Pratite nas

Reagiranja

Stranka dijaspore BiH ili hrvatska emigracija?

Objavljeno

na

Nakon konstituirajuće sjednice Skupštine Bosansko-Podrinjskog kantona, mi branitelji oboljeli od PTSP-a smo se nemalo iznenadili kad smo čuli kako je za zamjenika predsjedavajuće Skupštine iz reda hrvatskog naroda izabran Edim Fejzić iz Stranke dijaspore BiH (SD BiH).

Budući da se Bosansko-Podrinjski kanton nalazi na rijeci Drini, nakratko nam je zaiskrilo u očima jer smo pomislili kako na Drini još uvijek ima Hrvata islamske vjeroispovijesti koji njeguju povijesno sjećanje na istočne granice Nezavisne države Hrvatske.

S obzirom da nas je pronalazila svaka nevolja, tj. „koga je guja ujedala, i guštera se boji“, mi branitelji oboljeli od PTSP-a odlučili smo izvršiti malu provjeru je li Stranka dijaspore BiH stranka iz hrvatske emigracije ili su to sadašnje bošnjačke izbjeglice iz Bosne i Hercegovine.

Došli smo do saznanja kako Stranka dijaspore BiH okuplja sljedeće članove:

  1. DŽEBRAIL BAJRAMOVIĆ – predsjednik Predsjedništva Podružnice za BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH
  2. RIZAH BURAZOVIĆ – zamjenik predsjednika Predsjedništva Podružnice za BiH
  3. MEHMED NIKŠIĆ – glavni koordinator za predizborne aktivnosti Podružnice za BiH
  4. NAGIB HADŽIĆ – sekretar Predsjedništva Podružnice za BiH
  5. NERMINA MEHINOVIĆ – glavni koordinator za tuzlansku regiju
  6. EDIN FEJZIĆ – glavni koordinator za goraždansko-podrinjsku regiju
  7. ADEM ŠAHINOVIĆ – glavni koordinator za unskosansku regiju
  8. KEMO DELIHASANOVIĆ – glavni koordinator za sarajevsku regiju
  9. DŽENANA VUNIĆ –  glavni koordinator za zeničku regiju
  10. EMIR ČUSTOVIĆ – tehnički sekretar podružnice za BiH

Prvo čega smo se mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, sjetili bio je general hrvatske vojske Nijaz Batlak zvani Daidža.

daidžaNijaz Batlak – Daidža, podrijetlom iz istočne Bosne, rođen je kao Nijaz Batlak 15. ožujka 1929. godine, u Zvekovići kraj Cavtata, u Hrvatskoj. Otac Mehmed mu je bio član HSS-a i nadzornik pruge na sarajevskom Alipašinom mostu.

Nadimak Daidža dobio je po ujaku (daidža) s kojim je provodio dječačke dane. Godine 1945. bio je pripadnik u vojnim formacijama NDH, te je sudjelovao u bitci na Lijevče polju. Pred njegovim očima partizani Srbi mučili su njegovog oca. Potkovali su ga i takvoga ga bacili u jamu. Mladog Nijaza Batlaka poslali su u zatočeništvo u kakanjski rudnik koji je onda bio partizanski logor na zlu glasu. Biva zatvoren do 1956. godine u vojnom zatvoru u blizini Mostara, nakon čega postaje hrvatski emigrant.

Nadajući se kako je predsjednik Stranke dijaspore BiH, Džebrail Bajramović, novi predstavnik hrvatske emigracije koji poznaje povijest BiH i koji je uvjeren kako su Bošnjaci ustvari Hrvati islamske vjeroispovijesti, mi branitelji oboljeli od PTSP-a doživjeli smo šok kada smo pročitali kako je naš „umal Daidža – Džebrail“ između ostalog sa 17 godina i 9 mjeseci otišao u JNA gdje ga poslije obuke za Tenkistu zatekao rat u Bjelovaru, a zatim u Okučanima, Novska. Poslije nekoliko mjeseci provedenih direktno na frontu u Okučanima i okolini uspijeva prebjeći u Bosnu i Hercegovinu.

bajramovicDžebrail Bajramović bio je kandidat stranke za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, a u bogatoj biografiji Džebraila Bajramovića zanimljivom smo pronašli i činjenicu kako je 12. studenog 2011. godine u Švedskoj, u prostorijama IZBGBG-a, na inicijativu Džebraila Bajramovića, a uz prisustvo muftije Sandžačkog Muamera ef Zukorlića i Seada ef Šačirovića otvoreno „Prvo predstavništvo Sandžaka u svijetu“, što je bio, kako se navelo, „historijski korak na putu jačanje Bošnjaka i bošnjačke Zajednice Sandžaka i BIH“.

Nažalost, nakon svih ovih spoznaja možemo samo zaključiti kako je Stranka dijaspore BiH samo još jedna bošnjačka organizacija koja zlorabi hrvatski nacionalni identitet u svrhu velikobošnjačke ideje.

