Pratite nas

Vijesti

Sulejman Tihić prijeratni Srbin, danas veliki Bošnjak!?

Objavljeno

na

[quote]Od ranije je poznato da su, primjerice, Jović i Silajdžić prije rata bili Jugosloveni, ali svakako je novitet da se Sulejman Tihić prije rata izjašnjavao po nacionalnosti kao Srbin?  [/quote]

Srbijanski Kurir je objavio priču i svjedočenja o tome kako je predsjednik SDA prije rata bio ponosan što je – Srbin. Podatke im je dao izvjesni Lazar Blagojević koji je sa sadašnjim predsjednikom SDA radio u općinskom komitetu kao sekretar.

“Sulejmana Tihića znam lično. Zajedno smo bili članovi općinskog komiteta. Posto je bio advokat, koristili smo ga za pravne stvari. U njemu se tada nije mogao prepoznati bilo kakav nacionalizam. Sulejman Tihić tada i danas, sasvim su dva različita pojma. Da mu ne znam lik, rekao bih da se radi o dva čovjeka. Matične knjige iz tog vremena potvrđuju da se on u Bosanskom Šamcu u to vrijeme izjasnjavao kao Srbin”, naveo je nekadašnji sekretar općinskog komiteta.  [pullquote_right]Tko je tko u Bošnjaka? [/pullquote_right]

Kako se navodi, Tihić je tokom nedavnog boravka u Bihaću, gdje je otvoreno stao na stranu generala Atifa Dudakovića kojeg su, podsjećamo, inkriminirale snimke u kojima navodno naređuje pogubljenja, sto je izazvalo revolt srpskih boračkih organizacija. Isti onaj poznanink Sulejmana Tihića i bivši sekretar općinskom komiteta Saveza komunista Bosanskog Šamca Lazar Blagojević je  današnji predsjenik srpske boračke organizacije u tom gradu, revoltiran Tihićevom izjavom, navodno je prvo kontaktirao bh. medije, koji su odbili objaviti njegove navode, da bi ih srbijanski Kurir na kraju objavio.

(MOJportal)

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati