Suđenje Perkoviću i Mustaču: Bože Vukušić nastavio svjedočenje i predao sudu nove materijale

0

Pred Višim zemaljskim sudom u Münchenu jučer je, u procesu protiv bivših pripadnika komunističkih tajnih službi Zdravka Mustača i Josipa Perkovića zbog sumnje da su sudjelovali u ubojstvu Stjepana Đurekovića, nastavljeno svjedočenje Bože Vukušića.

Bože Vukušić predao je sudu nove dokumente, još dokaza, među kojima su 7 audio i 3 video kasete koje će sud presnimiti i vratiti. Na njima su intervjui s bivšim dužnosnicima Udbe o ubojstvima emigranata, javio je HRT.
Vukušić je predao i nove dokaze, među ostalim, presliku dokumenata iz afere ‘Labrador’.

“Donio je sudu gomilu dokumenata, zapisnika, videokazeta koje kad dobijemo onda možemo komentirati”, rekla je Zrinka Pavlović, odvjetnica Gizele Đureković.

Vukušić je svjedočio o otmici Blagoja Zelića i Petra Gudelja koji je i sam poslijepodne ispitan videovezom sa sudom u Splitu.

Gudelja, bivšeg djelatnika i suradnika Udbe, otela je početkom rata skupina ljudi zbog veze s ubojstvom Brune Bušića. Oslobođen je nakon što se pojavio Bože Vukušić, kaže Petar Gudelj koji nije siguran tko ga je bio oteo.

“Bože Vukušić tvrdi da nije sudjelovao u otmici, dok je obrana pokušavala s pitanjima dokazati sudu da je on faktički bio otmičar“ kazao je odvjetnik Josipa Perkovića Ante Nobilo.

Vukušić je Mladena Bajića optužio da opstruira istrage u slučaju Đurekovićeva ubojstva.

U drugom djelu svoga sjedočenja Bože Vukušić iskazom i dokumentima oštro je teretio Perkovića i Mustača.

[ad id=”40551″]

facebook komentari