Stranka Živi zid se ogradila od istupa Ivana Pernara

2

Mišljenja koja je saborski zastupnik Ivan Pernar iznio o Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu ne predstavljaju stav stranke Živi zid.

Naše je temeljno djelovanje usmjereno na rješavanje gospodarske i društvene krize u zemlji i stvaranje preduvjeta za bolju budućnost svih hrvatskih građana. Povijest ostavljamo na prosuđivanje stručnjacima, ponajprije povjesničarima.

Istovremeno ni na koji način ne mislimo dovoditi u pitanje temeljne odrednice hrvatske državnosti: pravo na samostalnost i suverenost, te izražavanje poštovanja prema svima onima koji su podnijeli žrtve za taj vrijedni cilj.

Poštujemo i cijenimo stavove zastupnika Pernara o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji i svijetu, napose o monetarnoj i ekonomskoj politici, ali u slučaju procjenjivanja događaja iz hrvatske prošlosti on ne samo da nije iznio stavove stranke već je, štoviše, iznio suprotna stajališta ogromne većine članstva Živoga zida. Iz toga razloga stranka se ovim priopćenjem ograđuje od navedenih stajališta.

Objavila je to stranka Živi zid na svojem Facebook profilu nakon što je njihov saborski zastupnik Ivan Pernar izjavio, u najblažu ruku, kontradiktorne izjave na svom profilu dan radnije.

facebook komentari

  • Agromentum

    Ne trebaju se toliko ljutit’, on o povijesti govori ono što zna – a zna malo. A ako još ne znaju, nije on upućen ni za gospodarstvo, finacije, socijalna pitanja… Ali jest oportunist, to jest.

  • EMINƎM

    Dabogda ih žive zazidalo.