Susret predsjednice RH s predsjednikom SAD-a veliki je uspjeh hrvatske diplomacije i predsjednice

13

Što Hrvatska može očekivati od SAD-a, u Dnevniku 3 HRT-a analiziro je bivši ministar vanjskih poslova i bivši hrvatski veleposlanik u SAD-u Miomir Žužul.

Komentirao je današnji sastanak predsjednice RH s predsjednikom SAD-a u Varšavi. Smatra da je trenutak susreta višestruko zanimljiv za Hrvatsku. Naglasio je da je susret veliki uspjeh hrvatske diplomacije i predsjednice.

Istaknuo je da je predsjednica dobila potporu svoje politike od kada je predsjednica, jer ona je glavna incijatorica politike Triju mora, to je diplomski uspjeh, smatra Žužul.

Kazao je da će sastanak biti otvoren i da je to za Hrvatsku veoma dobro jer će predsjednica moći o svemu govoriti.

Naglasio je da nam sastanak može pomoći u rješavanju problema sa Slovenijom. Hrvatska se zauzima za dosljedno provođenje međunarodnih pravila igre, naglasio je Žužul.

Hrvatska mora definirati svoje interese. Prvi interes jačanje je inicijative suradnje Triju mora ne samo politički nego i gospodarski.

Danas susret predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Trumpa

facebook komentari

 • damirphr

  evo obuljenka govori a Trump otvara usta – govor koji bi mogao pozicionirati RH za sljedecih 10-20 godina hrt-u nije zanimljiv – pa se mi cudimo u kakvom je stanju drzava?

  • Jakov Vranjkovic

   Ovaj komunistički agitprop od Hrt mora se pod najhitnije uništit i uspostaviti Hrvatska dalekovidnica i krugoval.
   Dosta je bilo idiotskom urednika novinara i direktora iz komunističkog smeća.

   • Saga

    Potpisujem. Učinili su to Grci i Česi jer su shvatili kako drukčije ne će moći. Bit će mi žao kolateralnih žrtava (spremačice, tipkačice i sl.), ali svi trebaju otići s tkz. hrt-a… kako bismo mogli medijski domoljubno prodisati.
    Nakon toga, novi natječaji i svima ugovori na tri mjeseca s klauzulom kako dobiva trenutni otkaz svatko tko bude manipulirao vijestima i(li) blatio hrvatsku državu, branitelje, hrvatske simbole i svetinje.
    Crveni kmeri i anacionalna klatež koji bi se i prijavili na natječaj ne bi to mogli izdržati na duge staze i vrlo brzo bismo dobili dalekovidnicu i krugoval kakve zaslužujemo.

 • Pingback: Susret predsjednice RH s predsjednikom SAD-a veliki je uspjeh hrvatske diplomacije i predsjednice - Hrvatska udruga Benedikt()

 • Zdravko Sondic

  Gdje su sad svi ti medijski negativci koji stalno blate pred. Kolindu Kitarovic koja je
  jedina svjetla tocka o ocuvanju nacionalnih interesa sa nasim uspjesnim sportasima
  koji na najbolji nacin reprezentiraju Lijepu nasu.Zazelimo joj uspjesne razgovore za
  sveopcu korist Hrvatske drzave.

 • Plavac Plavi

  Udbaško smeće na HRT-u, urednici i realizatori, danas na Studio 4,
  namjerno ignoriraju ili ako ne mogu do kraja ignorirati, onda nepotpuno
  prikazuju, ovaj veliki događaj!! Prikazivali su sjednicu Vlade, a onda
  na pola ekrana pokazivali fotografiranje poljskog predsjednika i
  predsjednice Kolinde, pjedinačno sa sudionicima skupa! Ali kako su to
  pokazivali?? Tako da su, kad su god mogli (kad nije bila u sredini)
  namjerno “odrezali” Predsjednicu da se nije vidjela na ekranu!! Trump,
  predsjednik Poljske, i predsjednica Hrvatske imali su uvodne pozdravne
  govore, ali to za naše udbaše na HRT-u nije bilo važno prikazati, nego
  je za njih važnije bilo pokazati što Bulj i drugi laprdaju u Saboru!!
  Za ovakovo ignoriranje i omalovažavanje ovog važnog događaja i
  Predsjednice, bi u svakoj državi urednici bili pozvani barem na
  odgovornost! Ali oni i dalje provode politiku svojih udbaških gazda, a
  to je pljuvanje po Predsjednici, ili ne prikazivanje onoga što ona radi,
  a ovo je inicijativa koju je ona pokrenula!!