Željno iščekujemo objavu popisa stanovništva iz 2013. kako bi utvrdili da li se Edim Fejzić uistinu izjasnio kao Hrvat pa u skladu s tim, iz reda hrvatskog naroda, sjeda na mjesto zamjenika predsjedavajuće Skupštine BPK. Naravno, ukoliko se utvrdi kako Edim Fejzić po svojoj opredijeljenosti ipak nije Hrvat, tražit ćemo da se protiv njega podnese kaznena prijava zbog krivokletstva i davanja lažnog identiteta.

Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, ovakvu pojavu smatramo ozbiljnim atakom na hrvatski identitet te atakom na paritet i rotaciju, što izravno ugrožava nacionalnu sigurnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Pozivamo legitimne predstavnike hrvatskog naroda da se suprotstave ovakvoj pojavi jer nam je nezamislivo živjeti u državi gdje se obezvrjeđuje nacionalna pripadnost i gdje hrvatski narod mogu predstavljati i lažni Hrvati koji zasigurno neće štititi hrvatski nacionalni identitet i hrvatske interese.

 

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH

IZ DOMOVINSKOG RATA

Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Odgovor predsjednika Vlade Plenkovića slovenskom premijeru Ceraru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković odgovorio je predsjedniku Vlade Republike Slovenije Miri Ceraru te zahvalio na pismu upućenom 16. listopada ove godine.

U odgovoru predsjednika Vlade Plenkovića navodi se:

“U pismu potvrđenu privrženost  Slovenije dobrosusjedskim odnosima i dijalogu s Hrvatskom, što u potpunosti zrcali i već poznata hrvatska stajališta, vidim kao dobar temelj za nastavak našeg dijaloga započetog prigodom susreta u Ljubljani 12. srpnja ove godine.

Koristim stoga ovu prigodu ponovno Vas pozvati u Zagreb, kako bismo, slijedom već ranije obavljenih priprema, održali naš idući sastanak u terminu koji bi nam zajednički odgovarao.

Slovenska stajališta o arbitražnom postupku i arbitražnoj odluci dobro su mi poznata kao što sam siguran da su Vama poznata hrvatska stajališta o tome.

No, razlika u polaznim stajalištima ne bi nas trebala priječiti da u konstruktivnom ozračju, u duhu partnerstva i međusobnog razumijevanja, pronađemo konkretna rješenja koja bi bila u interesu i na korist naših dviju država i naša dva naroda.

Predlažem stoga da na našem sastanku raspravimo sva otvorena pitanja između naših dviju država, uključujući i pitanje granice”, stoji u odgovoru predsjednika Vlade Republike Hrvatske  slovenskom kolegi.

Cerar u pismu Plenkoviću predložio osnivanje povjerenstva za demarkaciju granice

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

HASANBEGOVIĆ O ODLUCI USTAVNOG SUDA: ‘Ova odluka je povratak cenzure iz vremena komunizma’

Objavljeno

na

Objavio

“NDH bila nacistička i fašistička tvorevina”: Ustavni sud donio važnu i dalekosežnu odluku.

Hoće li se sada zabraniti knjige u kojima se iznose povijesne interpretacije suprostavljene odluci Ustavnog suda? Hoće li one biti proglašene protuustavnom literaturom, pita Hasanbegović

Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima još nije dalo preporuke za tretman tih režima, a Ustavni sud već je jasno definirao NDH kao negaciju temeljnih vrednota ustavnog poretka Hrvatske.

Stoga je teško očekivati da bi Vijeće svojim preporukama, koje Vlada namjerava pretočiti u zakon, moglo ići ispod razine odluke Ustavnog suda kojom je poništena odluka Općinskog vijeća Čačinaca od 11. travnja 1997., a kojom je jedna ulica dobila naziv 10. travnja. Izdvojeno je mišljenje imao sudac Miroslav Šumanović, izabran prošle godine kao kandidat HDZ-a, koji smatra da nije na Ustavnom sudu da određuje povijesne istine i da ne postoji društveni konsenzus o karakteru NDH.

Prije desetak dana skupina povjesničara, među kojima je i Zlatko Hasanbegović, uputila je apel protiv propisivanja službene istine. Njega je dosad online potpisalo preko tisuću ljudi. Hasanbegović ističe da su htjeli upozoriti upravo na stvari kakva je odluka Ustavnog suda.

– Značajan dio ozbiljne srednjostrujaške historiografije krši tu odluku. Hoće li se sada zabraniti knjige u kojima se iznose povijesne interpretacije suprostavljene odluci Ustavnog suda? Hoće li one biti proglašene protuustavnom literaturom?

Ova odluka predstavlja poziv na povratak cenzure iz vremena komunizma. Moj bi stav bio jednak i da je Ustavni sud, skupina nekompetentnih ljudi izabranih temeljem političke trgovine, procjenjivao jugoslavenski komunizam. Pozivam premijera Plenkovića da raspusti Vijeće, jer je Ustavni sud već dao pravorijek, rekao nam je Hasanbegović.

Dakle, podizanje (vraćanje) biste Ive Lole Ribara i crvena zvijezda petokraka sukladne su ustavnim vrednotama hrvatske države. Za Dom spremni i Ulica 10. travnja nisu.
Još malo pa će i svi Hrvati koji su rođeni 10. travnja biti proglašeni protuustavnom kategorijom. Jadni smo, da jadniji ne možemo biti.

facebook komentari

Nastavi čitati