći s 8,9 posto potpore. Dobar je to rejting za SDP, međutim, u okviru je namjerne statističke pogreške u odnosu na HDZ. Što je u politici, posebno kada su ankete u pitanju, 1.5 posto?

Naravno, u ovom istraživanju još uvijek u punoj mjeri nismo imali Savez za Hrvatsku iako će oni na euro izbore, pa onda i na parlamentarne, izaći s jednom listom. Nacionalni forum Nikice Gabrića  ima 3,2 posto, a HSP Ruže Tomašić je na 3 posto. Bandićeva lista kada bi izašla na izbore imala bi 2,3 posto. HSS je na 2,2 posto, a IDS na 2,2 te HSU na 2,1 posto.
Glede Nikice Gabrića i njegove tajkunske stranke, žali Bože novaca za jadnih 3 posto. Nadalje, lista Ivana Grubišića ima potporu od 1,9 posto birača, BUZ je na 1,8 posto, HSP 1,6 posto,  Hrvatska zora na 1,2 posto. SDSS je na 1,2 posto, a HSLS na 1 posto potpore birača. Hrast ima potporu 0,8 posto birača. Druge stranke uzimaju 0,8 posto birača, a neodlučnih je 10,3 posto. Naravno, opet unutar statističke pogreške odnos je HDZ-ove i SDP-ove koalicije. Dakako, u korist ‘crvenih’. Zna Bagometar kako se to radi, a bogami i zašto. Kada bi se danas održavali izbori  Kukuriku koalicija osvojila bi 27,1 posto potpore birača, a HDZ-ova koalicija bi imala 25,4 posto birača.  Razlika je jedva 1.7 posto, što znači kako je u realnom svijetu prednost na strani ‘desne koalicije’ barem za četiri posto.

Savez sa Hrvatsku sa 6.3 posto dobro stoji

Konačno, kako to za[I] Dnevnik.h[/I]r potvrđuje istraživanje Ipsos Puls agencije, da su izbori, kao što nisu, na nacionalnoj razini Laburisti bi osvojili na nacionalnim izborima 9,7 posto, Savez za Hrvatsku 6,3 posto, ORaH bi imao 5,3 posto. Bandićeva lista bi osvojila 3,5 posto, a Nacionalni forum 2,8 posto. Grubišićeva lista imala bi 2,8 posto, HSLS 1,5 posto, a SDSS 0,9 posto. O čemu će to odlučivati Nikica Gabrić sa svojih dva  posto trebalo bi pitati one koji su izveli sličan zaključak.

Spomenimo kako čak 72 posto Hrvata misli da zemlja ide u lošem smjeru, dok samo njih 22 posto tvrdi da ide u dobrom smjeru. Ne zna njih 6 posto. No, partiju narod obožava,

Foto: SC/Nova TV/tinolovkanews

facebook komentari

 • Ivo

  Po čemu Josipović “ima” ovoliku podršku, neka netko navede jedan razlog ili događaj kojim je on išta pridonijo boljitku naroda…

 • Ivo

  Po čemu Josipović “ima” ovoliku podršku, neka netko navede jedan razlog ili događaj kojim je on išta pridonijo boljitku naroda…

 • peppermintt

  “Vesne Pusić – HNS (4). Njih je i voće preskočilo. ”

  legendo :)))

 • peppermintt

  “Vesne Pusić – HNS (4). Njih je i voće preskočilo. ”

  legendo :)))

 • peppermintt

  Od svih Holly mi i jest simpa, ženska je dosljedna sebi i to je skroz ok, neka je priskočila one žabe krastače :)) a virujem da je i Josipovića samo to se ne smi objavljivati tako :))

 • peppermintt

  Od svih Holly mi i jest simpa, ženska je dosljedna sebi i to je skroz ok, neka je priskočila one žabe krastače :)) a virujem da je i Josipovića samo to se ne smi objavljivati tako :))