Stop cenzuri! DNEVNO.HR hakiran više od dva tjedna!

2

dnevno cenzura

Cijeli svijet ovih dana, opravdano diše kao jedno boreći se i progovarajući o slobodi medija. Priča je to koju je ponovno, po tko zna koji put otvorio okrutni teroristički napad u francuskoj metropoli. U našoj maloj Hrvatskoj, koja kaska za svjetskom demokracijom, novinari poput Karoline Vidović Krišto ostaju bez posla, jer su se, kakve li ironije usudili govoriti. S jednoumljem se naša mala zemlja sretala u nekim tamnim vremenima, za koje smo mislili da su daleko iza nas jer očevi i sinovi svih onih koji su dali živote za Hrvatsku, među ostalim borili su se za slobodu govora, za pravo na različito mišljenje. Ipak, i više je nego jasno da hrvatskim medijskim prostorom putuje oblak jednoumlja, a je li to pravi put, isti onaj kojega ovih dana spominju neki političari, prosudite sami.

U skladu s tom putanjom portal Dnevno.hr izložen je hakerskim napadima gotovo 20 dana, a pomalo simbolično svega nekoliko sati prije izbora na naš je portal izvršen još jedan novi i podjednako snažan udar. Valja u ovoj priči o hakerskim napadima imati na umu da netko kome je stalo do medijskog jednoumlja na to izdvaja velike svote novca pa se stoga treba zapitati tko u ovoj državi nadzire internetski promet? Tko si može priuštiti tolike novce za udarac na jedan medij? I zašto nadležne institucije i svi oni koji se busaju u prsa borbom za toleranciju i ravnopravnost šute? Predstavnici vlasti u Hrvatskoj, policija, Hrvatsko novinarsko društvo te sve ostale institucije upoznate su s onime što se događa našemu portalu. Ali dok se nad svjetskim terorizmon zgražavaju, terorizam koji se odvija ovdje u Hrvatskoj, u njihovom dvorištu prešućuju. Na terorističke napade kroz koje prolazi portal Dnevno.hr nitko ne reagira. A šutnja, reći će mudar svijet, znači odobravanje.

Ne tražimo, od krovne novinarske udruge da se složi s pisanjem našega portala jer mi ne spadamo u skupinu zagovornika jednoumlja. Ne tražimo niti od institucija ništa neobično, već isključivo zahtjevamo da zbog sigurnosti svih građana Hrvatske, jer svatko se može naći na ovakom udaru, rade svoj posao. Šutnja i ne reagiranje nešto je što se u demokratskom i uređenom društvu ne tolerira. Šutnja na zabranu postojanja nešto je što ne bi smijelo postojati, u zemlji koja je nedavno kročila u Europsku uniju.

Unatoč ignoriranju, mi od svojega cilja ne kanimo odustati. Svim snagama borit ćemo se protiv terorizma koji ne samo da se vrši nad portalom Dnevno.hr, već i nad našim vjernim čitateljima kojima zahvaljujemo na mnoštvu poziva i poruka potpore. Unatoč pritisku kojega trpimo potpora su nam upravo čitatelji, oni koji se zajedno s nama usude boriti protiv jednoumlja. Zbog toga se vrlo skoro vraćamo, jer za nas koji smo često prozivani za jednoumlje, upravo od onih koji danas šute – ono je nedopustivo!

MOLIMO VAS DA OVAJ TEKST PROŠIRITE NA ŠTO VIŠE ADRESA, KAKO BI SE SVI SKUPA IZBORILI PROTIV JEDNOUMLJA KOJE NAM SE NAMEĆE!

(Dnevno.hr/Kamenjar.com)

facebook komentari

  • peppermintt

    a di je Duka i HND ?