Suprotno obećanju: Most želi koalirati s SDP-om

1

Nakon skupa u Splitu, u petak navečer, Ante Kotromanović, ministar obrane i nositelj desete izborne jedinice svog je šefa Zorana Milanovića iznenadio za 49 rođendan.

 [ad id=”68099″]

Međutim, kako pišu 24sata, proslava i privatnoj vili u Mravincima kraj Splita na kojoj su prisustvovali Ranko Ostojić, Branko Grčić, Ivo Baldasar i brigadir Boris Zdilar, ipak mu nije bila najljepši poklon te večeri.

Tu noć, naime, Milanović je saznao je da je jedan od njegovih najbližih suradnika razgovarao s jednim od čelnika Most-a i da postoji mogućnost koaliranja s tom strankom nakon izbora.

Na večeri su bili i splitski poduzetnici koji su mu navodno ponudili donacije za kampanju. Milanović ih je odbio, pišu 24 sata, rekavši kako je SDP dignuo kredit i da nikome ne želi biti dužan, odnosno da ne želi ovisiti ni o kome. Milanović je s Brankom Grčićem napustio tulum iznenađenja oko 23 sata, dok su se ostali nastavili zabavljati. On se, kaže naš izvor, neprimjetno izgubio jer je idući dan trebao ići za Šibenik, a već je i bio umoran.

Podsjetimo, prije četiri dana lider Most-a Božo Petrov rekao je kako će ‘obećanje da MOST neće prići ni HDZ-u ni SDP-u ovjeriti kod javnog bilježnika.

”Mi smo obećali da neće nikada biti nikakve koalicije s bilo kojom strankom. Pa ni postizborne. I dosad smo uvijek održali riječ. Osim toga, uskoro ćemo biračima i dokazati koliko smo ozbiljni u tome. Naime, potpisat ćemo javno-bilježničke ugovore tog sadržaja, pa ćemo se i tako obvezati na poštivanje izrečenog”, izjavio je Petrov za medije.

Dodao je kako se Most ‘jednostavno ne može identificirati s HDZ-om, ni s SDP-om. ”Za nas je to interesna skupina i zato ne dolazi u obzir bilo kakva koalicija”, rekao je nedavno metkovski gradonačelnik koji je, sudeći prema pisanju 24 sata, ipak promijenio mišljenje u vidu Milanovićeve stranke.

facebook komentari

  • Stina Živac

    Zašto idu na izbore ukoliko ne žele preuzeti odgovornost, pa bilo to sa sa bilo kojom kćerkom blizankom majčice partije KPJ? Onda neka se izjasne da je njihov jedini prirodni partner UIO i/ili Živi zid?