Strategija: uništi pa preuzmi: Dobit Eroneta pala na samo 2, 3 mil. KM

0

Posljedice višegodišnjeg uništavanja HT Eroneta dolaze na naplatu. Mostarski telekom operater, prema informacijama do kojih je došao Hrvatski Medijski Servis, ostvario je za prvi šest mjeseci ove godine dobit od samo 2.352. 358 KM.

U isto vrijeme polugodišnja dobit BH Telecoma iznosi 46, 4 milijuna, a Telekoma Srpske 44,9 milijuna maraka.

Podsjetimo, većinski vlasnik mostarskog telekom operatera s 50, 1 posto udijela je Vlada Federacije BiH. dok 39,10 udijela ima Deutsche telekom preko T-HT Zagreb, 5,23 dionica ima HP, Zagreb, a 5,27 posto mali dioničari.

Osim višegodišnjeg izvlačenja novca iz mostarske kompanije, preko čelnika ove tvrtke Stipe Prlića i Zorana Bakule, koje je na tu dužnost postavila nezakonita Vlada F BiH, i marketinške agencije S. V. R. S. A. vlasnika Nevena Kulenovića i drugih osumnjičenih za višemilijunske financijske malverzacije, novac iz Eroneta izvlačen je i preko agencije Digitel iz Zagreba, koja je povezana s bivšim predsjednikom Uprave T- HT Ivicom Mudrinićem.

Upravo je član uprave HT Eroneta, kojeg je delegirao T- HT Zagreb, bio nadležan za marketing i prodaju.

Jedan od, nekada srednje pozicioniranih menadžera u HT Eronet, za Hrvatski Medijski Servis, je kazao kako su Platformaška vlast s jedne i Deutsche telekom s druge strane združeno i namjerno radili na uništavanju mostarske kompanije, kako bi je njemački telekomunikacijski div preuzeo za što manji iznos.

Prema riječima izvora HMS-a, bit će veliki uspijeh ako poslovnu godinu HT Mostar završi s pozitivnom nulom. Sugovornik HMS-a napominje kako će, ostvarili se scenarij preuzimanja HT Eroneta od strane Deutsche Telekoma, polovica uposlenih u mostarskoj kompaniji ostati bez posla. (HMS.ba)

facebook komentari