Svi će moći znati tko je dao koliko novca za pomoć u Federaciji

0

”Žrtvovat ćemo malo vremena da bi se uspostavio nadzor i kontrola doniranih sredstava i nikakav nije problem da se objavi tko je dao koliko novca. Tko god želi te podatke, nije problem”, rekao je federalni ministar financija Ante Krajina gostujući u Dnevniku 2 FTV-a.

Krajina je, komentirajući sjednicu Vlade Federacije BiH rekao kako je na snazi rebalans rebalansiranog proračuna.

”Formiran je jedan novi ekonomski kod”, rekao je Krajina i podsjetio da je vlada Parlamentu FBiH po hitnoj proceduri uputila novi Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna FBiH za 2014. godinu, nakon što je u njega ugradila stavku prema kojoj je deset milijuna KM namijenjeno saniranju šteta od poplava i pomoći ugroženom stanovništvu i gospodarstvu.

Iz proračuna federačne Civilne zaštite je još deset milijuna KM, prvotno namijenjenih nabavci air-traktora, preusmjereno za otklanjanje posljedica poplava.

Također tekuća rezerva Vlade FBiH povećana je za 4,4 milijuna KM, a Vlada je odobrila i ugovor s ASA Autom o kupovini 60 automobila za 100-postotne invalide.

Ministar za pitanja FBiH, Zukan Helez, izjavio je da je nabavka automobila prošle godine propala zbog teških uvjeta provođenja tendera, te da mu je zadovoljstvo da su sada pri kraju tog postupka.

“Sad je sve do ove kompanije koja je dostavila najbolju ponudu i nadam se da će vozila biti isporučena u predviđenom roku” – rekao je Helez i dodao da mu je želja da u ovoj godini, iz tekuće rezerve Vlade FBiH, bude nabavljeno dodatnih 60 automobila za ovu kategoriju.

Generalni direktor ASA Auta Senad Olovčić istakao je da je ta kompanija spremna da ispuni sve obaveze koje je preuzela, te da je siguran da će vozila ispuniti sva očekivanja, kako korisnika, tako i Ministarstva.

Inače, zbog velikog zanimanja građana da pomognu stradalim u poplavama Vlada FBiH otvorila je 17. svibnja donatorske račune za ovu namjenu.

Vlada je objavila da se novci mogu uplatiti na sljedeće račune:

Za uplate u Bosni i Hercegovini:
Korisnik: Vlada FBiH – Federalno ministarstvo financija
Broj računa: 1020500000112809
Union banka dd Sarajevo

Za uplate iz inozemstvaa:
Korisnik: Vlada FBiH – Federalno ministarstvo financija-
IBAN COD: BA391020500000106795
Union banka dd Sarajevo
SWIFTCODE:UBKSBA22

facebook komentari