Stožer podnio kaznenu prijavu protiv Milanovića, Ostojića, Bauka i Bošnjaka

3

Prijave su podnesene zbog, smatra Stožer, zlouporabe položaja i ovlasti te nepoštivanja sigurnosnih miraStožer za obranu hrvatskog Vukovara podnio je danas protiv premijera RH Zorana Milanovića, ministara Ranka Ostojića i Arsena Bauka te predstojnika Ureda državne uprave Vukovarsko – srijemske županije Gorana Bošnjaka kaznenu prijavu radi zlouporabe položaja i ovlasti te nepoštivanja sigurnosnih mira.

Pojašnjavajući razloge podnošenja kaznene prijave iz Stožera podsjećaju na odluku Ustavnog suda od 12. kolovoza prema kojoj je, kako oni navode, doneseno precizno postupanje u svezi postavljanje dvojezičnih ploča u gradu Vukovaru kao i problematici vezanoj za isto pitanje. Kažu kako se ta odluka evidentno ne poštuje te da su prozvani svojim ponašanjem i djelovanjem stavljaju iznad nje kao i da svojim ponašanjem direktno uzrokuju oblik ustavne krize na štetu svih državljana.

– Nadamo se da će DOR žurno reagirati i razmotriti ovu kaznenu prijavu te se očitovati i postupiti u istom vremenskom roku kao i protiv osoba koje su skinule protuzakonito postavljene dvojezične ploče 23 rujna, za samo desetak dana. Ukoliko se to ne dogodi bit ćemo primorani pravnu zadovoljštinu potražiti na Međunarodnom sudu za ljudska prava ali će tada biti povećan broj prijavljenih, navode iz Stožera. Predsjednik Stožera Tomislav Josić pozvao je danas sve građane koji će 18. studenoga doći u Vukovar, kada se obilježava Dan sjećanja, na mir i dostojanstvo.

– Nadamo se da će sve proći bez ikakvih izgreda kao i prošle godine kada policija nije zabilježila niti jedan izgred. Kolona sjećanja uvijek je bila jedna i 1991. i 1998. i 2013. godine i tako će i ostati. Ona je nastala iz naroda i od naroda i taj mimohod je mimohod ljubavi i oprosti ali i protiv zaborava. Apeliramo stoga na sve da taj dan budu samo hrvatski državljani, bez ikakve pozicije, a na medije da taj dan posvete isključivo žrtvi i preživjelima u vukovarskom holokaustu, rekao je Josić.

facebook komentari

 • Gabro Vuskic

  Onima protiv kojih je Stožer za obranu Vukovara podnio kaznenu prijavu bi trebalo na čelo zalijepiti jedno od najznačajnijih izreka u rušenju bilo kakove i svake Jugoslavije:

  NAŠ STAV JE JASAN:

  “RUŠITI SVAKU JUGOSLAVIJU”! Činite to u ratu i bez rata, sa Rusima i Amerikancima, sa komunistima, nekomunistima i antikomunistima, u klasičnom ili gerilskom ratu, dijalektikom riječi i dinamita, ali rušite ju, jer ako jedna država nema razloga za opstojanje onda je to samo i jedino JUGOSLAVIJA!
  Kaže general Drinjanin i svojem članku “ZAUZIMANJE STAVA”, Obrana br. 97-98, god. VI. Madrid 1968.

  Ovaj opis generala Drinjanina je izišao u slijedećoj novini “OBRANA” poslije invazije jedinica Varšavskog Pakta na Čehoslovačku 21 kolovoza 1968. Ova gore generalova izreka je citirana u zadnjih 45 godina tisuće puta i rekao bih 90% pogriješno i na pamet citirana. Ovo je original i prepisao sam ga iz originalne novine Obrana, a ne bilo kakove kopije ili kopia od kopije. Molim da se ovo uzme do znanja poradi ispravnog i izvornog citiranja ove poznate generalove izreke koja je uveliko pomogla srušiti monstruoznu i kriminalnu državnu tvorevinu Jugoslavijt. Otporaš.

  • peppermintt

   nema Gabro Jugoslavije više, neće je ni biti gotovo, ali imamo tajkunske pijavice na grbači naroda hrvatskog. Nego velim ja rješenje je otkupiti cilu zemlju i narod , najbolje Angela ionako nas pretvaraju u roblje….

 • peppermintt

  Očitovat će se naravno, i odbacit prijavu kao neosnovanu , znamo kakav je kadar u pravosuđu…