Stožer za obranu hrvatskog Vukovara traži ostavke Vlade, predsjednika države i Sabora

12

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara uputio je obraćanje predsjedniku hrvatske Vlade, predsjedniku Hrvatske i hrvatskoj javnosti. Prenosimo u cijelosti:

Josipović, Milanović i Matić u moru laži.

Ministar Matić učestalo tvrdi da će dati ostavku kada se dokaže da je nešto krivo učinio.

Evo mu prvi primjer časnog odnosa i mjerila.

Kako se  ministar i ova vlada učestalo  pozivaju na europske i uopće zapadne  kriterije, ističemo da je Matićev američki kolega – ministar za pitanja veterana Eric Shinseki dao ostavku poslije  skandala s djelovanjem sustava veteranskih bolnica u Sjedinjenim državama.  U ostavci je Shinseki – i sam ratni vojni invalid (mina mu raznijela stopalo) i odlikovani general, kao razlog svoje ostavke,   naveo da je odnos institucija prema veteranima (braniteljima) bio neodrživ. Na poziv kongresa da povuče ostavku jer nije mogao utjecati na predmetne događaje, Shinseki se pozvao na čast i lojalnost veteranima te odbio povući ostavku.  Skandal  je  izbio zbog veteranskog  dugog čekanja na liječnički tretman!!

Za integritet svih branitelja,  jer Matić  pripada toj časnoj populaciji, bilo bi moralno i pošteno kada bi ministar preuzeo  odgovornost i sam dao ostavku. Tako bi pokazao da mu je osobno stalo do hrvatskih branitelja, posebice najtežih invalida. Da se ništa lažno ne pretvori u ništa stvarno.

Postavljanje Bojana Glavaševića na mjesto pomoćnika ministra potpuni je promašaj,  jer biti dijete časnog,  poginulog branitelja nije dovoljna kvalifikacija za tu odgovornu dužnost. Glavašević  se u cijelosti diskvalificirao na skupu civilizacijski suspektnih civilnih udruga u Vukovaru, kada je krajnje neprimjereno izjednačio hrvatske branitelje s pripadnicima srpske agresorske vojske.

Činjenice su da je Predrag Matić bio visoki dužnosnik u MORH-u  te u ministarstvu branitelja do 2000., kada je poslan u invalidsku mirovinu s dijagnozom PTSP-a zbog osobnog stradanja koje je  prošao. Podsjetimo na njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu, dugotrajno zatočeništvo i  osobna svjedočenja o zlostavljanju u srbijanskim logorima.  Spomenutom dijagnozom Predrag Matić proglašen je nesposobnim za rad, te je začuđujuće da se unatoč tome prihvatio naporne i časne dužnosti ministra branitelja. Rijedak je i njegov slučaj ozdravljenja te naglog smanjenja stupnja invaliditeta.

Uvjerenja smo da je Predrag Matić izmanipuliran, jer duboko vjerujemo da  jedan od nas – Vukovarski branitelj – nikada svjesno ne bi sve ovo radio.

Neprihvatljiv odnos prema hrvatskim braniteljima u svom je obraćanju javnosti još jednom potvrdio premijer Milanović koji se, rekavši da njegova vlada nije zgriješila ni mišlju, ni riječju, ni djelom, ni propustom, izrugao  vjerskim osjećajima i životnom situacijom mnogih branitelja, koji utjehu nalaze u vjeri.

Prvu laž  je izgovorio u prvim rečenicama nastupnog govora kad je ,zaklinjući se, obećao da nikada neće spomenuti prethodnike i njih okriviti za neuspjeh svoje politike.

Laž je da  100%tni invalidi imaju adekvatnu medicinsku skrb, što je potvrdila i  pravobraniteljica za osobe s invaliditetom.

Laž je obećana posebna briga za Slavoniju.

Laž je Matićevo rodonačelništvo kolone sjećanja.

Laž je da nema razloga za prosvjed, na tisuće ih je, od ćirilične agresije na hrvatsku žrtvu, prebacivanja instituta skrbi Opačićki i smanjivanja istog, objave Registra-niš koristi, osim za srpski progon branitelja,  tajenja i skrivečkog provođenja zakonskih izmjena mirovinskog sustava u odnosu na branitelje, podmuklog neosvrtanja na 5 braniteljskih samoubojstava od  početka prosvjeda.

