Šuti !!

  0

  Igrani film Lukasa Nole Šuti“, nastao u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, od 19. prosinca moći ćete pogledati kinima. Film je domaćoj publici premijerno predstavljen na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, gdje je nagrađen sa šest nagrada. Između ostalih, nagrađene su i glavne glumice filma, Tihana Lazović, kojoj je ovo prva glavna uloga, i Lana Barić.

  Snažna i dojmljiva priča tematizira obiteljsko nasilje, prateći sudbinu Bebe od djetinjstva i odrastanja u nesretnoj obitelji do trenutka kada sama osniva svoju obitelj, nadajući se da će prekinuti taj nesretan niz. Priča je nastala po motivima istinitog događaja.

  O motivaciji da snimi ovaj film Lukas Nola kaže:

  Prebirući po dokumentima raznih Centara za socijalnu skrb nalazio sam mnoge strašne priče, a najtužnija od njih inspirirala je ovaj moj film. Ostala mi je urezana u sjećanje i nisam je se mogao osloboditi dok je nisam pretočio u ovaj film. Priča o zatvorenom krugu, koji se uvijek nastavlja istim nasiljem i odsustvom ljubavi opomena je, nadam se jasna, svima nama da ne treba šutjeti.

  facebook komentari