Sutra popodne primopredaja vlasti, Josipović ne želi kamere!

2

Primopredaja vlasti između predsjednika u odlasku Ive Josipovića i izabrane predsjednice RH Kolindi Grabar-Kitarović održat će se u srijedu, 18. veljače u ranim poslijepodnevnim satima, doznaje direktno.hr. Predsjednik Josipović dočekat će svoju nasljednicu u Uredu predsjednika na Pantovčaku.

Primopredaja će biti obavljena dan ranije nego se očekivalo, a ne u četvrtak, 19. veljače, kada je i službeno prvi radni dan nove predsjednice.

Razlog – Josipovićev mandat istječe točno u ponoć sa srijede na četvrtak pa bi u četvrtak vlast predao u svojstvu običnog građanina.

No, kako doznajemo, Ivo Josipović ne želi da ovaj događaj od velikog javnog interesa snimaju televizijske kamere. Snimati se može pred Pantovčakom, no Josipović pod svaku cijenu želi izbjeći puštanje kamere u sam Ured. Riječ je o presedanu, budući da je svaka primopredaja od 1990. bila zabilježena kamerom.

Evo podsjetnika kako je to izgledalo 2010. Nekoliko sati nakon inauguracije Ive Josipovića, na Pantovčaku je obavljena primopredaja vlasti s njegovim prethodnikom Stipom Mesićem.

Nakon poziranja fotoreporterima, iza zatvorenih vrata su obavili primopredaju. Dvadesetak minuta kasnije, izašli su pred novinare i dali izjave. Mesić je komentirao kako odlazi zadovoljan jer je ”Hrvatska u pravim rukama te kako je Hrvatska izabrala predsjednika koji će sigurno štititi Ustav i koji će provoditi hrvatske zakone”. Potom je sjeo u automobili i napustio Ured predsjednika.

Ironično je da, Josipović, koji je u pet godina vladavine u medijima iskakao kao iz paštete, na kraju mandata ne želi s okom javnosti podijeliti veliki dan svoga odlaska. Teško se oteti dojmu da bi ovakvim (pokušajem) cenzure u svijesti hrvatskih građana Josipović htio ostati upamćen kao predsjednik na vlasti.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

  • Ljuta Trava

    Hoće li ponijeti i Titovu bistu za uspomenu .
    Mislim da će sutra biti veliko veselje kod zaposlenih na Pantovčaku.

    • Agromentum

      Kad sljedeći put bude išao na plivanje nek` je objesi o vrat.