Točku dnevnog reda o problematici dvojezičnosti u Vukovaru, predsjednik Sabora Leko konstantno gura na začelje dnevnog reda već godinu i pol –toliko o dijalogu.

Laž je  da  prosvjeduje  mala skupina – podršku je iskazala većinska Hrvatska od akademika do gimnazijalaca.

Predsjednik Vlade Milanović i pripadnici kruga njegovih suradnika ustrajno vrijeđaju branitelje – najteže stradalnike. To je razvidno i iz izjave potpredsjednika Hrvatskog sabora i visokog dužnosnika SDP-a Nenada Stazića koji je na HRT-u ustvrdio da su branitelji koji prosvjeduju zapravo vojno krilo jedne stranke, (Sinn Fein nije vojno krilo!) te nas time izravno izjednačio s terorističkom skupinom. Time je  opet pokazao visok  i opasan stupanj potrebe za grubom provokacijom.

U obraćanju javnosti (prvom u trećoj godini mandata) predsjednik Vlade Milanović ni na koji se način nije ogradio od izjave svog suradnika, što implicitno znači slaganje s istom.

Obzirom na to da predsjednik vlade Milanović osobno kreira sadašnju politiku prema najtežim stradalnicima-braniteljima, ministar Matić, sve i da hoće, unutar njegove vlade ni ne može djelovati na ispravan način. Stoga nije potrebna samo njegova ostavka, nego i svih onih koji su takvu sustavnu politiku omalovažavanja branitelja osmislili i kontinuirano je provode.

Ispod današnjih civilizacijskih standarda dio je obraćanja predsjednika Vlade javnosti u kojem je izražavajući sućut obitelji preminule junakinje Domovinskog rata Nevenke Topalušić, čak i njezino prezime krivo izgovorio. Iako je riječ o snimljenoj izjavi, premijer nije imao potrebu ispraviti se, što jasno pokazuje nedostatak poštovanja i empatije.

Činjenica je i da predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović ostaje vrlo suzdržan i ne koristi svoje Ustavom predviđene ovlasti. Svojim se nedjelovanjem svrstava na jednu stanu iako bi morao biti predsjednik svih građana Hrvatske. Josipović je kao kandidat vladajuće koalicije za novi predsjednički mandat izraz kontinuiteta takve politike, te je razvidno kako zagovara nastavak omalovažavanja hrvatskih branitelja, ratnih vojnih invalida i svih stradalnika srpske agresije, o čemu snažno svjedoči odnos sadašnjih vlasti prema otmici hrvatskog državljanina, Veljka Marića i njegove 4 godine u srpskim zatvorima, osnovom optužnice bivše, agresorske JNA. Josipović je ustavnim propitivanjem Zakona o ništetnosti,  htio sve branitelje izložiti mogućnosti istog scenarija.

Zanemarivanje interesa tako velikog dijela hrvatskog stanovništva spriječava Ivu Josipovića da bude ono što je Ustavom predviđeno – predsjednik svih hrvatskih građana. To kreatora  ZAMP-a Ivu Josipovića  diskvalificira i kao predsjedničkog kandidata.

Slijedom svega do sada navedenoga logični zahtjevi branitelja diljem Hrvatske i onih koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja su:
ostavka predsjednika Vlade, svih ministara, predsjednika Sabora te predsjednika Republike Hrvatske.

S vjerom u Boga i hrvatski narod.
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

facebook komentari

 • peppermintt

  U sridu !

  • srka

   Ne znam Pepperminttiću… Vukovar će biti vječita sramota veliko-četničke agresije i zla…i to bi doista bilo sramno sporiti…no s’druge strane smatram da branitelji griješe sa ovako zestokim kritikama a na račun gospon Josipovića i Milanovića…
   by Srka®

   • peppermintt

    Ne griješe, čak su i previše strpljivi i blagi

   • Zenga Nosterium

    Volio bih znati što je žestoko? A posebno -što je neistinito?

 • Gabro Vuskic

  Samo smjelo i naprijed!, uz Vas je sav hrvatski narod i CIJELA HRVATSKA!

  Dolje ostatak ostataka projugoslavenstva, prokomunizma, proUdbaša, pro Titovaca, proantifašista i prosvih onih koji su za ovu vladajuću protiv Hrvata vladu.

  • Pozdrav Gabro, vidiš kako ovdje u RH nikad nije dosadno 🙂