  • Dusko Besenic

   Sve točno! A tko je ono sada na vlasti?? I jeli taj ,,drug” i za milimetar pomaknuo stvari u korist Hrvatske i istine ??!!! Ne, on je osnovao,,Povjerenstvo” kojim želi potpuno onemogućiti bilo kakav vid lustracije i afirmiranje istine o komunjarskim zločinima….on sada smišlja koji je najbolji način za promjenu ploče u Jasenovcu i kako da legalizira osudu i zabranu pozdrava ,,ZA DOM SPREMNI”, jer ga komunjare i četnici iz njegove koalicije pritišću da to riješi !

 • Istina

  Kad će neki shvatiti da komunisti na ovim prostorima vladaju još od 1945., tj. pune 72 godine? Mi u ratu jesmo pobijedili, ali samo jedan dio naših neprijatelja. Dok su jedni branili Hrvatsku, drugi su je pljačkali i u istoj su učvršćivali svoje pozicije. Nakon rata su im se priključili oni koji su uoči rata pobjegli iz Hrvatske i priželjkivali pobjedu onih koji su nas napali. Vidjevši da smo mi pobijedili, ovi su bili razočarani, a mnogi od njih to svoje razočaranje uopće i ne kriju. Kako vrijeme sve više prolazi od rata, ovi su sve buntovniji i buntovniji protiv Hrvatske. Žalosno je to što se za pastira može izabrati i vukove i ovce. Sve dok vukovi ne budu lustrirani, a pitanje je hoće li biti ikada, ovce će biti na milost i ne milost vukovima.

  Samo bunt naroda može popraviti stvari. Naravno, mislim na to da narod konačno reče svoje i poduzme korake da se konačno oslobodimo vukova, na jedan demokratski način. Dok drugi narodi koriste svoja demokratska prava, hrvatski narod šuti i pravi se da je sve dobro, da je sve u redu i dopušta neprijateljima da im vode državu. Čast izuzecima.

  Sve ovo što se događa od 2000. pa na ovamo, s obzirom na to tko vodi državu, me ni malo ne čudi.

  Kad sam tražio posao kod jednog poslodavca koji je u vrijeme Jugoslavije bio komunistički kadar, ja sam ga pitao hoću li biti osiguran, hoću li primati redovitu plaću i sl., a on mi je rekao da se meni radi da ja to uopće njega ne bih pitao. Zatim je rekao da dok sam ja ljenčario, da je on bio na pravom mjestu u pravo vrijeme. Ja sam njemu rekao da dok sam ja “ljenčario” na crti bojišnice, da su on i njegovi opljačkali bivše OUR-e i SOUR-e. Tu smo se razišli.

  Žalosno je to da o našoj sudbini i dalje odlučuju oni koj isu nam desetljećima raili o glavi. Stoga nije čudno ponašanje ni naših političara ako ih se tako i može zvati, ni ponašanje novinara, ako se i njih tako može zvati.

  Što se tiče medija:

  https://uploads.disquscdn.com/images/78b99fe5a8994330655bee520d2baa7e865f9ca27ab9680d493ef854502b239e.jpg
  Mediji: Deirdre Manifold

 • Vladimir Dananić

  Vidim da su mnogi s pravom ljuti na medijska „izvještavanja“ o uspjehu Predsjednice. No, uza svu tu ljutnju meni je ipak najdraže to što ih je Predsjednica sve razbucala, tako da zaista djeluju patetično. Ponovit ću to riječima koje će ta medijska zločinačka sitnež, poglavito ona na HRT-u, bolje razumjeti: barbika vas je sve „rasturila k’o dete zvečku“.

  Eh, kako mi je to drago, kada zločinačka sitnež cvili od nemoći.

  • Sharp Shooter

   Umjesto da je provedena LUSTRACIJA i da petokolonaši i njihov okot nemaju nikakav utjecaj na hrvatsko društvo, oni i danas rade protiv RH, a branitelji i djeca domoljuba već godinama zbog nemogućnosti zapošljavanja odlaze iz zemlje. RH NEMA diolomaciju kao druge normalne zemlje; pogledajte djelovanje Pusić, Paro, Golstein i ostalih ostataka YU diplomacije..

 • Istina

  Svi mi znamo što bi trebalo učiniti, ali problem je kako to učiniti.

 • Dusko Besenic

  Situacija postaje sve bolja. Ne, nisam poludio od vrućine….bolja je zato što neprijatelji Hrvatske moraju sve više izlaziti iz sjene i sve otvorenije napadati, pa će valjda to uočiti i onaj veći dio naroda kojemu stvari nisu jasne sve dok ih ne ,,uzjašu”! Tako je bilo i prije početka agresije na Hrvatsku….sjetite se koliki su bili ,,šokirani” kada su počela ubijanja i rušenja i još i tada im je trebalo vremena da im dođe ,, iz guzice u glavu”! I dan danas u nekim našim zapadnim krajevima, koje rat nije dodirnuo, se pitaju zar je zbilja trebalo ratovati?!!