‘Super misteriozna milijunašica’: Ona je najveća zvijezda YouTubea, ali nitko ne zna njen identitet!

0

dc

YouTube za mnoge je mlade postao veliki izvor zarade te najpopularnije zvijezde ovog video servisa zarađuju milijune dolara godišnje, a osobe poput npr. PewDiePiea postale su novi idoli tinejdžera. Za razliku od slavnih iz svijeta glazbe i filma, mladi se puno lakše mogu povezati sa zvijezdama s YouTubea jer su oni puno pristupačniji (često komuniciraju sa svojim fanovima putem komentara na YouTubeu ili društvenim mrežama), a njihovi videozapisi su iznimno zabavni te na njima igraju video igre, recenziraju igračke i slično. Prošle je godine, prema informacijama objavljenim na stranici Fusion, najviše novca na YouTubeu zaradila osoba koja vodi kanal DC Toys Collector, a za razliku od većine drugih kanala na YouTubeu čiji su vlasnici poznati, trenutno nitko ne zna tko stoji iza ovog kanala.

Na DC Toys Collector ‘ženska osoba ugodnog glasa’ otvara i sastavlja igračke (Disneyjeve princeze, Lego kocke i slično), a koliko su ovaj kanal i njegova vlasnici popularni najbolje govore brojke o broju pretplatnika i pregleda videozapisa – broj pretplatnika veći je od 3,4 milijuna, dok se broj pregledanih videozapisa sve više približava cifri od nevjerojatnih pet milijardi. Na ovom kanalu do sada je objavljeno više od 1,600 videozapisa, dok je prosječan mjesečni broj pregleda videozapisa 380 milijuna. Ona je ‘super misteriozna’, komentirala je ženu koja vodi ovaj kanal Kate Ritchie iz analitičke kompanije koja prati oglašavanje na YouTubeu Open Slate. Dodala je da, s obzirom da joj toliko dobro ide na YouTubeu i da zarađuje toliko puno novca, vlasnica ovog kanala uopće ne želi biti poznata, već želi uživati u anonimnosti, raditi ono što voli i zarađivati milijune. Inače, novinari su više puta pokušali doznati njen identitet – neki sumnjaju da se radi 43-godišnjoj Brazilki koja živi na Floridi i koja sa suprugom vodi još jedan sličan kanal posvećen igračkama na YouTubeu, dok novinari New York Timesa sumnjaju da ovaj kanal vodi 21-godišnja Melissa Lima, također Brazilka koja živi u New Yorku, no službenih informacija o identitetu osobe koja vodi DC Toys Collector nema.

Inače, videozapisi u kojima se novi proizvodi otvaraju iz kutije i recenziraju sve su popularniji na ovom video servisu te mnogi korisnici, prije kupovine novog proizvoda, pregledaju veliki broj videa kako bi donijeli konačno odluku o kupovini. Tako prije kupovine novog telefona i tableta korisnici žele vidjeti mobilne uređaje ‘na djelu’ te stranice na kojima se recenziraju gadgeti također imaju veliki broj pretplatnika. Pored zarade od oglašavanja na YouTubeu, neki su korisnici i njihovi kanali toliko popularni da imaju i velike sponzorske ugovore od kojih također zarađuju veliki novac.

[ad id=”40551″]

facebook komentari