Sulejman Tihić i Dragan Čović najavili novu parlamentarnu većinu?

  0

  Nakon sjednice Doma naroda PS BiH predsjednik HDZ-a Dragan Čović potvrdio je novinarima kako je danas održao sastanak sa Sulejmanom Tihićem, predsjednikom SDA, na kojem su pokušavali naći rješenja za ključna pitanja koja koče put BiH u euroatlantskom procesu.

  [dropcap]M[/dropcap]i razgovaramo sa svom gospodom iz šestorke, četvorke, osmorke, kako god se ona zvala. Mi pričamo s njima već par godina kako bismo uspjeli pronaći pravog partnera o tome kako neki prijedlog može proći u parlamentarnoj proceduri. Ako se pokaže da možemo bez problema usvajati zakone i rješavati probleme koji su pred nama, onda možemo reći da imamo novu većinu, drugačiju od ove koju imamo danas – kazao je Čović.

  Sulejman Tihić potvrdio je Čovićeve riječi i dodao kako će narednih dana razgovarati s čelnicima pojedinih stranaka. Na upit novinara izlazi li SDP iz vlasti on je rekao kako je SDP do sada pokazao sve ono što ne zna uraditi.

  Naš cilj je tijekom ovog mjeseca probati pronaći rješenje za slučaj Sejdić-Finci što bi omogućilo kredibilni zahtjev za pristup Europskoj uniji. Također želimo riješiti problem vojne imovine što bi nam otvorilo put ka NATO-u. Mi smo razgovarali o tome i, ukoliko se postignu ta dva dogovora, spremni smo biti dio nove parlamentarne većine – izjavio je Tihić.

  On je također pojasnio ukoliko ne bi mogli postići dogovor o ova dva važna pitanja, ne žele biti dio vladajućče koalicije i valjati se u blatu.

  Dnevnik.ba

  facebook komentari