Što se događa s portalom dnevno.hr, gdje je nestao?

8

Što se događa s jednim od ‘najklikanijih’ portala u Hrvatskoj, portalom dnevno.hr?

Gdje je nestao tri dana prije predsjedničkih izbora i to baš za vrijeme i nešto prije božićnih blagdana?

dnevnohrfb

Iako smo u nekoliko navrata kritički pisali o spomenutom portalu smatrajući da razbijaju hrvatsku desnicu uoči predsjedničkih izbora činjenica je da navedeni portal praktički nekoliko dana nije dostupan može uznemiriti sve one koji imaju ili su imali sličnih problema na internetu.

Naime, prema informacijama samog portala s njihove Facebook stranice navodno su se našli pod snažnim hakerskim napadima virtualnih kriminalaca, dakle, hakera, isto tako je činjenica da je portal dnevno.hr najviše kritizirao aktualnog predsjednika, Ivu Josipovića, inače kandidata ekstremne i nesposobne ljevice na predstojećim predsjedničkim izborima, iako ni Kolindu Grabar Kitarović nije štedio, naprotiv.  Činjenica je isto tako da u taboru Ive Josipovića ima nekoliko vrsnih internet mahera, koji su svojedobno navodno provaljivali i u Registar hrvatskih branitelja, da bi te iste branitelje uspoređivali s rasističkim američkim Ku Klux Klanom, naravno, sve ove činjenice ništa ne znače, niti bilo što dokazuju.

No, notorna je istina da niti jedan hrvatski medij nije ni zabilježio probleme koje su snašli portal dnevno.hr, što je, u najmanju ruku nekorektno i pokazuje sve moralno ništavilo koje trenutno vlada u Hrvatskoj, pa onda i u hrvatskim medijima.

Naime, sjećate li se kada su svojedobno trajali kratkotrajni ‘marketinški’ hakerski napadi na ekstremistički portal Index.hr, kontroverznog Matije Babića? Podigla se panika kao da dolazi smak svijeta, Matija Babić, inače poznat po govoru mržnje na Facebooku, ‘nabadao’ je o stotinu tisuća kuna gubitaka dnevno…  Reagirali su uspaničeno ljevičarski portali, uključujući i one koji se financiraju našim novcem, dakle, legalnom pljačkom, a koji su navodno neprofitabilni iako za neke od njih pišu i neki koje građani smatraju ratnim profiterima, vrlo uspješnim u ‘stanarskoj industriji’, na noge se digla čak i policija.

No, kad je isti problem snašao portal dnevno.hr, nekoliko dana prije prvog kruga predsjedničkih izbora, muk i apsolutna tišina, da nema društvenih mreža 100 000 onih koji simpatiziraju portal dnevno.hr tako što su im dali svoj lajk na Facebooku ne bi uopće znali o čemu se radi, iako zapravo prave informacije još uvijek nema.

Šturi statusi na Facebooku o hakerskim napadima motiviranim željom da se spomenuti portal ušutka nisu dovoljni. – Dragi naši vjerni čitatelji, još uvijek smo meta napada, ali borimo se i nadamo se da ćemo se uskoro vratiti. Ušutkati nas ne mogu ma koliko se trudili! Čitamo se ubrzo! Vaš Dnevno.hr – piše na Facebook stranici portala dnevno.hr.

Ako se doista radi o hakerskim napadima, dakle, cyber kriminalu, i ako su ti napadi motivirani činjenicom da se lijeva falanga ne slaže s onime što piše portal dnevno onda smo doista na korak od toga da postanemo dio međunarodne zajednice kojoj je na čelu ‘ugledna’ država poput Sjeverne Koreje. Ispada da u Hrvatskoj takozvanu ljevicu ne smijete ni kritizirati, dok desnicu možete pljačkati a da to nikoga nije briga.

Za portal dnevno.hr piše nekoliko zaista vrhunskih i čitanih komentatora, kolumnista, poput uglednog zagrebačkog odvjernika, Zvonimira Hodaka, bivšeg novnara Večernjeg lista, Tihomira Dujmovića, Marcela Holjevca, Josipa Jovića…

Tinolovka-news.com/Kamenjar.com

facebook komentari

 • EMINƎM

  novinari su većinom postali transmisija vladajuće komunističkojugoslovenske oligarhije, “U službi”

  • peppermintt

   jesu nažalost, ovisni o “donacijama ” koje zatiru i samu pomisao na slobodno istraživanje ili neovisno komentiranje u službi javnosti

   • EMINƎM

    danas je sve postala roba, novinari napose