20. obljetnica Hrvatske Republike Herceg Bosne

8

U velikoj dvorani Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače u Mostaru u 20 sati, pod pokroviteljstvom Hrvatskog Narodnog Sabora (HNS) Bosne i Hercegovine 28. kolovoza 2013. godine, održat će se Svečana akademija povodom 20. obljetnice Hrvatske Republike Herceg-Bosne.

U 19 i 40 položit će se vijenci na spomenik ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače u Mostaru, priopćeno je iz Hrvatske Zajednice Herceg Bosna.

Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata HR-HB Mostar u priopćenju za javnost navodi kako je 28. kolovoza dan kada se, u ovim, za hrvatski narod u BiH,  teškim povijesnim trenucima, prisjećamo dana ponosa i slave kada je utemeljena Hrvatska Republika Herceg-Bosna, kamen temeljac obrane hrvatskog identiteta u očuvanju hrvatske opstojnosti na ovim prostorima.

Sve one, koji danas osporavaju povijesne činjenice i opravdanost utemeljenja HR-HB-a u povijesno važnim trenucima za BiH, još jednom podsjećamo da utemeljenje i postojanje Hrvatske Republike Herceg Bosne nije značilo podjelu BiH nego borbu za jednakopravnost Hrvata u zajednici koja je ujedno štitila i suverenitet sva tri naroda u BiH, navodi se u priopćenju.

Danas, na 20. obljetnicu utemeljenja HR-HB-a, još jednom želimo iskazati dužno poštovanje svim hrvatskim vitezovima koji su svojom nesebičnom žrtvom utrli put stvaranju Herceg-Bosne, i koji su herojski darovali svoje živote u obrani Domovine, a svim pripadnicima HVO-a, članovima obitelji poginulih branitelja, invalidima Domovinskog rata, utemeljiteljima HR-HB-a, te svima onima kojima je Herceg-Bosna u srcu, čestitamo 20. obljetnicu utemeljenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne, navodi se u priopćenju Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HR-HB Mostar.

 [vsw id=”eb-lYwhjAP0″ source=”youtube” width=”625″ height=”400″ autoplay=”no”]

bljesak/kamenjar

facebook komentari

 • PONOVILO SE!!!

  P O N O V I L O S E !!!!

  P O N O V I L O S E !!!!!

 • PONOVILO SE!!!

  P O N O V I L O S E !!!!

  P O N O V I L O S E !!!!!

 • Vacca, the mljac

  Koliko je trajao ovaj republjik?

  • … traje i sad u određenim segmentima

   • Vacca, the mljac

    Važni su uspjesi (srp. uspesi).

 • Vacca, the mljac

  Koliko je trajao ovaj republjik?

  • … traje i sad u određenim segmentima

   • Vacca, the mljac

    Važni su uspjesi (srp. uspesi).